Klomifen

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

miska

Broj poruka: 424

Prijavi adminu

Hvala ti. 😊 Nisam se ovaj ciklus nadala nicemu, kao neka pauza mi bila u glavi i eto. 
    Iskoristila sam muza i vise nego sto je gin rekao 😂
    Jedino smo bas ciljali ta dva dana kako je gin rekao, ostalo kako hocemo.
    Moram piti manje kave jer koliko sam citala kofein otezava zacece, pa sam to smanjila.
    Trebala bi i ja na dijetu. 🤦 Nije mi gin nista rekao, ali zbog stitnjace se bas lako udebljam i imam viska negdje 3,4kg. 
    Koliku dozu Klomifena ti je dao? Ja sam prosli ciklus uzimala samo jednu tabletu, 50mg. Kontam ako sad ne upali, da mi iduci put proba dati vecu dozu. Citala sam da uspije nekima kad se poveca doza.
    Sretno na folikulometriji, javi novosti. 🙏

• Marina86

Broj poruka: 52

Prijavi adminu

Aha.. nisam pojma imala da kofein ne valja. Život bez kave mi je nezamisliv 🙄
    Ma i ja se debljam zbog PCOS, poludit ću. Sad sam izbacila sve slatko, sve ugljikohidrate, pa ću vidjeti. Bar da nešto skinem prije nego idemo na more. Da se mogu opustiti, a ne biti na dijeti. 😂
    Prošli ciklus sam pila 2 tablete, 1 ujutro, 1 navečer, znači 100 mg. Sad mi je rekla da odjednom popijem 2 ujutro da vidimo hoće li biti kakvog pomaka. 

👩37 👨42od 2019. želimo bebu, 3 neuspjela ivf postupka, zadnji 3.mj/23
    prirodna trudnoća 5.mj/23

• Marina86

Prijavi adminu

Zaboravih napisati. Mene jedino kod Klomifena strah da mi ne dođe do hiperstimulacije ako budem morala piti još veću dozu. 🙈

miska

Prijavi adminu

MarinaK

Zaboravih napisati. Mene jedino kod Klomifena strah da mi ne dođe do hiperstimulacije ako budem morala piti još veću dozu. 🙈

I mene je strah hiperstimulacije iako koliko sam vidjela po velicini folikula sa i bez Klomifena nije prevelika razlika kad sam pila 50mg. Mislim da cu i ja iduci put piti 100mg. 

• Marina86

Prijavi adminu

Do pregleda sam na iglama, za tjedan dana idem na folikulometriju. 
    Prošli ciklus- skratila mi se M za jedan dan, jajnike sam jako osjetila dok sam pila Klomifene.
    Ovaj ciklus- M trajala samo 4 dana, s tim da taj zadnji dan skroz malo. I evo uopće ne osjetim jajnike. 
    Ne znam jel to dobro ili nije. Kad sam ih osjećala kao da sam bila sigurnija da se nešto dešava iako folikuli nisu dovoljno narasli. Nisam pametna.😐
    Ne znam što će mi gin.reći ako ni ovaj mjesec ne bude pomaka. Ali bar se nešto događa pa će valjda nešto biti. 🙏

• Luna55

Broj poruka: 132

Prijavi adminu

Bok cure, ja sam vec 2 puta uzimala klomifen. Prvi put po 2 vodeca folikula, svaki 20 mm vec 10. dan ciklusa.. drugi put isto tako. Ginekolog bio prezadovoljan kako sam reagirala na klomifen. Bas sam bila puna nade ali nazalost nije dosad nijednom upalilo. 🙄Sad cu raditi pauzu do 8.mjeseca i onda cu provjeriti prohodnost jajovoda.ako je to u redu onda mi preostaje samo umjetna oplodnja..

