Lilith, jel treba nosit wc papir i sapun?
Svakako si uzmi wc papir, ja sam nosila obicni i vlazni a tamo je bio neki sapun za ruke ali ja samimala svoj :)
"A baby fills a place in you heart that you never knew was empty!" 💕
Hvala! :)
Molim 🌸 Ne znam kakva si sa njihovom hranom tamo ali meni su nosili moji iz vana :)
I da, ja sam rodila prije par dana na inducirani, malac 4100, nije se do zadnjeg dao iz mene
Cestitaaaam!!!Uzivajte!!!
U Merkuru si rodila jelda?Kad uhvatis vremena javi dojmove.pusa
Hvala draga :) imam predivno iskustvo sto se merkura tice, od sestara, doktora , cistacica i teta sta su nas hranile. Sve je fakat uredno i cisto ,sestre su na usluzi kad god ih trebas i nije da te odjebu vec poslusaju sve sta te muci.sta se samog poroda tice tu sam se otelila jer sam ga duuugo radala, gelom potakli i otvaranje u trudovima, busenje pl.vode te epi i drip. Kad je epi pocela popustat, a trud za trudom bez prestanka-fakat sam mislila da je gotovo samnom, zadnjim atomom snage umjesto na prodisi -ja stisnula, zacrnilo mi se pred ocima a tete meni: cestitamo mama !otvorim oci a ojo beba od 2 mjeseca ispred mene, eto toliki je
Lilith, kad sam bila tamo prije 2 godine bila mi je cak i ok hrana, kompot su nam nosili i bio mi je fin. Vidit cemo kako ce bit sad, s obzirom na to da se dosta toga promjenilo odtad. Nadam se da nece bit guzva, jer sestre lete od jedne do druge sobe i nemoz doc na red kad ti nes treba.
Kakvi su tvoji dojmovi na sestre tamo?
citajuci savjete drugih i iskutva ja sam si ovako spakirala torbu, iako je cak po meni to sve skupguma previse ....
U torbu za rodiliste sam stavila
Japanke one su u vrecici koja ce biti za stvari koje su na meni koje ce muz nositi doma ...
spavacicu - upozorili su nas da ako je guzva da zna pofaliti spavacica da je rijetko ali da se desava, eto kako je lilith prosla ...
gumice za kosu
mali rucnik, i mini rucnik… posto su rekli da idemo na tusiranje poslje klistira, a extra mini ako tokom poroda mozda zatreba za hladenje sa vodom...
labelo
dvije energetske cokoladice
boca vode
mrezaste gacice i ulosci to sam malo pojacala jer vidim da zna zatrebati i prije poroda u slucaju plodne vode itd...
to sam stavila u onaj ruksak sto se sada fura zadnja dva ljeta :D
a u torbu za rodilise
2 spavacice
japanke u vrecici koja ce koristiti za prljavo rublje, ove japanke plus one od prije jedne za tusiranje jedne za hodanje po sobi, u konzumu 1O kn par :D
2 paketa vir ulozaka, par komada jessa nekih gigantskih
energetske plocice, grancereale, krekeri bas je jedna zena na pregledu rekla da je prvo stavila hranu u torbu ,, ovisi kada ce mo doci , ako dodes popodne nisi prijavljen i nema vecere ni nista, a gladan si kao vuk ....
punjac za mobitel
uzorci gelova za tusiranje, sampona paste itd plus cetkica , gumice, i onaj cesalj i ogledace u jednom ..
vlazne maramice, dezifencijske maramice meni za ruke i jedne za predmete koje mogu biti i za skoljku , ono sto se prebaci preko wc skoljke ima u muleru za 6kn
vlazni toaletni papir i uzeti cu obicni
obicne maramice
2 rucnika ne prevelika
stopalice
to je odprilike to, meni izgleda malo previse sigurno nece sve trebati ... sve su to mini pakiranja , najvise mjesta zauzmu ulosci, spavacice i rucnici...
