Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malamimi
    08. Ožujak 2016. 19:22

Cro, nisam pitala doktora za pojas pa nisam jos ni gledala. Bojim se da cu na vrat na nos ici kupiti kad se tebuh spusti. 

Lijepo ste se raspisale o onome cime se ja pocela danas baviti. Pranje, susenje, peglanje, slaganje u ormar... Ja svu baby rodicu susim u susilici jer doslovno otpadnu ruke vjesajuci to. Eventualno one stvari sa slicicama ne stavljam u susilicu. Dovoljno me ruke bole od peglanja tog sitnog. Ako vam nije veliki trosak, kupite si parnu stanicu. Preporodit cete se. Pogotovo ak sve peglate. 

U radjaoni nisam bila na ctg-u. A boksovi su doslovno boksovi, pregradjeni zidom, ali sve cujes jer su s prednje strane otvoreni.

Abies
    08. Ožujak 2016. 19:46

i za dijabetes je ok i kasno popiti npr čašu mlijeka. jer guštterača ako je dugo bez posla poveća šećer. uhodat ćeš se.
    Vinogradska - gle ja sam tamo naježila zbog doktora/doktorice točnije. osoblje je stvarno ok. i sestre su bile lude jer nas je puno (po meni) bespotrebno ležalo. na dan kad sam mogla doma su pustili pola odjela što su držali zbog tlaka i sl. Promijenila sam hrpu cimerica i pola pola su bile rezane. neke više neke manje. rađaonu nisam vidjela al pričale su da su na najobičnijem stolu u potpuno ležećem bile. ne onaj ginekološki kao na slici podobnika. od 15ak cimerica jedna je imala pogrešku liječnika (nije uzv napravio) i težak porod. dijete nakrivo nije se spuštalo hitan carski, popucala joj maternica. nismo u kontaktu pa ne znam dalje, al isti dan smo išle doma (isti dan imale i carski) i bila je pokretna kao i mi. Loptu su neke imale i to im je bilo pomoglo. eto imala sam vezu tamo, e baš da mi je dobrodošla i nije.
    tada sam si htjela otići na sd. možda vam ovo ludo zvuči ali onda su još odnosili bebe i. i meni je to i sad ok,na sd nisu. s nama su bebe bile cijeli dan. 5-7, 10-15, 17-23. primalje mi je bilo smiješno jer su bile klinke tek izašle iz srednje i upitno koliko su imale iskustva. forsiraju jedno, a opcija milion za dojenje. jedva dočekale one koje su malo starije koje su mi stvarno pomogle. i usudile nam se primit za sisu i istisnuti višak mlijeka. one mlade su se bojale.
    ako je porod kakav treba biti mogu rodit i u autu. mene strah zbog ishoda prvog poroda opet u vinogradsku. plus bio je rez pa je opasnost od pucanja. a opet sad tog jbn šećera nemam i moglo bi mi biti super. dilema mi je do daske kamo.
    je malo duži post, sorry

CrazyPuppet
    08. Ožujak 2016. 19:48

hello cure, aktivne ste vidim :)
    Ja sušilicu kupujem obavezno ali tek tamo najesen, jer bez obzira što imam terasu ooogromnu, ova dalmatinska vlaga po zimi i jake kiše nošene vjetrom me izluđuju, nekad mi se roba suši po tjedan dana. Parnu isto imam, al kažem, kako ne peglam ako baš ne moram, nadživit će me. Ali je odlična, bolja od obične 10x, kupili za nekih 1000kn na akciji u konzuma, tefalovu. 
    Maja potpisujem sve navedeno, kako s tim dijetama imam iskustva, a i kad nisam na dijeti izbjegavam to bijelo brašno. I brzo se privikneš i uopće ti ne fali kruh. Da se mene pita, tako bi i inače trebalo jest, meso + hrpu povrća u obroku. 
    Dunya iako ću rodit u ZD, stvarno si bila informativna, ja sam isto tako na tečaju sve živo ispitivala, a muž se samo spustio niže u stolicu od neugode... 
    e da, bila na pregledu danas, malac je dobar, sve je ok, još uvijek je na zadak, ali ono... ima još 20 tjedana za okretanje... Nije nam se baš htio namjestit da ga lijepo vidimo, ali pišo je definitivno tu :D
    ono što je malo problem je da sam ja napipala neko zadebljanje na jednom dijelu "gospodične" i to da sam se počela malo otvarat. Kaže dr da je zadebljanje vjerojatno od epiziotomije (ne svrbi ne boli), a ovo otvaranje se tolerira kod drugorotki, ali svejedno u petak idem na briseve da vidimo jel ima kakvih bakterija koje bi mogle uzrokovat oba navedena problema. Samo me strah da me ne pošalje na mirovanje, obzirom da stvarno nisam osoba koja može bit na miru, al naravno ako budem morala, što ću... srećom imam stalak za laptop na kojem mogu radit i u ležećem položaju (a u slučaju mirovanja morat ću radit - dijelom zato jer sam tek u 1.mj potpisala ugovor o radu pa će mi rodiljnja naknada bit nikakva, a dijelom jer moj tip posla zahtijeva osobni angažman s klijentima, pa kad jednom radiš neki projekt onda nema prebacivanja)
    za dan žena nisam dobila niš, al sam zato uspjela muža natjerat (ne bez muke) da pokupi veš sa štrika... 

