Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    inaj
    09. Veljača 2016. 13:54

Jel netko zainteresiran od zagrebackih trudnica za rodinu radionicu o platnenim pelenama ?

inaj
    09. Veljača 2016. 14:20

https://touch.facebook.com/photo.php?fbid=1079914222052780&id=100001026363505&set=gm.1144742188871895&source=48

Eto link
    Ja bi isla,neznam jel pametno i muzeve vodit?

PeppePula
    09. Veljača 2016. 14:42

Pozdrav cure...

evo bila sam vam pisala da sam trebala imati pregled 4.2. ali zbog kvara na kompu kod dr, odgodjen mi je za 13.2. I sad... ne da meni vrag mira, pa nazicam decka da pita tog svog frenda koji je gin u bolnici, dali bi me mogao primiti na uzv... i odemo mi jucer navecer, sve je ok sa bebom, cak mi je rekao da je 85% cura posteljica mi je straga itd...I uglavnom, gledao mi je one pozitivne nalaze od toxoplazmoze...To sam jos prije 2 mjeseca dobila da mi je pozitivno, ali kao zaraza se dogodila 4 mjeseca ranije, sta bi znacilo da nije u trudnoci...I svi su to lijepo zanemarili kao nije nista...Uglavnom, on me hitno jutros poslao na infektologiju, a doktorica tamo odmah preporucila da odemo u Zagreb na Fran Mihaljević gdje će mi uzeti uzorak iz pupčane vrpce da se vidi dali je možda prešlo na bebu :( Još se moram konzultirati sa svojom dr, ali najvjerovatnije ćemo to ići... Kaže da toxoplazmoza može također izazvati mikrocefaliju kao i zika virus, i da uopće nije za zezati...e sad što mene ljuti, osim naravno da do sad nitko nije reagirao nego tek kada smo potegli vezu, ljuti me i to što od svih glupih reklama na Tv-u nema neka edukacija, tipa, ako žena želi zatrudnijeti, koje bi pretrage trebala napraviti... da sam ja vadila krv i da su mi otkrili to ranije, uzela bi lijepo antibiotike ili šta već, izliječila se i onda išla raditi bebu... također i za štitnu...ali ne, sada moram raditi sto čuda i brinuti da li je sve u redu... na svu sreću Uzv je do sad uvijek bio super, čak je jučer rekao da je glavica veća za 2 dana, a bedrena kost čak za tjedan i nešto :) Biti će visoka...:)

Eto baš me sada sve to bacilo u bed, makar ja vjerujem da je sve super, ali opet sama ta pretraga takva kakva je mi je grozna za razmišljati uopće...

Jel ima koja od vas s tim iskustva, makar iz druge ruke?

Peppe

zabica25
    09. Veljača 2016. 14:53

Peppe, ne želim te plašiti, ali to iz pupka je dosta rizično. Moja susjeda je to išla napraviti jer su joj kroz pupak uzimali plodnu vodu da dijete ne bi bilo bolesno ili sl. pa su oštetili plod.
    Ne znam gdje to točno, ali mali ima velikih intel. teškoća, sad je 8,5 godina i krenuo u prvi razred u posebni odjel. Probaj na neki drugi način to riješiti, 
    Ako sam ja tebe uopće dobro shvatila.

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Aurelija
    09. Veljača 2016. 15:08

Peppe, drago mi je da je bebica dobro i čestitam na curi.  Koliko se ja razumijem u toxoplazmozu, opasno je ako se zaraza dogodila u trudnoći jer može preći na bebu, no ako si se ti zarazila prije trudnoće kao što kažeš, to nije opasno jer razviješ antitijela i onda si sigurna jednom zauvijek. Problem je vjerojatno u tome što oni nisu sigurni kad si se ti točno zarazila (jer nisi radila nalaz prije trudnoće) ako sam dobro shvatila? Probaj ako možeš izbjeći taj zahvat, ne znam točno o čemu se radi...no ja sam SIGURNA da je tvoja bebica zdrava. Ako hoćeš, napiši mi nalaz Torch testa (Igg, Igm,..) pa ću ti reć ako znam nešto više..
    Žao mi je da moraš prolaziti taj cijeli stres, znam kako ti je je jer sam ih i ja prošla nekoliko...

PeppePula
    09. Veljača 2016. 15:19

Hvala Zabice i Aurelija

Zabice, tvojoj susjedi su uzimali uzorak plodne vode, ja sam pitala kako bi se radilo testiranje, i rekli su da se samo uzima uzorak krvi iz pupkovine...manje je invazivan...

Aurelija ovo su vrijednosti: Toxo IgG : pozitivan 127, Toxo IgM pozitivan 1,03.....Toxoplasma gondii-IgG aviditet: visok 0,410 ( iznad 0,3 je ref. vrijednost da je visok sta znaci da se isključuje akutna infekcija u posljednja 4 mjeseca )--- na temelju toga, nitko do sada nije dizao frku...

Peppe

Aurelija
    09. Veljača 2016. 15:35

Ja sam imala IgG pozitivan, IgM negativan, tebi je IgM pozitivan što znači da se infekcija dogodila u novije vrijeme, ali min 3-4 mjeseca prije nalaza kako kažeš... vidi ovdje je super objašnjeno:  http://www.poliklinika-harni.hr/Toksoplazmoza.aspx
    Ako taj zahvat nije invazivan i ako misliš da ćeš nakon njega biti mirnija, napravi ga, ali možeš bit 99,9% sigurna da je s bebicom sve ok po tom pitanju.

Mama3put
    09. Veljača 2016. 15:49

Evo me sa pregleda 
    U bolnici su pogrijesili,posteljica je visoko Hvala Bogu
    Mjere
    BPD 6,5
    AC 21,0
    FL 4,5
    i opet ne znam koliko je tezak 😀
    Skoro 40 minuta smo bili unutra,sve je super

PeppePula
    09. Veljača 2016. 16:11

Aurelija, mislim da ćemo ići na tu pretragu zato što nam je tako i taj prijatelj preporučio...Ja isto nekako mislim da je sve u redu, ali ipak ću biti mirnija...

Starim super da ti je posteljica visoko, nebitno za kilažu :)

Peppe

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.