http://www.buzzfeed.com/mikespohr/23-incredibly-helpful-charts-for-new-parents?utm_term=.ufMMl3dpo#.fcg1zyaY5
evo "uputstva za upotrebu" za bebe ;)
Jutro. Prijava od spavanje 12-3 6-sad 7:30. Bar vise ne boli kao ova dva dana.
Pupkovina - i meni zao. Potpisala cr a ovo mi nisu ni dali. A od soka se nisam ni sjetila :( navodno postoje formulari koje mozes ispuniti vec sada
Majo zvat cu sd al lijepo pise popodne. Lako meni i pet put na tt al mm treba hrpu godisnjeg ispucat da preokrece ocima. Kako doulu imat na porodjaju? Preko rode?
Bruna znam da ti je tesko ne podici starije dijete. Moj ima 19kg. A u startu cim bi ga podigla evo hematoma. Pa sam pokusala stati. (Al hematomcici nisu jos dugo, zadnje u 10tt). Sad mi skoci u krilo pa se mazimo. Shvatio nekako.
Savjet Bruna, ne znam dal po danu nadoknadis neprospavanu noć, možda te to zezne i tako ukrug. Probaj nakon neprospavane noći dignut se rano i cijeli dan bit budna, mozda upali!
Crazy, ja sam razmisljala, već je bila davno rasprava. Moja logika je bila da iako je javna banka, najveće šanse su da neće nikom drugom trebat nego donoru jednog dana, al pošto se čuva samo deset godina, nema mi smisla. Također, cure su me uvjerile da je puno veća korist za bebu ako pupčana odpulsira do kraja i svu tu krv primi beba. Privatne banke su preskupe i isto je velika nepoznanica što će bit nakon 18 godina.
Koliko gresaka imam, strasnooo... Krv iz pupkovine... Mi cemo ju pustiti da otpulsira pa da sva krv i maticne stanice dodu nasoj curi. Doula nam je u ned rekla da se pocinju maticne stanice vaditi iz mlijecnih zuba, pa eto, postojat ce i alternativa kroz par godina. Ali se nadam da nam, zapravo, nece nikada ni zatrebati.
Inace, na SD, rekla jcr dr. pustaju po defaultu da pupkovina otpulsira, ne pustaju ukoliko se zele skupiti stanice. Ali ja cu im jos jednom napomenuti da molim da se pupkovina ne sira dok god pulsira.
Dunya - navodno da ta žlijezda ne mora odmah boliti (neke žene ne skuže po 2g da imaju s tim porblem), bol počinje već kad se zagnoji, ako je samo cista onda u pravilu ne boli... ne znam što bi drugo moglo biti? veličine je oraha, s jedne i s druge strane
a što se otvaranja tiče zadnji put je bilo za vršak prsta, sad je isto kao za vršak prsta, ali je omekšalo pa je mogla ugurati prst do prvog članka... htjela bih spriječiti to da me pošalje na mirovanje, pa se zato odmah moram skockati, nema više nošenja košara s vešom ni podizanja malog.
Sortiraj odgovore
Najstariji