Aurelija
    08. Ožujak 2016. 20:00

Pozdrav žene (majke, kraljice) 
    Ja bas nemam neki obicaj slaviti dan zena, ne bih ni znala da niste vi spominjale, nekak su mi bzvz svi ti izmisljeni "praznici"
    Miska, super za pregled i curu! Priznaj da si bila sretna sto je doktorici "izletilo"  danas sam bila na hzzo i saznala nesto sto mozda i tebe zanima- ne znam di ste mislili curu prijavit i zdr. osigurat, uglavnom da bi ti otvorila porodiljni u hr beba mora biti u hr prijavljena na zdr. Mi smo mislili u slo, i jos imam neke druge "situacije" pa sam isla ispitat i sve mi se komplicira sad grrr
    Ejic, ja imam sušilicu sa toplinskom crpkom i preporodila sam se jer mrzim vjesat i skidat ves, peglat isto, a da ne pricam koliko je roba mmmekana. Ne pada mi na pamet da uopce nesto vjesam vani, cak i po ljeti. Susim SVE, osim vune jer ona se smanji 50% (isprobano hahha), dakle rucnike, posteljinu, donji ves, traperice, pamucne i pletene majce, goretex, pernate stvari i nista se nije unistilo, tak da mozda ima veze i s kvalitetom susilice. Ako susis na suncu, roba jos prije izblijedi. A peglam samo kosulje i finije stvari, za bebu mi ne pada na pamet peglat, radije se igram s njom to vrijeme. Preporucam!
    Dunya, super izvjestaj s tecaja! Ja bih isto imala sto pitanja ko ti!  Da li mozda znas nesto u vezi plana poroda posto si vec dosta informirana? Rekla mi frendica da to kao napises sto zelis i ne zelis na porodi i da ovjeris kod javnog biljeznika!?! mozda Majadila zna isto nesto o tome. Jel ima neki primjer negdje da vidim,ne kuzim uopce cijeli koncept toga i dal to netko uopće "šljivi" na porodu

iva1989lea
    08. Ožujak 2016. 20:18

Curicax3 dobro došla :) imamo isti termin 
    Zumbul zao mi je radi šećera....ja idem ujutro...pazim danas sta Jedem cijeli dan...
    I da žene moje sretan nam nas dan 💜

miska
    08. Ožujak 2016. 20:37

Aurelija pa bilo mi je drago da, ja sam i htjela znat al sam se bojala kako cu tajit to hahaha, a sad je gotovo, nisam ja kriva 
    Uh hvala na info. mi cemo prijavit bebu tamo, ja sam bas mislila da to nebi trebalo imat veze posto je moje zdravstveno tu prijavljeno. Sranje sad...uvijek problemi s tom papirologijom 

Abies
    08. Ožujak 2016. 20:49

Da i pomalo zatvorim pitanje susilice. Sve koje imate i upotrebljavate. Suma sumarum isplati se imati ju

Tynchy
    08. Ožujak 2016. 20:55

Cure, moram s vama podijeliti ovo.. Gotova slova za Karlovu sobu :)

Odusevljena sam :)

Abies
    08. Ožujak 2016. 20:58

Tynchy divno je

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.