Arwen, ne bih se složila s tim da su ženama problem godine, a muškarcima ne, jer i njima opada kvaliteta sperme s godinama. Ali istina, žena s 40 je već u 'gerijatrijskoj dobi' za rađanje (to sam čula od ginekologa), a za muškarce ne znam postoji li uopće takva podjela.
S druge strane, znam par koji ima oboje 26 i već 2 godine idu na umjetnu.
U svakom slučaju mi je potpuno neprimjereno i neumjesno da te netko tako nešto pita, evo ja sam se iživcirala na to 'gdje je zapelo', a nisam ni bila tamo hahaha
Ne znam ima li ta osoba koja te to pitala djecu, a i da ima, šta je briga. Možda baš ne želite djecu, možda ne možete… Strašno što si ljudi dopuštaju!!
Kolega je u braku 6-7 godina i toliko mu je bilo dosadilo da ga svi to pitaju da je svima rekao da su neplodni i da mu se skinu. A mislim stvarno…
Iskreno,ja ni ne mislim da su samo zenama problem godine,ali vecina ce reci da ce starija zena teze ostati trudna!
A ima muskaraca koji naprave dijete i sa 60+ godina!
Tko ce ga znati!
Znam i ja mladjih parova od nas koji su zavrsili na potpomognutoj,pa se nekako pribojavam kako vrijeme odmice da i nas to ceka!
A ovo za komentare...cesto puta to dodje od onih koji su neplanski dobili dijete,i nemaju ni brige ni pameti pa im je osnovni posao zabijanje nosa u tudje zivote!
Prije me to nije toliko nerviralo,ali kako vrijeme odmice sve mi vise smeta...
Ja i suprug smo bili dugo zajedno prije nego smo se vjencali,pa su pitanja krenula odavno...kad se mislimo vjencati,sta planiramo,zasto gubimo vrijeme...pa kad smo se zarucili-kad ce svadba,necemo valjda to sve predugo rastegnuti...pa kad smo se vjencali-kad ce prinova,da pozurimo,vrijeme prolazi a mi nismo mladji,nije zivot i brak potpun bez djeteta,gdje je zapelo,jos nema nista,ha...i tako....
Ispada da cijeli svoj zivot i planove trebam podrediti okolini i zivjeti da ispunim neka tudja ocekivanja!
Arwen, sve mi je jasno!! MI smo se vjenčali nakon 12.5 godina veze haha, onda znaš čega sam se sve naslušala. U biti, mene okolina to nije ispitivala, samo roditelji. I iduće pitanje - hoće li oni ikada dočekati unuke. Izluđivali su me bili s pitanjima.
Sad otkad su postali baka i djed, ušutili su i više uopće ne pitaju za drugo ahahaha
A baš sam očekivala da će me odmah zaskočiti s tim kad će drugo.
Svekrva je druga priča. Pitala me kad ćemo drugo na dan kad sam izašla iz rodilišta. Samo da napomenem da je razlika između njezine djece 10 godina!
Crnerupe daj nam sliku, na opis ti ne mogu ništa pametno reć!
Arwen 3mj je taman početak. Sad te kosi PMS i godine definitivno nisu razlog, jer meni je 30 mužu 35 pa opet ništa… Godina je prošla!
Ma znam da me drma PMS,inace stvarno nisam ovakva placipi*ka,ali eto…
Mozda da imamo jedno dijete,pa se ne bih ni zivcirala toliko sto drugo nece,a sad se uhvatim u razmisljanju da ako nece sad u ovim godinama bez problema,kako ce tek biti kasnije kad budem starija a odlucimo se da pokusamo dobiti drugo!
To si i ja mislim… Da imam jedno barem dijete nebih se živcirala koliko se ovako živciram.
Uvijek ti je negdje u glavi pitanje što ako neću biti mama? I to je ono… katastrofa. Totalno nepotrebno uz današnju medicinu i svašta ali eto… taj vražičak sumnje u nama neda mira.
Ja sam mlađa od tebe, bez ikakvih dijagnoza ali eto prošla je godina dana i dalje ništa… mislim sad je već godina i 2mj. Tako da… daj si još malo vemena prije nego što kreneš u konkretnu borbu.
Ja sam sad vadila hormone za svaki slučaj, da ginekologica svu sumnju makne s mene i MM treba raditi spermiogram. Nekako vjerujem da je i s njim sve u redu i da jednostavno moram imati još malo strpljenja. Rekla sam sama sebi ako do ljeta nebude ništa ili u slučaju lošeg spermiograma…idem lagano prema MPO.
Ja sam nekako uvijek htjela da sve ide po redu,poceli smo zivjeti zajedno,oboje imamo posao,rijesili stambeno pitanje,sredili sve sto treba,vjencali se i odlucili da je vrijeme za bebicu!
A ono sad nece pa nece!
Sad mi je pomalo zao sto se prije nisam odlucila za trudnocu,tko šiša pravila i poredak!
Al to je sad gotovo!
Ja cu cekati da dobijem ovaj mjesec,onda se prebaciti kod drugog ginekologa pa traziti uputnicu za hormone i pokusati dogovoriti folikulometriju!
Mozda mi hormoni prave problem a da to i ne znam!
Arwen, sve mi je jasno!! MI smo se vjenčali nakon 12.5 godina veze haha, onda znaš čega sam se sve naslušala. U biti, mene okolina to nije ispitivala, samo roditelji. I iduće pitanje - hoće li oni ikada dočekati unuke. Izluđivali su me bili s pitanjima.
Sad otkad su postali baka i djed, ušutili su i više uopće ne pitaju za drugo ahahaha
A baš sam očekivala da će me odmah zaskočiti s tim kad će drugo.
