nama su rekli ako darujemo zakladi da se pohranjene stanice cuvaju u zakladi dok ne zatrebaju nekom ili tebi, odnosno ako ti zatrebaju za nezz 20 godina a nisu koristene možemo ih slobodno koristit, pa mi sad nije jasno kako ipak ne? zbunjena sam..
Meni se ne sviđa to kaj se bebi reže pupčana vrpca dok još pulsira tak da sam odlučila ne donirati te stanice. Ja bi najradije ostavila i pupčanu vrpcu i posteljicu i sve dok to zajedno ne otpadne, al pošto to kod nas nije praksa, nek bar pupčana pulsira kolko treba i gotovo.
Ja mislim da je tvoje pravo da možeš zatražiti da ostave da odpulsira.
ahaaa... :) pravo koje će nadam se poštivat... baš ću zvrcnut bolnicu idući tjedan jedan dan pa vidjet s njima točno oko tih matičnih stanica... dal se mogu koristit kasnije za nas il ne, ak nisu iskorištene... jer čitala sam da bebe mogu bit anemične i tak ak se doniraju matične stanice (sad, ne znam jel to ima veze s rezanjem pupčane vrpce i pulsiranjem il ne, al nekak mi logika govori da ima)
Da, da, većina beba je anemična... inače, kada vam se vad ematične stanice, one se vade dok pupčana vrpca još pulsira, znači između 30 i 60 sekundi mora se uzeti uzorak matičnih stanica. Hm, ne znam sada za javnu pohranu, nama je žena rekla da ako pohranjujemo javno, onda ide za potrebe drugih, a ako za sebe, moramo platiti. Piše nam i u prospektu i ugovoru... mogu ti dati broj godpođe Mirjane BIškup da se još jednom raspitaš... oni ipak znaju najbolje.
Ej curke, a jel znate za te maticne stanice, jel se to moze bilo gdje donirati ili moras roditi u zg? Nisam isla na tecaj i nisam uopce upucena u to, ali ste me sad zainteresirale....
I da vas pitam, tko zna... Jucer bila na kontroli 40+2, i bebicu su sada procjenili na 3 i 320 g, a prije 2 tjedna na 3 i 480 g. Jel moguce da pada na tezini dok je jos unutra? Ili je to zato sto je bio drugi doktor?? I nakon amnioskopije mi je rekao da
cu krvariti lagano, i bilo je tako, ali mi je cudno jer dva puta prije kada su radili nije bilo tako??
Sortiraj odgovore
Najstariji