Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aurelija
    03. Ožujak 2016. 19:43

Brki, ja sam imala krvarenje i grčeve kad je bio spontani, ugrušci tek 2-3 dan... ne znam da li je neka od cura imala ugruške, a da je poslije bilo ok... iako mi je tada sestra kod gin rekla da su vec imali pacijenticu iz koje je pljusnula krv po podu, a beba prezivila. Ako je neki veliki hematom sve je moguće, a ja ti ipak savjetujem da odeš na hitnu čim prije, dobit ćeš apaurin i progesteron

• brki
    03. Ožujak 2016. 19:51

Prokrvarila sam jučer a danas ti ugrusci, i bol …..na poslu sam ne mogu nikoga dobit da dode radit..

Brki

Aurelija
    03. Ožujak 2016. 19:53

Cro, ufff to se i meni dogodilo, ali u 16 tj! Isto iznenada... ako možeš, radi od doma, ali obavezno na ležećki, tako ja već mjesec dana! Ako ne, potroši go, pa onda komplikacije. Nema veze ako ti je dr vec otvorio bolovanje, moze stornirat do kraja ovog mjeseca (provjereno). Jednostavno nemoj doznake nigdje predavat dok ne smislis kako ces rijesit situaciju. obavezno pij magnezij, cuvaj se i sretno! 
    Sad sam se malo snervala oko svog pregleda sutra, sto se događa s mojim cerviksom...

Bruna257
    03. Ožujak 2016. 19:58

brki ne zvuči bas dobro, ja imala hematom ali samo pljusnula krv bez bolova, nekih 5-10 minuta i prestalo, 3 dana blagog cišćenja(sukrvice) i sve hb ok..... probaj nekako, reci da ti hitno-a zbilja je!

cro ja od 13 tt imam 3/4 cerviksa, prohodan, ali zatvorena, tako bilo pred mj fdana i prošli tj... mirovanje, magnezij i normabel od 2mg(maximalno 3 na dan)... možeš i utrogestane stavljatm ja stavljam 1 dnevno.... a što se tiče otvaranja bolovanja/komplikacija i naknade, neznam ti reći, ja sam nazaposlena....

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Bruna257
    03. Ožujak 2016. 20:01

aurelija i mene zadnjih 2 puta panika oprala pošteno prije pregleda, to je normalno... al dok mirujemo, bit će ok, mora bit... moj slj pregled je tek 23.3., usprkos kontrakcijama sam još donekle smirena, obično se jave nakon veće curkine aktivnosti.... bitno da ja nju osjetim da ona izvodi vratolomije... 

Aurelija
    03. Ožujak 2016. 20:05

Ajoj brki, pa ti si vec danas trebala mirovat... ko sto kaze bruna, hitno je! Da si slomila ruku, trcala bi vec na hitnu! Zao mi je, jer znam kako je to, no nemoj gubiti nadu, nije gotovo dok netko ne kaze da je gotovo, sretnoooo

Dunyasha
    03. Ožujak 2016. 20:12

Brki, na hitnu sto prije mozes.. 😕😕
    Bas te nitko ne moze zamijeniti?? Cuj, bolovi i ugrusci nisu dobar pokazatelj, ali ni to ne mora biti..

Cro, fuckas sad sto si ti mislila i planirala, otvaranje u ovom stadiju t je sve samo ne prijeko pozeljno. Znam curu koja se pocela otvarati, kao, nista strasno, umjereno mirovanje i sad je na kraju, zavrsila na najstrozem mirovanju i to takvom da joj je dr rekao da se ni ne tusira svaki dan.
    Bit ces okej, ali ja ti ne preporucujem rad od doma jer to zahtijeva sjedenje, a to stvara najveci pritisak na cerviks. 
    Sto se tice komplikacija, uz prvu doznaku koju nosis na hzzo (znaci ovu koju si dobila) nosis i R1 obrazac, koji ti daje firma, a pise prosjek tvojih zadnjih 6 placa. Jednu doznaku nosis na posao (bez toga ti ne mogu dati taj obrazac), a drugu, s obrascem na hzzo. Doznaku je bitno donijeti na hzzo do 5. u mjesecu, kako bi ti isplatiti oko 20. Maksimalni iznos je 4.250 kn. Ne utjece na tvoju rodiljnu naknadu kad rodis. 
    Svaki iduci mjesec na hzzo nosis samo doznaku (nista vise) a tako i na posao. I to je to.
    A sad pregled- znaci cure su nam tu negdje!! Super!! Samo neka ona raste!! Nama jcr dr rekla da su djeca uvijek malo glavatija i trbusastija, tako da nemas brige oko toga. 
    Cuvaj se i ne zezaj s tim bolovanjem. Okej? Ak ti kaj nije jasno ili trebas info, zovi me. 😉

Ostale cure, oprostite, ali toliko ste pisale da ne pamtim to sve...
    Pamtim kiflice sfrkane od Malamimi, prekrasno si to opisala, kako su omotani, srecice male!!
    Pamtim jedan trudnicki trbuh, Nikki, cini mi se? Krasan je, i super se vidi jos u haljini!!
    Mare, drago mi je da ce te dr ipak pogledati ranije, nije to za pustiti samo tako... 

Ostatak, molim vas, ne ljutite se, ne mogu popamtiti 10 stranica... 
    Sad cu procitati jos jednom pa iskomentiram!! 😂😂😂

Cro262
    03. Ožujak 2016. 20:12

Malamimi, pa i ti si danas bila na pregledu! Pa super napreduju tvoje kiflice, držim fige da izdrže što duže u trbuhu! Ja uvijek flegma idem na pregled, ali očito više neću, početi ću paničariti i ja prije svakog pregleda... 

Cure hvala svima! Uopće mi nije palo na pamet da iskoristimo prvo godišnji, možda se stanje i poboljša pa ću komplikacije i kraće koristiti...stvarno mi nije palo na pamet, sva sam sad izgubljena...

Brki, pa jel to sad iznenada nešto ili si znala da će doći do spontanog? Mislim ja sam npr čekala da se ocistim sama, samo što nisam ni znala u kojoj količini će to biti i kako pa je ispalo šokantno...i i nisam išla na hitnu, samo pregled nakon neka dva tjedna koliko se sjećam.

Aurelija
    03. Ožujak 2016. 20:20

Cro, nazalost jednom kad se otvoris, u toj trudnoci se ne zatvoris. Dakle, ako sad moras mirovat, nece ti za 2 tj rec da vise ne moras. Bolje sad pripazi nego da te zadnja 2 mj strpaju u bolnicu na lezanje. Dobro ti Dunya kaze, ako rad od doma podrazumijeva sjedenje, zaboravi! To je gore od stajanja...

Bruna257
    03. Ožujak 2016. 20:23

cro, bas tako kako je aurelija napisala, ako si se otvorila, u ovoj t više nema povratka po pitanju zatvaranja... pusti sad posao, najbitniji ste ti i beba... odmaraj, leži, samo wc i bez stresiranja.... i bit će sve ok...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.