Drage majke i buduce majke, puno Vam hvala na savjetima i iskustvima stvarno su dobrodosla. Ja sam nova u svemu, i na forumu i prva mi je trudnoca. Trenutno smo u 13 tjednu trudnoce. Zarucnik i ja preselili smo u Njemacku i sad smo prepusteni sami sebi. Mozda je u jednu ruku i bolje ali strah je poprilicno velik, nova okolina, porod u stranoj bolnici. Za sada iskustva s ginekolozima su pozitivna. Sve vas puno pozdravljam 😀
[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker
Trudnice, maloprije sam se mazala bademovim uljem i primjetila sam da su mi bradavice kao popucale.. Jel nekoj od vas mozda tako ? Doduse, pinekad me i svrbe..da nije mozda suha koza? Iako mi cudno da je suha posto se mazem uljem
Evo i mene sa pregleda. Doktor me nazvao da pita kako mi je, pa na kraju govori ajde ti dođi da budemo mirni svi. I tako sam se ekspresno spremila i odjurila na pregled. Bebac je super, nije je mjerio Al i meni kao laiku je izgledala puno veća beba nego zadnji put. Uglavnom sve je u redu, ja sam zatvorena, grlic je dobar, beba raste. Dobila sam injekciju progesterona, kaže dr da nema neke potrebe Al da budemo mirniji oboje. I moram ic idući tjedan po jednu.
Netko je pitao za mpo trudnoću.
Mi smo uspjeli iz prve stimulacije, treći transfer. U Splitu, u poliklinici Cito smo bili u postupku i sad tamo kod dr Poljaka vodim trudnoću.
Pusa svima od nas dvoje 😘😘😘
..da nema nade, srce bi prepuklo..
Lijep pozdrav
Croheidi ja sam govorila za kombinirani,jucer nazvala doktorica i rekla da je sve uredu a da ce detaljnije na redovnom regledu reci koji je u sljedeci utorak...tako da je veliko olaksanje iako nisam ni sumnjala jer je nuhalni bio 1,1...
Dunyasha cestitke na tako velikoj curki i hvala Bogu da je lazna uzbuna bila..
Kleopatra dobrodosla,sve najbolje zelim u trudnoci...a i ja sam u Njemackoj i nisam bas tako davno dosla,al navikne se na sve samo polako.Ja sam nazalost malo vise po bolnici bila vamo zbog neuspjesne trudnoce i samo sve naj mogu reci o doktorima i osoblju..
i da ja u februaru punim 25 god a muz ima 27 :)
Jeste se raspisale...mm za par dana 28 god a ja u 4.mj 27 :) da da imam predskolca doma sreća da ću rodit krajem 6. mj pa se stignemo prilagoditi do 9. mj....
Kleopatra dobro nam došla :) puni se ovo ljeto bobicama...plodna jesen bila hehe ;)
Ajoooooooooooooook ko bi vas pohvataoooooo....
Ko spominje stare prvorotke i to MPO ??? Moguće da sam na 1 mjestu te grupe hahahha...baš ste me nasmijale i razveselile sa svojim pozitivnim postovima.
Ajmo od početka....ja nadošla kad sam kupila Operil dječji (2x sprejnula i ok) i Bronhostop sirup za kašalj - ma kaže mi ginekolog i teta u apoteci - pa nećete naljevat Operil po dcl u nos a ni sirup-pomalo korisiti uz čajeve i eto - skooro sam ko nova! Zato je sad MM balav i prelud da sam ga zarazila hiihih - iako me maže sa guštom svaku večer poslije tuširanja po stomaku, sastrane i po cicama ...kaže baš mu drago što mazi svoju malu mrvu u maminom stomačiću.
Jučer sam bila sva sreća samo do 12 u bolnici na GUK profilu i kako sam skužila sve ok, iako sam ujutro imala tlak 115/90 ..nije sestra ništa rekla...vadili mi KKS, TSH i urinokulturu...kao redovno...nalaze dobijem kuću nakon 2 dana jer idem u drugi grad sve ovo rješavati,,,
Drugo, ovo je naša mala "smrzlica" iz trećeg mPO postupka- stimulirani ICSI u 3 mj, a u 9 mj išli po "smrzulića" i naša se cura izborila ovaj put..
A godine .....ahahhah....34 g (iako se osjećam kao da mi je 27 recimo ahahahhahhah), MM 35...ex odbojkašica rekreativnog kluba, vozim povremeno i Hondu Hornet 600m3 i uživam u svježem zraku - eto kako sam se sad nahvalila....(al sam zato na komp.od početka trudnoće jer radim u "gamad" firmi i isto mi sjedila home i uživala s vama, nego išla raditi i sekirat se...
