Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bruna257
    10. Siječanj 2016. 10:37

Jutro, cure!
    Da da, puuuno se lakse spavalo veceras...
    Sto se tice mpp, pricala sam sa muzem koji od starta njih smatra puuno zdravijima i jaako se zalaze za njih,iako cemo u startu kombinirati sa jp..bar dok se ne uhodamo.. I moja mama isto nas podrzava,kaze da smo svi mi bili u platnenim i imale su kudikamo teze uvjete za odrzavanje pelena i svega,pa su svejedno uspjele...

A jucer pricala i sa mamom naseg vjencanog kuma..ona radi kao teta u vrticu/jaslicama... Kaze da oni klinci koji su u jp imaju vise problema sa alergijama i displazijama kukova i opcenito krivim kukovima u odnosu na one bebace koji su u platnenim pelenama... Tako da jos jedan plus za mpp..:)
    Pocet cemo polako pretrazivati i raspitivati se o nabavci tih mpp, curka iz kraja ih koristila pa cu sa njom malo popricat :)

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Majadila
    10. Siječanj 2016. 11:03

MalaKoza, to ti je onda to - BH kontrakcije. Maternica ima neku svoju ulogu da trenira za grand finale na porodu. :)
    Navodno ako ih se desi vise od desetak dnevno, treba prijaviti ginekologu. 
    Nije bolno, ali meni je bas neugodno. Pogotovo ako mi se dogodi za vrijeme posla me pocelo ometati, jer umjesto da se koncentriram na ono sto radim, prakticki moram sve stopirati i pricekati malo da prodje jer mi je pritisak nisko dole. 
    Nisam jos skuzila trigger jer seponekad dogodi samo od sebe, ponekad bebac svojim micanjem potakne, a ponekad si potaknem sama ako pretjeram s aktivnostima. 

pupoljak - Minus kod platnenih je sto oko njih ima "zajebancije" s pranjem, ali u praksi je to 5-10 minuta dnevno brige oko njih (skladistenja/vadnjenja iz masine/stavljanja na susenje). Ne racunam vrijeme koje treba masini da ih opere. I drugi minus je sto kada su mokre, treba ih presvuci cim prije s obzirom da guza u njima nije "suha" kao u pampersu. Zato je meni ideja koristiti jednokratne za noc, da malca ne razbudjujem presvlacenjem samo zbog mokrenja, naravno ako je o stolici rijec to se presvlaci uvijek koja god da je pelena u pitanju. I eventualno jednokratne za van, cisto radi 
    komocije da ne moram odmah traziti mjesto za presvlacenje.
    Ovo za po doma - platnene. 
    Plusevi su prvo financijski - ako ne pocnes kompulzivno kupovati platnene zbog prekrasnih dezena :D, to izadje oko 2000kn. Ako racunas da se pelene koriste sigurno 2 godine, za to vrijeme na jednokratne ode oko 8500 kn. 
    A platnene se samo peru i koriste, a kasnije se mogu sacuvati i za drugo dijete, ili prodati. 
    Drugi plusevi su sto se ipak izbjegne kemija na djecjoj kozi, manja je vjerojatnost pelenskog osipa, ne moraju se koristiti kreme za vrijeme presvlacenja. 
    I sada samo treba prevagnuti i odluciti se. I sve opcije su okej. :)

Dunyasha, tamo di ti vjezbas :) se zna sto trudnice smiju raditi, a sto ne. Tako da si u dobrim rukama i s te strane se mozes opustiti. Ako u nekom trenutku osjetis da ti nesto ne pase, tu onda malo stanes i odmoris, pa probas opet. 
    I mene zanima doula i pripreme za porod 1 na 1, pogotovo jer planiram stolcic pa bi htjela da partnera i mene netko uputi u to tko zna. Jesi to vec dogovorila sve?

Ty, vidjela sam to za Vinogradsku. Ma i samo da imas nekoga tko je s tobom u kontaktu tih zadnjih tjedana, tko moze procijeniti jel vrijeme za odlazak u bolnicu, tko ti doma moze olaksati trudove kad krenu... To vec znaci mnogo.
    Ako mi ne pukne vodenjak, namjeravam otici u bolnicu stooooo kasnije.