Svekrva je druga priča. Pitala me kad ćemo drugo na dan kad sam izašla iz rodilišta. Samo da napomenem da je razlika između njezine djece 10 godina!
Mi smo se vjencali nakon 9 godina veze,tako da mogu samo zamisliti price i komentare u vasem slucaju!
A to mi je uvijek bilo glupo!
Ionako smo zivjeli zajedno par godina prije vjencanja,tako da nam taj papir nije nista promijenio,ali eto,ljudi ko ljudi...zabadala...
Nama roditelji i ostatak obitelji i ne prave neki stres,tu i tamo suptilno kroz pricu provuku pitanje mogu li se uskoro cemu nadati i da jedva cekaju da dadiljaju i to je to!
I apsolutno mi ne smeta sto njih to zanima,ali kad mi to netko u prolazu prokomentira,ono-super vrijeme danas,otkud to da jos nisi trudna(karikiram,ali razumijes sta hocu reci),pa izuje me to iz cipela🤷
Ja mislim da godine imaju veze kod zene i muskarca. Ali da nije nuzno presudno kod zaceca ukoliko je sve u redu a njima. Godine za postat roditelj nikad nije kasno. Dobro nebumo u 60 postale majke ali mislim da me razumijete sto zelim reci. Ja nisam evo dok nisam upoznala svog muza. Nisam osjecala potrebu da imam dijete sa bilo kim a i bojala sam se postati majka. Imala sam tisucu pitanja. Od da li cu biti dobra majka. Da li cu znat biti majka. Da li uopce zasluzujem biti majka. Dosta toga. I evo malo pomalo strah je nestao i pozelila sam imat vlastitu obitelj. Sada radimo na tome. Bilo je uspona i padova ali to me samo tjera jos vise naprijed. A ona pitanja kad ce sta ce i kuda ce, e na njih sam vec oguglala i mogu reci da sad vec polako i znam biti bezobrazna. Neki su odustali neki nastavljaju i tak. Znam samo da sad kad ostanem trudna ne govorim nikom. Ok. Vama naravno ali obitelji i to. Pa eto dokle god budem mogla to skrivat skrivat cu. E i btw. Mislim da sam se pocela malo vise nadati ovom ciklusu jer sam dobila grceve. ☺️🤦♀️. Onako malene. Malo su drugaciji od prijasnjih. Iako mi je danas tem bila 36.6 a dnevna sam mjerila maloprije i bila je 37.2. Hhhh moram malo da mi bude jos uzbudenije cekat iduci vikend 🤣🤣🤣
Dobila sam M🙈🙈
Martina pisi me 14.10 za NE dobiti🙈
Sto se tice godina stvarno je individualno.
Stvarno od osobe do osobe.
ja imam 35 god i nemam djece,strah me koliko cu pokusavat al zivot ide dalje💪
Ja mislim da godine imaju veze kod zene i muskarca. Ali da nije nuzno presudno kod zaceca ukoliko je sve u redu a njima. Godine za postat roditelj nikad nije kasno. Dobro nebumo u 60 postale majke ali mislim da me razumijete sto zelim reci. Ja nisam evo dok nisam upoznala svog muza. Nisam osjecala potrebu da imam dijete sa bilo kim a i bojala sam se postati majka. Imala sam tisucu pitanja. Od da li cu biti dobra majka. Da li cu znat biti majka. Da li uopce zasluzujem biti majka. Dosta toga. I evo malo pomalo strah je nestao i pozelila sam imat vlastitu obitelj. Sada radimo na tome. Bilo je uspona i padova ali to me samo tjera jos vise naprijed. A ona pitanja kad ce sta ce i kuda ce, e na njih sam vec oguglala i mogu reci da sad vec polako i znam biti bezobrazna. Neki su odustali neki nastavljaju i tak. Znam samo da sad kad ostanem trudna ne govorim nikom. Ok. Vama naravno ali obitelji i to. Pa eto dokle god budem mogla to skrivat skrivat cu. E i btw. Mislim da sam se pocela malo vise nadati ovom ciklusu jer sam dobila grceve. ☺️🤦♀️. Onako malene. Malo su drugaciji od prijasnjih. Iako mi je danas tem bila 36.6 a dnevna sam mjerila maloprije i bila je 37.2. Hhhh moram malo da mi bude jos uzbudenije cekat iduci vikend 🤣🤣🤣
Nadam se od srca i to ti zaista zelim da ti je ovaj ciklus dobitni!
Bezveze mi je ovo moje kukanje kad pomislim sta si ti sve prosla,i kad se sjetim i drugih cura s foruma koje su imale spontane i hrpu problema i komplikacije,ali eto,dodje valjda tako neki dan u mjesecu kad se sve skupi!
Sutra ce vec biti bolje!
Temperatura 37,2 mi zvuci super😊
I moje se krecu do 37,5 ali kakve sam srece ja cu se prehladiti😂
Dobila sam M🙈🙈
Joj draga moja😔
Jeste radili kakve pretrage?
Ili planirate?
Dobila sam M🙈🙈
Joj draga moja😔
Jeste radili kakve pretrage?
Ili planirate?
Nisam jos radila pretrage.
Radimo tek 3 mj na bebi.
Za Bozic cu radit kad odem u hrv jer ovdje u Njemackoj jos nemam svog ginekologa.
Nekako se uvijek nadam da i s 35 god mogu ostat brzo trudna ko i moje frendice neke.
Vidit cemo.
Kolko ti imas godina?
Mi smo se ozenili ove godine i evo sad su pocela pitanja vecine a kad ce beba,jesi trudna itd..
Sortiraj odgovore
Najstariji