Kako prepoznati trudove (početak poroda) ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tena123
    29. Studeni 2014. 01:39

nama su rekli ako darujemo zakladi da se pohranjene stanice cuvaju u zakladi dok ne zatrebaju nekom ili tebi, odnosno ako ti zatrebaju za nezz 20 godina a nisu koristene možemo ih slobodno koristit, pa mi sad nije jasno kako ipak ne? zbunjena sam..

MalaMuca
    29. Studeni 2014. 09:49

Meni se ne sviđa to kaj se bebi reže pupčana vrpca dok još pulsira tak da sam odlučila ne donirati te stanice. Ja bi najradije ostavila i pupčanu vrpcu i posteljicu i sve dok to zajedno ne otpadne, al pošto to kod nas nije praksa, nek bar pupčana pulsira kolko treba i gotovo.

MalaMuca
    29. Studeni 2014. 12:28

Ja mislim da je tvoje pravo da možeš zatražiti da ostave da odpulsira.

cloudy
    29. Studeni 2014. 12:51

ahaaa... :) pravo koje će nadam se poštivat... baš ću zvrcnut bolnicu idući tjedan jedan dan pa vidjet s njima točno oko tih matičnih stanica... dal se mogu koristit kasnije za nas il ne, ak nisu iskorištene... jer čitala sam da bebe mogu bit anemične i tak ak se doniraju matične stanice (sad, ne znam jel to ima veze s rezanjem pupčane vrpce i pulsiranjem il ne, al nekak mi logika govori da ima)

Igorovabebica
    29. Studeni 2014. 16:51

Da, da, većina beba je anemična... inače, kada vam se vad ematične stanice, one se vade dok pupčana vrpca još pulsira, znači između 30 i 60 sekundi mora se uzeti uzorak matičnih stanica. Hm, ne znam sada za javnu pohranu, nama je žena rekla da ako pohranjujemo javno, onda ide za potrebe drugih, a ako za sebe, moramo platiti. Piše nam i u prospektu i ugovoru... mogu ti dati broj godpođe Mirjane BIškup da se još jednom raspitaš... oni ipak znaju najbolje. 

• babyM
    30. Studeni 2014. 10:03

Ej curke, a jel znate za te maticne stanice, jel se to moze bilo gdje donirati ili moras roditi u zg? Nisam isla na tecaj i nisam uopce upucena u to, ali ste me sad zainteresirale....

• babyM
    30. Studeni 2014. 10:10

I da vas pitam, tko zna... Jucer bila na kontroli 40+2, i bebicu su sada procjenili na 3 i 320 g, a prije 2 tjedna na 3 i 480 g. Jel moguce da pada na tezini dok je jos unutra? Ili je to zato sto je bio drugi doktor?? I nakon amnioskopije mi je rekao da
     cu krvariti lagano, i bilo je tako, ali mi je cudno jer dva puta prije kada su radili nije bilo tako??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.