Joj cure kako se vi osjecate, vrucine necu komentirati ... Ali bas me hvata lagano strah od poroda , od bolova i toga da ce bebac biti uskoro ovdje.... Zelim to sve sto prije, ali i odgodila bi .... Strah i panika su povezani iskljucio od straha od nepoznatog... Do sada nisam htjela epiduralnu, ali sam jucer rekla muzu da je to prvo sto cu traziti hahahha vidim da on misli da mi to ne treba iako nije previse ni upucen sto je to ... toliko sam se pripremala citala proucavala... ali sam zaobilazila taj dan D pa se osjecam malo i ne pripremljeno , nisam sigurna u sve sto zelim i kako... ali mislim da to ne mozemo ni znati dok do toga ne dodje... jedino sto znam da bi voljela da mi stol oblikuju sto vise stolcicu ,....
Bila sam jucer na 4 katu na pregledu i bas je ugodno u hodniku , u wc-u je bilo papira za ruke i obicnog i sve je izgledalo poprilicno cisto .... To je dio di zene leze dok su trudne... Sad najvise ovisi kakve ce mo babice dobiti i sestre kasnije,,, Tako mi je i rekla rodakinja koja je stazirala do nedavno bas na porodima... Nadam se da nece biti guzvi kada krene porod, ali jucer je bilo more trudnica po svuda bas nisu znali kuda da nas posalju i tko da nas pregleda...
Lilith, kad sam bila tamo prije 2 godine bila mi je cak i ok hrana, kompot su nam nosili i bio mi je fin. Vidit cemo kako ce bit sad, s obzirom na to da se dosta toga promjenilo odtad. Nadam se da nece bit guzva, jer sestre lete od jedne do druge sobe i nemoz doc na red kad ti nes treba.
Kakvi su tvoji dojmovi na sestre tamo?
Pa znas sta, s obzirom da je nas taj dan 15 rodili vjerujem da ni sestrama nije bilo lako pa nismo imale pomoci od njih bas, dolazile su samo tri puta previti djecu, i jedna nam je samo drugi dan pokazala kako staviti bebu na prsa, ja sam imala srecu pa sam znala od prije i nisam bila izranjavana krivih hvatom dok veci a cura nazalost je... Bilo ih je par simpaticnih ali sve u svemu nekako nisam najzadovoljnija, vizita isto samo idu pogledaju papir i izadu, jedna nam je samo pogledala sav zadnji dan jer sam je bila zamolila. Sto se tice doktora u radaoni samo prezadovoljna, mene je porodila Đorđević i njen muž koji mo je pomogao malenu stisnuti preko trbuha, ali svakako mislim da nije bila tolika guzva da bi prije i rodila, jer ja sam lezala tamo od 4h ujutro do pola 12 otvorena 5 cm i tek onda sam dobila drip i epi i otvorila se u roku pet minuta na 10 cm i rodila. Suma sumarum mislim da bi sve bilo sve bolje da nas nije bilo toliko taj dan jer su sestre samo kukale koliko nas je o bas su bile neke nezadovoljne. Da bili su neki kompoti ali ja to onace ne jedem jer sam an posebnoj prehrani a i cure koje su bile samnom su skoro pa nista jele od te hrane, ne znam...
eh da stavila sam i za bebaca one rukavice za ruke posto kazu da se znaju izgrepsti, i naravno vodu
samo jos u onu torbu za sobu moram ubaciti bocu za vodu ...
i ovih dana cu spakirati torbu sa pelenam , vlaznim maramicama, odjecom za mene i bebu , i koja terica i to da muz pokupi kada bude dolazio :D to moram podhitno jer on to nece biti sposoban sam staviti hehehe nadam se da ce se sjetiti ponjeti
Ne znam kak vi i jesu to neki predznaci, ali meni se ocajno spava, nakon mjeseca i mjeseca neprospavanih noci, sad prespavam skoro cijelu noc (osim odlaska na wc) i prek dana mi se spava. Danas sam vec dva put zaspala po 45 min. Istina da se probudim skroz rano, oko 7 ali zaboravila sam vec kak izgleda taj dnevni umor.
Sortiraj odgovore
Najstariji