Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • blu5
    30. Prosinac 2016. 13:55

Uuuuu, meni je ovo zadnje takvo stanje, nadam se:-) Ipak ih imam dvoje doma već, tako da računam još samo ovo i dvije godine nebuloze, i onda opet svoja:-)

Ofnica
    30. Prosinac 2016. 13:57

Nikad ne reci nikad Ja tek počinjem s ovom maratonskom avanturom!

Pinkica93
    30. Prosinac 2016. 13:57

Pozdrav curke! Nadam se da ste se sve lijepo provele ovih dana i niste previše grama dobile. :)
    Baš sad malo čitam zadnjih stranicu dvije i vidim da puno vas koristi dosta dodataka(vitamini i minerali). Ja pijem samo Elevit pronatal. Mene sad malo strah da nisam trebala još štogod uzimati jer se moja prehrana većinom bazira na što jeftinije, to bolje. Po svemu tome mogu biti sretna da i donesem nekakvo dijete(živo/mrtvo nebitno) :(

Ofnica
    30. Prosinac 2016. 14:02

Pinkica93

Pozdrav curke! Nadam se da ste se sve lijepo provele ovih dana i niste previše grama dobile. :)
    Baš sad malo čitam zadnjih stranicu dvije i vidim da puno vas koristi dosta dodataka(vitamini i minerali). Ja pijem samo Elevit pronatal. Mene sad malo strah da nisam trebala još štogod uzimati jer se moja prehrana većinom bazira na što jeftinije, to bolje. Po svemu tome mogu biti sretna da i donesem nekakvo dijete(živo/mrtvo nebitno) :(

Dosta ti je to od vitamina, sadrži 800mcg folne. Mg možeš ako osjetiš grčeve i probadanja.
    Od 13 tjedna se umjesto Elevita preporuča Elebaby, to je od iste firme, samo sadrži omegu. Da sam ja ti, popila bi Elevit do kraja i onda krenula s Elebaby...nije to sad pod obavezno da mora baš od 13.tj.
    Do prije god-dvije dana su žene omegu uzimale samo u trećem tromjesečju, ovo su sad noviteti da bi se trebalo ranije zbog razvoja mozga.

• blu5
    30. Prosinac 2016. 14:00

Živo/mrtvo nebitno?!? Šta je ovo???

Ofnica
    30. Prosinac 2016. 14:03

blu5

Živo/mrtvo nebitno?!? Šta je ovo???

Malo se nespretno curka izrazila...ali ne ljutimo se, jel tak?

Pinkica93
    30. Prosinac 2016. 14:05

Em možda sam ga malo krivo napisala. Htjela sam reći da bi htjela živo i zdravo(naravno), ali nemam trenutno uvijeta za zdravo se hraniti pa moja bebica mora biti extra jako kreativna da iz moje katastrofalne prehrane isčupa kolko-tolko hranjive stvari. Da se mene pitalo, ja bi najradije da sam ostala trudna kad bi primanja bila puno veća nego jesu, ali šta je tu je. Pobačaj mi nikako nije u planu pa zato postajem jako pobožna i molim se da bude sve u redu.
    Nadam se da sam malo razjasnila sad i da više ne izglega onako zbunjujuće. :D

Ofnica
    30. Prosinac 2016. 14:31

Pinkica93

Em možda sam ga malo krivo napisala. Htjela sam reći da bi htjela živo i zdravo(naravno), ali nemam trenutno uvijeta za zdravo se hraniti pa moja bebica mora biti extra jako kreativna da iz moje katastrofalne prehrane isčupa kolko-tolko hranjive stvari. Da se mene pitalo, ja bi najradije da sam ostala trudna kad bi primanja bila puno veća nego jesu, ali šta je tu je. Pobačaj mi nikako nije u planu pa zato postajem jako pobožna i molim se da bude sve u redu.
    Nadam se da sam malo razjasnila sad i da više ne izglega onako zbunjujuće. :D

Ma bebe su pravi mali znalci! Šta misliš kako u Africi gdje su žene izložene gladi i lošim higijenskim uvjetima, te male bebice ipak se rode zdrave. To je tako Bog napravio. Iako možda nemaš financijskih uvjeta, kako kažeš da se ne možeš zdravo hraniti, vjeruj mi...ipak se i s malom plaćom može, evo ti par zdravih jeftinih ideja:
    - Variva od sezonskog povrća (sad je zelje vrlo jeftino, grah i zelje možeš napraviti za dva dana za malu lovu). Također, možeš napraviti i slatko zelje s mrkvom i krpicama.
    - One najobičnije zobene pahuljice (pola kile oko 5,99, a to možeš imati jako dugo) s jogurtom (čašicu od 2dcl možeš kupiti već za 2,80kn)
    - Rižoto s povrćem i piletinom (umjesto filea možeš kupiti jeftinije zabatke i sama ih otkoštiti, to ispadne puno jeftinije, a jednako je fino i zdravo - to i sama prakticiram)
    - Palenta je vrlo jeftina, a zdrava, možeš ju kombinirati stvarno uz sve, kao prilog nekom saftu ili sa svježim sirom.
    Ako ti je blizu Kaufland, ne znam jesi li primijetila da se navečer iza 8h mogu naći jako dobre akcije voća, povrća, mesa i kruha (znala sam glavicu salate kupiti za 2kn, ananas za 5kn komad, jabuke za 4kn kila, celer za 3-4kn komad...). Samo se treba spakirati i otići tako kasno u shopping.
    Nadam se da će ti neki od ovih savjeta dobro doći! I vjeruj mi, beba uvijek uzima najhranjivije tvari od nas.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI