Molim vas recite mi jel netko od vaših muževa imao dijagnozu astheno necrozoospermia?
Mene buni kako je u tako kratkom roku drugacija dijagnoza.. Da li je M u nekakvom doticaju sa kemikalijama ns poslu ili nesto tako slicno unatrag 2 mjeseca?
Evo i mene sa mojim simptomima. Grudi su natekle i lagano su bolne, iscjedak je još tu, grčevi na momente.
Radila sam jučer popodne test, 24dc. Kad se osušio, vidljiva je sjenica sjenice koju vjerojatno samo ja vidim (ne vidi je ni kamera). Al to je kinez pa se ni ne radujem.
Mm radi spermiogram u srijedu, ja hormone sad kad dobijem, 26.06 ultrazvuk, papa i brisevi pa onda humana.
Nekako lakše dišem sad kad idem u to, imam osjećaj da će mi se napokon pomoć kako treba i da će sve biti u redu. 🙏
I ja kako sam se jučer naručila na humanu nekako osjecam i malo olaksanje.. Nadam se da kad krene postupak i sve to cu moci iskulirati i biti smirena..
Jučer ja u Mülleru, kupujem neke sitnice, sjetim se da ste pisale o nekim njihovim trakicama za testiranje trudnoće. Nisam još imala ovulaciju ovaj mjesec, ali rekoh, kupit cu ga usput, optimistična sam, nema šta.😁😁
👩33g
👨42g
👦4g
Molim vas recite mi jel netko od vaših muževa imao dijagnozu astheno necrozoospermia?
Mene buni kako je u tako kratkom roku drugacija dijagnoza.. Da li je M u nekakvom doticaju sa kemikalijama ns poslu ili nesto tako slicno unatrag 2 mjeseca?
pa da i meni je čudno kako sad drugačija dijagnoza s tim da su neki sad parametri bolji. prvi je rađen privatno, a drugi je radio u kbc zagreb s tim da kad je zvao kad će biti nalazi gotovi rečeno mu je da ovi iz kbc-a nose to i na rebro pa se nadam da je možda lošija dijagnoza ako je duže vremena prošlo
🙎29 god., 👦muž 33 god.
02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)
pa da i meni je čudno kako sad drugačija dijagnoza s tim da su neki sad parametri bolji. prvi je rađen privatno, a drugi je radio u kbc zagreb s tim da kad je zvao kad će biti nalazi gotovi rečeno mu je da ovi iz kbc-a nose to i na rebro pa se nadam da je možda lošija dijagnoza ako je duže vremena prošlo
A uzima se u obzir uvijek koliko je proslo od davanja uzorka.. Moj kad je nosii morao je tocno vrijeme rec kad je doma obavio...tako da ne znam... Jos pogotovo ako je uzimao dodatke prehrani a njemu nalaz losiji.... Tj skroz druga dijagnoza... Ja bi ponovila ovo odma privatno.. Kopkalo bi me.
Jučer ja u Mülleru, kupujem neke sitnice, sjetim se da ste pisale o nekim njihovim trakicama za testiranje trudnoće. Nisam još imala ovulaciju ovaj mjesec, ali rekoh, kupit cu ga usput, optimistična sam, nema šta.😁😁
Meni menga nije bila završila a ja u dm-u razmišljam dal da uzmem test,kao da ne dolazim opet 🙈🤣. Odlučila sam da ipak neću uzeti pa makar morala opet ići. Luda ženska glava 😂
👨👩👦
🧑 4god.
3/2020 kiretaža u 13tt
3/2021 biokemijska
06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
Stiže nam Mia 💝
E evo ja ću ti odg na to. Ja imam blaže bolove prije M. Iako nije pravilo, nekad je znalo jače boljet taj prvi dan M. Čak bi rekla neka 4 na ljestvici. Ali uglavnom su to bolovi od 1-2 jačine. Par dana prije M. Onako na mahove grčevi, ništa prejako. Kad sam ostala trudna (imam dijete od 2 god), bilo je isto, ta ista bol, grčići, ni po čemu drugačije, samo eto pozitivan test.😊 Bol u grudima kad si trudna je potpuno drugačija nego ova klasična pred M. Ali ta bol ne dođe odmah kao što većina misli, nego kad već imaš plus na testu.. Ja, koja smatram da poznajem svoje tijelo, po tim simptomima ne bi skužila da sam trudna, a da M nije izostala i da nisam radila test. I da nadodam, da sam svaki put bila trudna kad sam mislila da imam hrpu simptoma, bome bi imala čopor djece.😅
Od simptoma prije pozitivnog testa je jedino bio bijeli iscjedak, drugačiji, jači. Ali to tek nekak kasnije povežeš. A onda ubrzo dođe ta bol u grudima i kratak dah, ona uspuhanost. Mučnine nisam imala.🙂
Hvala ti!! Baš me tako zanimalo da mi netko opiše! Istina je da smo svi drugačiji i drugačije doživljavamo vlastito tijelo, ali gledam i čitam iskustva, ali svatko navodi masu simptoma od najranijih dpo i ja jednostavno mislim da to nije istina (haha nisam nikad bila trudna ali nekako razum). Ono 6dpo = napuhnuta, grčevi, slabost, glad, bolne bradavice, mučnina i ne znam šta sve ne, i tako svaka kad gledaš, pa mislim progesteron, jednostavno zdravi razum ne mogu to biti simptomi T pa ni da je 13dpo…