Dunyasha
    10. Siječanj 2016. 11:15

Majadila, znam ja da tamo sigurno znaju sto smijem sto ne, dosla tamo po izvrsnoj preporuci. Nije sumnja u njih, nego u mene, jer nisam vjezbala godinu dana, udebljala se malo kroz to vrijeme, trbusnjaci su mi inace slabi, pa mi se svaki trbusnjak cini kao da cu se poroditi. Ali svjesna sam da mi vjezbanje cini dobro i ponosna sam sto idem. 
    Ty, Majadila, sto se tice doule, ja sam se javila u Zivia centar, Kamaufova ulica, tamo idem u subotu na radionicu Bezbrizna trudnova, porod i babinje, a s njihovom doulom, Petrom Brzovic, cu proci i pripreme za porod 1 na 1. Buduci da mm zeli biti sa mnom na porodu, onda doula ne moze biti pratnja (ne mogu cijelu svitu voditi u radaonu), ali sam se s njom dogovorila da ce mm ici sa mnom na pripreme zasnjih mjesec, mjesec i pol trudnoce, da nas oboje nauce kako da mi pomogne otprilike kako bi to doula cinila da je sa mnom. Takoder, mislim da cu dogovoriti za mi doula dode kao potporanakon poroda, za dojenje i sto god bude trebalo. Moram vidjeti koliko to sve skupa financijski kosta, ali vjerujem da porod ne treba biti sok i stres, pa zasto da si ne pomognem da mi ostane u lijepom sjecanju?

inaj
    10. Siječanj 2016. 14:20

Jesam li luda?
    Gledali smo kolica koja nam se sviđaju i u dućanu su oko 4000 kn našla ih na njuškalu za 1200 i ja bih kupila makar mi je termin u 7 mjesecu ali i ne smetaju da mi stoje doma u kutiji da polako operem navlake i tako dalje....mislim s tom razlikom u cijenu jako puno bi uštedila......muž mi kaže da sam luda da nema smisla već kupovati....a zena probaje i točno taj dezen koji mi hoćemo i pitai u dućanu i nema ga nigdje za kupiti i žene je rekla da neće više ni dolaziti taj dezen, da uskoro dolaze noviji modeli i da će biti i višlje cijene

Kolica su maksimalno vožena 6 mjeseci, košara za novorođenče nije ni korištena samo sportski dio...

zabica25
    10. Siječanj 2016. 16:05

inaj, uzmi ta kolica. ionak ćeš morati kupiti prije ili poslije. A neće se pokvariti ako će doma st0ajati.
    Moj savjet! Lijepa ušteda je u pitanju,

Bruna, drago mi je da si dobro spavala.

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

mimica24
    10. Siječanj 2016. 16:29

Pozdrav! Vidim pisano je negdje o porodu. Toliko sam razmišljala o tom strahu da sam samo mislila kako ću i šta ću, i onda sam ugledala II i jedini strah je postao zdravlje bebe, da čujem srce, da se trudnoća zadrži. Moramo se nositi s tim,ali i tješiti da imamo sve uvjete za to, kad se sjetim mojih baka kako su kod kuće rađale sretna sam što živim u ovom vremenu

Cro262
    10. Siječanj 2016. 16:29

Pupoljak, ovo mi je bila prva noć da sam spavala sa banana jastukom i naspavala sam se pošteno, pa to je tako zakon stvar! 

Tynchy, kad si prije spominjala Tatamiu nije me zanimala, SAD kad sam uzela u obzir opcije hranilice koja nam paše doma i vipera sam služila da je tatamia zakon! 

Kaj se tiče PP, mm je postao skeptičan jer kome god da smo rekli svi su nam rekli da nema šanse da uspijemo, a ja sam jako uvjerena da ćemo u tome uspjeti i baš bi voljela uspjeti u njima u inat drugima.   ja sam rekla da tko god je rekao da nema šanse da uspijemo da nije ni rekao da je probao PP, tako da kaj se mene tiče ni nema pravo glasa 

Inaj, ako su to kolica koja stvarno želiš uzmi ih, samo provjeri koliko je stara AS ako je kolica imaju. I ako nemaju, a planiras na njih stavljati as da li to možeš i koju možeš koristiti. Nema više ništa vremena, treba biti spreman na vrijeme po meni, nedaj Bože da nekaj pode po zlu, bolje imati sve spremno...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.