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

miska

Prijavi adminu

MarinaK

Do pregleda sam na iglama, za tjedan dana idem na folikulometriju.
    Prošli ciklus- skratila mi se M za jedan dan, jajnike sam jako osjetila dok sam pila Klomifene.
    Ovaj ciklus- M trajala samo 4 dana, s tim da taj zadnji dan skroz malo. I evo uopće ne osjetim jajnike.
    Ne znam jel to dobro ili nije. Kad sam ih osjećala kao da sam bila sigurnija da se nešto dešava iako folikuli nisu dovoljno narasli. Nisam pametna.😐
    Ne znam što će mi gin.reći ako ni ovaj mjesec ne bude pomaka. Ali bar se nešto događa pa će valjda nešto biti. 🙏

Isto je bilo i meni, M kraca, jajnike bas dosta osjetila kad sam pila.
    Bit ce sve ok, javi sto je bilo kod gin 🙏

miska

Prijavi adminu

Luna55

Bok cure, ja sam vec 2 puta uzimala klomifen. Prvi put po 2 vodeca folikula, svaki 20 mm vec 10. dan ciklusa.. drugi put isto tako. Ginekolog bio prezadovoljan kako sam reagirala na klomifen. Bas sam bila puna nade ali nazalost nije dosad nijednom upalilo. 🙄Sad cu raditi pauzu do 8.mjeseca i onda cu provjeriti prohodnost jajovoda.ako je to u redu onda mi preostaje samo umjetna oplodnja..

Prvo trebate napraviti pretrage, hormonski status, prohodnost jajovoda, spermiogram. Ako je to sve ok onda Klomifen. Meni je gin rekao da se mora provjeriti prohodnost jajovoda prije Klomifena, jer ako nisu prohodni ne vrijedi ih piti, moze cak i stetiti.
    Citala sam da se moze cak i do godinu dana (sa pauzama svaka 2,3mj) uzimati Klomifen ako djeluje (izaziva ovulaciju i folikule rastu) pa bolje se raspitaj. Mozda ne moras odmah na oplodnju. 
    Ja koristim progesteron, vitamine, smanjila kofein, ne pijem alkohol, prestala pusiti prije par mj. Sve to utjece na plodnost pa treba pripaziti. 
    Sretno 😊

miska

Prijavi adminu

https://betaplus.hr/neplodnost/dijagnoza-neplodnosti/pretrage-obrada-neplodnog-para/Proucite ovu stranicu, dosta je dobro sve objasnjeno. Ja sam citala tu, konzultirala se kod svog gin u inozemstvu gdje zivim i sa gin iz Hrvatske u kojeg imam povjerenja. 

• Luna55

Broj poruka: 132

Prijavi adminu

miska

Luna55

Prvo trebate napraviti pretrage, hormonski status, prohodnost jajovoda, spermiogram. Ako je to sve ok onda Klomifen. Meni je gin rekao da se mora provjeriti prohodnost jajovoda prije Klomifena, jer ako nisu prohodni ne vrijedi ih piti, moze cak i stetiti.
    Citala sam da se moze cak i do godinu dana (sa pauzama svaka 2,3mj) uzimati Klomifen ako djeluje (izaziva ovulaciju i folikule rastu) pa bolje se raspitaj. Mozda ne moras odmah na oplodnju.
    Ja koristim progesteron, vitamine, smanjila kofein, ne pijem alkohol, prestala pusiti prije par mj. Sve to utjece na plodnost pa treba pripaziti.
    Sretno 😊

Spermiogram je dobar,hormonski nalaz je takodjer uredan. Ginekolog je rekao da imam blago policisticne jajnike i da je moguce da mi izostaje ovulacija. Zato sam se odlucila da pokusam dva mjeseca sa klomifenima.iako sam dobro reagirala na njih opet nije upalilo. Sad mi jos preostaje da napravim prohodnost jajovoda.ako to bude u redu onda neznam cise sto dalje😓vec godinu i pol pokusavamo i jos uvijek nemamo tocnu dijagnozu🙄pomalo sam vec ocajna..

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.