Ne kažem da neke cure nemaju neke izraženije simptome, ali vjerujem da tu i često psiha igra ulogu. Od želje i nade umisliš da imaš svakakvih simptoma. Ovo što sam pisala se odnosilo na baš rane simptome, prije plusa na testu. A i zbilja smo sve različite, npr. moja sestrična je povračala skoro cijelu trudnoću, dok druge dvije kolegice nešto jako kratko, a ja nisam uopće imala mučnina. Hvala Bogu😁 Ali onaj gušći, bijeli i vodenkasti iscjedak smo imale sve. 💁♀️ Možda ne treba previše davat pažnju simptomima prije testiranja. To samo buni i izluđuje. I da nadodam, godinama (preko 6+ god) nismo pazili, vodila sam se kao neplodna bez prave dijagnoze, osim visokog prolaktina i duge cikluse. I ostala sam eto samo jedan random mjesec trudna, al taj mjesec mi je libido bio izrazito jak. Možda je to pomoglo.😁 (plus vrkuta, pila da uriktam ciklus) Tako da, ne gubite nadu, vaše bebice čekaju da budu poslane 😇👶
👩33g
👨42g
👦4g
Meni menga nije bila završila a ja u dm-u razmišljam dal da uzmem test,kao da ne dolazim opet 🙈🤣. Odlučila sam da ipak neću uzeti pa makar morala opet ići. Luda ženska glava 😂
Dan kad sam radila test (kad je bio plus) je dan kad sam trebala dobit. Idem ja sva važna do ljekarne po test da se uvjerim da nisam trudna i da onaj ludi glasić u glavi prestane, koji je stalno govorio 'napravi test, napravi test, napravi..🤣 kupim test, ali i kupim neofen za menstrualne bolove. Nekak sam bas osjetila grčiće, a krenula na posao. Pita me ljekarnica da li ću manje pakiranje ili veće, ma rekoh može odmah to veliko. Nek imam za duže.🤣 Dođem na posao, i taj glasić me natjera da ga napravim odmah, odem na wc da to više riješim, kad ono plus😯 cijeli dan sam bila u šoku😅
👩33g
👨42g
👦4g
Ja na dan kad sam saznala imala sam ogromne grčeve. Ne mogu to uopce opisat, ja se nisan mogla ispravit od muke. UŽASNO NEŠTO. Legla u krevet, stavila uložak s mišlju da dolazi M. I sve to prođe do podne. Ja skoro ko nova tad, samo sta ne skačem po kući. M nigdi na vidiku. Bio mužu taj dan rođendan, isli kupit neko vino i za večeru nešto lipo, reko, amo svratit u DM da kupim test, da iskljucim mogucnost, jer M jos nema, pa da u pon mogu ic do gin, rec sta bilo i da vidimo sta cemo dalje. Žene moje, dosli mi doma, lipo jeli, vina popili i mene udrilo da oden ja napravit test. On pozitivan 🙈🙈🙈🙈🙈 Uhvatila me grižnja savjesti zbog vina, al jbg. Tako da, sve je moguce. Meni apsolutno nista nije upucivalo osim normalno bolnih grudi, al tako mi je uvik bilo prije M.
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Hej cure, meni je 7/8 dana prije dana kad je M trebala ne doći bila baš jaka menstrualna bol. Jedan dan, četvrtak je bio (testirala u subotu, ponedjeljak je trebala ne doći) bi smo u parku, šetali toliko me počelo grčiti da sam htjela popit brufen. Inace me prije M zna bolit npr 4 dana prije kratko taj dan pa stane pa dva dana prije pa stane pa na sam dan, al ovaj put je to bilo preko tjedan dana i to mi je bilo neobicno. S obzirom na jaku bol, zaista jaku ne ono mali grčići ja sam bila sigurna da ću dobiti. Grudi su TEK tu subotu, na 12DPO (dan testiranja) kad sam ustala bile nekako teške i bradavice su bile bolne prije ne. Jedino što sam se često zadihala i dan danas me to prati i što sam mokrila non stop. inace se dizem mokrit 2 puta u toku noci tad je bilo recimo 5. znala sam da nije upala mjehura jer ju znam prepoznat imala ju nazalost par puta.tako da kod mene su ti jaki menstrualni bolovi zaista bili dobar znak. Uvijek sam mislila da ako tako jako boli, nema sanse da moze biti nesto dobro.
dakle kad sumiram, izuzev uspuhanosti apsolutno nije bilo naznake za T onako baš očite u tom trenu. Sad kad gledam retroaktivno i sve zbrojim je. ali sve ostale cikluse prije ovog imala sam puno jace simptome i nikad nis. haha.
eto, nadam se da sam nekog ohrabrila. puno srece zelim.
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Sortiraj odgovore
Najstariji