Mislim da je glavni krivac tome kruh i tjestenina. Ja točno vidim po vagi da one dane kad se prejedem tjestenine ili kruha kilaža mi varira i po 1 kg dnevno. Tako da pokušavam smanjiti to maximalno. Ali ne možeš ih ful izbjeći. Osobito ja koja obožavam te ''bijele'' ugljikohidrate. Pa mislim da si tu i tamo smijemo dopustiti koji lapsus.
jao, ja ih pokušavam izbjeći, ali bude mi užasno teško nekad, tim više jer obožavam peciva i često ih pečem. I to sam prestala samo da ih ne gledam i ne jedem, ali nekad ne znam šta bi stavila u usta pa posegnem naravno za kruhom i nekim namazom i sl. Uf, nekako u zadnje vrijeme samo mislim šta bi strpala u usta, grozna sam!!
Sto je jos gore taj kruh se natopi u zeludcu i jos nas oteza.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Imam bebicu od tri tjedna i facinirana sam time kako kile idu dolje ako dojiš. Dobila sam 12 kg u trudnoći, a sad imam 14 manje! Mala me živu osušila. Čak mi je i trbuh ravan. Dojenje je najbolja dijeta.
Trudnice jedite divlje sparoge! Sezona je sad, steta ih je ne iskoristiti. Pune su folne kiseline u odlicne za probavu i za bebice. Skupe su kod nas, ali tu i tamo ih valja kupit ako ih vec nemozete same ubrati. Dodatna blagodat je sigurno i da je to povrce koje se ne moze uzgojiti i nema pesticida!
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
U ovoj trudnoći sam dobila najviše kila i više se neću vagat kod kuće. Ali pomirila sam se s tim da kile idu gore i da ne mogu ništa. Moram mirovat i još uz to ne pašu mi baš salate jer me peče žgaravica od njih i najviše jedem kruh, mlijeko, juhe, meso i od voća naranče, banane i jabuke. Tak da mi prehrana baš i nije zdrava ali očito mi organizam to traži. Jedno vrijeme sam stalno za doručak jela kruh s maslacem koji inače ne jedem. I ja nisam kao neke od vas da mi poslije poroda kile idu dolje jer sam poslije drugog poroda još dobila na kilaži dok sam dojila pa me baš ne tješi to da kad rodim da će sve otići za čas. Trebale su mi dvije godine da smršavim i da mi trbuh opet bude ravan. A sad još imam 7 godina više pa se bojim da će mi trebat i duže. Ali vidjet ćemo. Sad mi je samo bitno da je malac dobro a ja ću se već nekako sredit. Čim budem mogla počinjem vježbat.
Ja sam trudna 18 tjedana. Počela sam sa 66,6 kn, a sad sam na 68,1 kg. Nisam imala mučnine, niti imam ikakvih problema sa hranom, sve mi se jede i od svega mi je ok. Dr. me pohvalio što pazim na kilažu i rekao je da je sve ok.
I kod mene je sve bilo ok do negdje 22., 23tt, e onda su krenule kile gore sam tako. Ma, samo se opterećujem s time! Malo si me utješila ena2203, nadam se da budu i meni tako išle kile dolje!
Uf, mi 29+6 na + 9kg.. Ginekologica me tješi da sam izrazito mršava krenula u trudnoću pa je tijelo moralo samo to ''doraditi''.. A ja si kao slonić!
Sortiraj odgovore
Najstariji