Slikice stomačića su vam suuuuper ...i moj pomalo raste ali koliko volim kuhati i jesti, mislila sam da ću biti ko balon u T...no gestacijski me mrvu uplašio pa se koliko toliko drzim i pazim na klopu ...
Mažem se od starta sa uljem jer sam sklonija suhoj koži i ne bi popucala ako ne moram - pa to obavi MM ...
E sad idem u rikverc čitati polaako da vidim kome što trebam napisati :)
BTW. naša cura će biti Kim :)
kak vi to mislite starije prvorotkinje
Kad sam rekla da planiram trudnoću rekli su mi da sam prosječna hrvatica sto se tiče planiranja djece, inače imam 31, kad rodim cu imati već i 32 ....a u glavi sam na 25 stala
Jel imate strahove u vezi djeteta, mene nije strah poroda i toga mene je strah djeteta, tj onog dijela kad dodem sa djetetom doma i šta sad....kak nemrem baš spavat onda se zbudim usred noći i svašta mi se vrti po glavi ali strah je veliki
I da na baby artikel je velika poštarina 30 eura, mi nakraju uzeli kolica od njih pa mi nije smetala poštarina jer smo dosta uštedjeli na kolicima, ali da se kupuju manje stvari da skupa je...
Drage moje, nisam se javljala par dana, ali evo uspjela sam sve pročitat i nešto od toga upamtiti, sad slijedi roman
Tockica, spominjala si da moras urinokulturu radit, i meni danas stigao nalaz, imam escherichiu coli Koje antiobiotike smiju trudnice pit, jel netko zna?
Pisale ste o godinama, vidim ima vas dosta mladih, ja isto ovdje spadam u gornju polovicu, 29 navršila nedavno, al ajde bit ću manje od 30 kad rodim Najviše me iznenadila Sanjarka, ja sam nekak zamišljala da imaš sigurno oko 35, pošto imaš tako veliku curu
Bravo!
Nessah, daj nam napiši kome si sve slala mailove i tko ti je odgovorio i išta poslao za bebu?
PeppePula, da li ti je stigao nalaz kombiniranog? Vidim da vas je dosta tu raspravljalo o tome, da li raditi ili ne, evo moje priče...
U petak odem kod svog dr, na 12+1 napravit i kombinirani između ostalog. Beba velika, čak ispred termina, sve super, nuhalni 0,35. Ja uopće ne registriram, mislim pa to je super nalaz, a on se pravi kao da se ništa nije dogodilo. A ne moram ni reć da je to onako izmjerio od oka, slika je bože sačuvaj, ne vidi se skoro ni glava, a kamoli nuhalni nabor.
Dođem doma i gledam nalaz, kad ono skužim 0,35 cm tj 3,5 mm!! Ne moram ni reć da su mi se noge odsjekle... Cijeli vikend strepim do tog nalaza koji je trebao doći jučer, ali nije jer nisam vadila direktno u Breyeru, nego u DZ pa oni šalju krv. Uglavnom, nalaza i dalje nema, ali najradije ga ne bih ni otvorila kad dođe. Ajde bila sam toliko prisebna i sjetila se svih onih groznih priča o krivo izmjerenim nuhalnim ili velikim nuhalnim naborima pa su djeca ipak rođena normalna. Naručila sam se u Polikliniku Harni kod dr. Dubravke Dedeić, jer ona ima međunarodnu licencu za to mjerenje i išla danas na drugo mišljenje. Da skratim priču, nuhalni nabor je 1 do max 1,4 mm, ne moram ni reć da su mi suze krenule. Još je bio mm sa mnom na uzv i držao me za ruku cijelo vrijeme. Doktorica je bila divna, pogledala je i sve ostale parametre, koji su karakteristični za kromosomopatije, nosnu kost, protok kroz ductus venosus itd i beba je po njenim riječima "savršena". Pogledala je još i bubrege i kralješnicu i sve ostalo što može u ovom trenutku. Ne moram ni reć da moj dr to uopće nije gledao. Poruka svima, NEMOJTE NI SLUČAJNO MJERITI NUHALNI NABOR KOD GINEKOLOGA BEZ LICENCE FMF (Fetal Medicine Foundation London), u svim ostalim zemljama zapadne Europe to rade samo specijalizirani doktori, a u HR svaki "šalabajzer". U HR ima možda 5 doktora s licencom. Doktorica je još rekla kad dobijem nalaz krvi da joj pošaljem mailom pa će mi ona izračunati taj rizik ponovo.
Danas sam sretna ko malo dijete, kupila sam si neku knjigu o trudnoći, mm i ja smo proveli popodne u šetnji na suncu pošto smo na godišnjem, uživam napokon Naručila sam se odmah i za anomaly scan u 20 tt kod iste doktorice
Oprostite na eseju
Sortiraj odgovore
Najstariji