Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Abies
    03. Ožujak 2016. 20:45

Nema me i vi se raspisete...bravo curke :)
    Cro nemam pojma kud bi ista sv duh ili vinogradsku. A mislim da jos dva pregleda brojim do odluke  Znaci ne budemo do/cimerice. 
    Brki javi nam. Al to sto si napisala bas i ne zvuci dobro. Ja ti saljem pozitivnu vibru i pozivam ostale na isto.

Cro262
    03. Ožujak 2016. 20:50

Aurelija, to ti ja sebe samo tješi. Pitam ja doktora da kad se vidimo idući put, kaže on za tri tjedna, ja reko ok, onda ću ja smiriti tempo, pa za tri tjedna ako i dalje bude ovako ja idem na mirovanje. A on mene blijedo gleda, a ne, ne, ti od danas ideš na mirovanje. Kao da me ošamario u tom trenu...ok, budem sutra vidjela sa seficom na poslu kaj ona kaže na sve to, danas sam je zvala, rekla je da se mora zbrojati, nije ni ona računala da ću ja ovako iznenada završiti doma. 

Dunya, hvala na pojašnjenju. Mm me uvjerava da prvih mj imam pravo na punu plaću, pa reko ajde budem pitala iskusnije :) i ok, neću se zezati, mirujem! A to će mi užas pasti jer mi je sve lakše od ležanja.. Evo došla do papira, mala je teška 1124, bedrena 49mm, trbuh 246  ali i ja sam bila mala i trbusasta, to su geni. Iako joj više želim da povuče na muža nego na mene. Na njega visinu, mene pamet 

• brki
    03. Ožujak 2016. 20:53

Uglavnom radila sam test pokazao je 2 crtice i kasnila mi je 5 dana ,za dva dana sam htijela ići ginekologu ,koji nije radio jer je bio na operaciji….sutra dan sam prokrvarila …..i danas još gore s tim ugruscima ….mislim da je to taj spontani….bojim se užasno 

Brki

Bruna257
    03. Ožujak 2016. 20:57

cro više ležanja na lijevi bok, kad ležiš na leđima malo guzu/kukove na povišeno, stavi si neki jastučić ili slično.... sve bude bilo ok, vidjet ćeš... i ja sam na 3 tj na pregledima, sad mi nje bilo slobodnog termina pa me stavio na 4tj....

brki - još jednom ponavljam, idi na hitnu…. kak je neko prije rekao, nije gotovo dok ne potvrde! 

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Abies
    03. Ožujak 2016. 21:00

Vise se ne sjecam al prije je bilo komplikacije 100% placa. Ali tu nema dodataka staz putni troskovi, obrok.... a od poc porodiljnog do 6mj na 42xx (onda 1600) + ovisi o placi. E sad sam paf jer imam 42** a ta 100% placa mi je u tom rangu. Pa necu tvrditi da imam placu na teret hzzoa

Aurelija
    03. Ožujak 2016. 21:11

Da, na komplikacijama se dobiva puna placa, ako je manja od tih 4200 il kolko vec. Ako je placa veca, opet max 4200. Abies, tebi se to slucajno poklopilo. U prosjek placa za porodiljni se ne racunaju komplikacije, samo "prave" place prije. Tu nema maksimuma u prvih 6 mj. U drugih 6 mj je max 2600 ako radis

Cro262
    03. Ožujak 2016. 21:25

Brki, javi što doktori kažu, ali iskreno meni nazalost ne zvuči dobro...

Abies, mislim da će Dunya u vinogradsku a Maja sv duh ili obrnuto, ugl ima nas u kratkom roku par pa bi neke od nas stvarno i mogle biti cimerice.

Malamimi
    03. Ožujak 2016. 21:30

Cure, nemam sliku, nismo trazili. Udarcim mi se javljaju i znam da je sve ok, ali uvjek postoji strah da jedan drugog nepotkradaju pa jedan raste, a drugi ne. 

Jedva cekam da otvorim porodiljni i vratim se na placu jer me ovih 4250 svaki put sokira. Malo me spasilo ovih 3300 sto sam sad dobila zbog neprekinutog bolovanja od 90 dana. Ah te financije. 

Cro, i meni je moja doktorica pokazala vrata kad sam ju pitala jel mogu jos tjedan dana raditi. Cuvaj sebe i mrvicu!

Malamimi
    03. Ožujak 2016. 21:31

I ja cu na SD, a kako blizanci znaju pozuriti, mozda se i sretnemo.

Aurelija
    03. Ožujak 2016. 21:34

Sad sam se sjetila, neki dan sam pricala s frendicom koja je lani rodila na sv. Duhu. Nisu je rezali (i nije moljakala), tak da eto ne rezu po defaultu, ak nekom to nesto znaci. Beba je imala 2,5 kg, mozda zato

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.