Ina draga, šaljem ogromni zagrljaj. Što god da nalazi pokažu, to je vaše malo biće. Budite smireni i hrabri, sve će na kraju biti okej.
Ivf, bravo za srculence!
Ina uz tebe smo sve,pomolit ću se za tebe i bebicu...sve nas čeka taj pregled,pa barem možemo biti jedna drugoj podrška!
Ivf bravo za tebe i tvoju bebicu!
Ja sam sinoć malo istraživala,nuhalni i nosna kost se mjeri ajmo reći od 11-14 tj.,prije se to navodno mjerilo samo ženama starijim od 35...znate veći rizik od bolesti i tako to! Koliko sam ja skužila to je kao nekakvo zadebljanje na vratu bebe,koje treba biti valjda do 3,sve što je preko predstavlja veći rizik za bolesno dijete,ali to nije znak da ćeš roditi bolesno dijete,to su samo postotci mogućnosti!Kako sam ja skužila na dr.forumu ako ti piše 1:300,znači 299 žena će roditi zdravu bebu,a 1 bolesnu!I naravno postotci se mjenjaju obzirom na mamine godine!Taj nuhalni se povezuje sa downovim sindromom i dr.srčanim anomalijama,a piše i da bebe sa downom nemaju tu nosnu kost ili ju barem nemaju još u tom periodu mjerenja,ne znam to nisam dobro skužila!Negdje piše da je postotak pogreške 5,a negdje 8% Na kombinirani probir dr.valjda šalju ako ovo mjerenje nije u redu!Naravno tu se spominje ta amniocenteza gdje ti uzimaju uzorak plodne vode iz trbušne šupljine ...sve naravno bez da se dotakne plod...ali opet predstavlja rizik...svako prčkanje predstavlja rizik!Ona se kao izvodi između 16 i 18 tj.sve ostalo je previše riskantno za bebu! Naravno najsigurniji testovi su oni i najskuplji Nifty i Harmony test...ali po mom mišljenju ako niste za pobačaj čemu trošiti tolike novce,bolje ih ostaviti za bebu!Ako sam nešto krivo napisala,cure ispravite me! Nadam se da će nam svima bebice biti zdrave! Bolje da za sada mislimo pozitivno!
Meni je gin mjerio samo nuhalni, nosnu kost nije. Pitao me da li hocu raditi taj kombinirani probir, rekla sam da necu ak je nuhalni okej i to je to, on se slozio.
Ako sam ja skužila dobro nosna se ni ne mjeri nego je bitno da je ima!I ja isto smatram ako je nuhalni ok da dalje ništa ne treba,samo si dodatno stvarati stres i pritisak!
dobro jutrooo, ja sam nova medju vama, mucnine mi ne daju spavat, trudna sam oko 6 tj, danas zovem doktoricu za prvi pregled kojeg jedva cekam :)
Kako? Ti jedeš normalno unatoč mučninama ili?
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Danas imamo pregled... nadam se da se hematom povlači...
Jučer se pojavio novi simptom, svrbe me bradavice za poludjeti! Neki savjet?
Sortiraj odgovore
Najstariji