Operacija super prosla, ubilo me jedino nespavanje 8 dana u bolnici i dojene, kolko je vama curama koje ste rodile na carski trajala uspostava mlijeka?
3 dan mi je došlo. U miru sam dojila 4 dan kad sam došla doma
Cure moje... Ema je rođena 1.9. u 00:20. 3kile i 460, duga 50 cm.
U četvrtak su me zadržali nakon TA otvorena 3 cm i kako sam imala svakih par sati prozirne kapljice na gačama bojali su se da nije puknuće vodenjaka i ostavili na induciranom. U 20 su me stavili u box- otvorena 4 cm. Dali mi drip i epiduralnu, kroz sat vremena bila sam na 10 cm al nisam mogla tiskat zbog epi...čekali dok ne prođe..bolovi užasni...iza 12 stigla nam moja curica...najljepši trenutak u životu. Velike pohvale ekipi u Vinograckoj od doktora, babica i sestara svi su predivni!
Ostali smo duže u bolnici zbog žutice..dobro se oporavljam...jučer imala horor oko dojenja je mlijeka jer mi curi u potocima i sve se upalilo. Po savjetu patronažne otuširala sam ih u toploj vodi nakon dojenja, i MM me je masirao dok got nismo sve razbili...nakon trudova ovo mi je 2. po redu najjača bol u životu...čak sam i suzu pustila.. Danas sam puno bolje. Borim se još s tim položajima kod dojenja..uhvati me strka da moram što prije pa prvo jadnu bebu stavljam na sebe, pa tražim okolo jastuke, premještam...ludim...al ide na bolje.
Čestitam svima koje su u međuvremenu isto rodile, a drugim a želim što manje boli i zdravu bebu.
Mici cestitam! Prolazim istu borbu s prepunjenim sisama, tek je od jucer malo bolje. Stavljaj bebu da sisa u razlicitim polozajima da prazni druge mlijecne kanalice

Cure moje… Ema je rođena 1.9. u 00:20. 3kile i 460, duga 50 cm.
U četvrtak su me zadržali nakon TA otvorena 3 cm i kako sam imala svakih par sati prozirne kapljice na gačama bojali su se da nije puknuće vodenjaka i ostavili na induciranom. U 20 su me stavili u box- otvorena 4 cm. Dali mi drip i epiduralnu, kroz sat vremena bila sam na 10 cm al nisam mogla tiskat zbog epi…čekali dok ne prođe..bolovi užasni…iza 12 stigla nam moja curica…najljepši trenutak u životu. Velike pohvale ekipi u Vinograckoj od doktora, babica i sestara svi su predivni!
Ostali smo duže u bolnici zbog žutice..dobro se oporavljam…jučer imala horor oko dojenja je mlijeka jer mi curi u potocima i sve se upalilo. Po savjetu patronažne otuširala sam ih u toploj vodi nakon dojenja, i MM me je masirao dok got nismo sve razbili…nakon trudova ovo mi je 2. po redu najjača bol u životu…čak sam i suzu pustila.. Danas sam puno bolje. Borim se još s tim položajima kod dojenja..uhvati me strka da moram što prije pa prvo jadnu bebu stavljam na sebe, pa tražim okolo jastuke, premještam…ludim…al ide na bolje.
Čestitam svima koje su u međuvremenu isto rodile, a drugim a želim što manje boli i zdravu bebu.
Ajme znam kako ti je, moj ima 13 dana i još uvijek me bradavice bole ko lude,a izgledaju ko ratno polje. Jučer sam se prvo isplakala ko kišna godina pa ga onda stavila na cicu 😥
Meni bilo baš gadno...da nisam mogla ni ruke spustit do pazuha od bolova...a mlijeko teče do koljena...
provjereno djeluje- vrući tuš- bademovo ulje- masažom izdajanje bolnog područja do kraja dok se svi kanali ne otvore- do suza i danas mi je super :-) Hodam okolo s zeljem na cicama kako je rekla stara babica..
S položajima se i dalje borim..i s tim da ju probudim kad je unjonjana pa mi povuće par puta i zaspi... kako ima žuticu trudim se da min svaka 3 sata mora...al kad spava ko top uhvati me ludilo..
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji