Lollypop, sretno!
Mi smo jos u Petrovoj, malisa je dobio zuticu. Nadam se da ce mu brzo biti bolje pa da idemo doma. Mlijeko mi je krenulo, i to u potocima samo curi... Malog jedva probudim za cicanje, sav je uspavan. Ali kad krene papati... 😍
Bobice, držimo palčeve da što prije maleni bude bolje i da možete uskoro kući.
Ja danas bila na ctg i pregledu. Otvorena dva prsta, ali ništa trudova ni nekakvih znakova. Razmišljam i ja ujutro da idem na kavu, a ako se ništa ne dogodi do popodneva idem prati prozore, usisati i tako.
Bobica, ako ga stavljaju pod lampu, to brze susi pupak pa ce vjer. brze otpasti
Bobice proci ce to za tren i vec cete uzivati kod kuce!
Ja ne znam do kad stomak raste, ali mene zadnja dva dana tako pece i svrbi koza. Nadam se da nece popucati sad zadnjih par dana. Non stop imam osjecaj da ce se koza raspuknuti i da ce mali izletiti kao vanzemaljac. A mozda je i on jako velik? Ma joj sad bi se cijela pogrebala
Tinčice, sa čim se mažeš? Znam da je sve to ipak individualno, ali meni je super prirodno ulje od badema. Namastim se sa njim baš svako večer, nekad i ujutro i ništa me ne muči. Ono nekako baš lijepo održava kožu i masnom i elastičnom. Kad preskočim onda baš primjetim da mi je suha. Vjerovatno bi me svrbilo da ne mažem tako posvećeno.
Kachi, do prije mjesec dana sam se mazala sa 4 razlicite kreme/ulja.
S obzirom da sam oko Bozica obznanila trudnocu svi su bili jako mastoviti pa mi kupili ulja protiv strija. Znaci weleda (mislim da je tako) ulje protiv strija, ulje od e vitamina za suhu kozu, biobaza i jos neko nemam pojma. Onda sam prije mjesec dana presla na to bademovo. I ja se mazem cesto- svaki dan, nekad i 2 puta.
Potovi u zadnje vrijeme jer sam zbog ovih vrucina hodala samo u gacama hehe. I ne bi ja rekla da je meni suha koza. Samo me nekako pece i zateze iznutra. Kao da on nema mjesta pa pokusava izgurati.
Jaaaako je napeta i cvrsta. Nemam pojma. Samo bi mi bas bilo zao da sad popucam :(
Evo me! "Malisa" 3980 kg, 53 cm, pravi herkules!
Porod...uhh.. Dakle, oko 11.20 puka vodenjak - to se izlivalo iz mene jos satima. Druto u bolnicu, ctg 0 trudova (nest malo ali jaaako nepravilno), otvorena svega 4 cm. Brijanje, klistir.
Drip. Cijela vrecica. 5 h na dripu! Cijelo popodne, od 14-19. A jela cijeli dan malo za marendu. Jebote ali boli. Disala sam sve dok nije beba krenula u zdjelicu, onda bi mi se uz disanje prolomio i krik.
Porod. 2 doktora, 3 sestre. Ka celebrity. Rezali me uzduz i popriko, izlaktarili se na trbuhu posteno, i na kraju ga izvukli vakumom. Dali mi ga nakratko, misku hladno, odnili ga. Izgleda da je u jednom trenu nesto zapelo, pa su se svi sjatili. Srecom, porod nije dugo trajao, rodila u 10ak min (jer su me izrezali stvaaaarno masu, nemrem sad sebi doc). Sivanje je isto malo bolilo. Dakle oko 19.03h.
Uglavnom cure, sve prije i sve posli boli. Sam porod mi nije tako strasan bio, izasla glava i ostatak tijela ko mala glistica i nista nije bolilo.
Sad se nadam da mi ga nece donit, da se malo odmorim. Jer ako pocne plakat neznam sto cu s njim, sve me doli boli, nemrem se pomaknut i ocu se odmorit malo.
A muz? On je pokusao pomoc sa vicevima (o boze), pa sa informacijama (drip ubrzava porod, bice ti lakse), dodirima (a ja se znojam ka pas), ili obicnim "jos malo". Rekla sam mu da muci i ode u svoj kantun, drago mi je sto je tamo ali da ga ne cujem. Tako je i bilo. Vidio je bebu kad je izasla, rasplakao se, vidio je posteljicu i sve to, bio mi je kraj glave cijelo vrijeme od prve kapi dripa pa dok me nisu poslali u sobu. Svaka preporuka :)
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Lollypop! Čestitam ti na malom Herkulu! Proći će i ti bolovi koji te sada muče, bitno je tvoje stanje duha a ti si tako vedra i duhovita.
Odmaraj sada, zaslužila si.
Tinčice, onda stvarno nemam nikakvu mudru ni praktičnu da ti kažem. Znaš da i ti naši trbusi vrlo individualno rastu. Meni se čini da moj zadnja dva tjedna nije rastao, ali to ne mora biti tako...iako ti ja to od srca želim.
Bravo, lollypop, cestitam! 😊
Ja sam na dripu bila cca sat vremena, 3 jaka truda, s tim da sam u tom zadnjem vec osjetila poriv za tiskanje. Dobro da je mm bio samnom i otisao po dr. A sam izgon je trajao cca 2-3 min. Bili su mi samo dr i babica. Kod mene je to nesto brzinski islo. 😄
Hahahah Lollypop, ti si sve to prikazala cak i zabavnim...mada vidim da si se namucila, super- "mališa" je vani napokon!
Sortiraj odgovore
Najstariji