Kako prepoznati trudove (početak poroda) ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • babyM
    14. Studeni 2014. 13:23

Ocito da ili su to lazni trudovi bili ili nesto drugo, s obzirom da vec par sati nije nista... Mozda se cak samo beba okretala pa neki pritisak, stvarno ne znam...   Ali uzbudjenje je tu, pa stalno nesto ocekujem. 

• babyM
    14. Studeni 2014. 13:47

Vidjet cu, kazem, sad je ok pa ako se ponovi ici cu jer sam na zadnjem pregledu bila prije 2 tj, znaci s 36 tt. Kako bude.  mice se pa je valjda ok sve. 

Pilici
    14. Studeni 2014. 20:37

Cure, rodila se moja curica danas u 10 i 30h, 4300kg i 53cm duga.
    U ponoci sam popila to ricinusovo ulje i skakala po lopti, potjeralo me na wc i usput i piskim i obrisem se i odjednom toplina mi neka po nogama, puknuo vodenjak, isla se tusirat i sestra mi dala klistir, nije tako neugodno kako sam mislila, samo voda ide , u radaonu me smjestili u pol 2, otvorena sam 3cm, u 4 su me prikopcali na drip, za sat vremena povecali dozu, na prvom jacem trudu vicem muzu ja bi epiduralnu, sestra me spota zakaj ju tak kasno trazim jer sam vec bila 5cm otvorena, ali mi svejedno vadi krv i kaze moramo cekat nalaze sat vremena, to je bilo u pet ujutro kad mi je vadila krv a nalaz je tek dosao u 9 i kazu osam cm otvorena, dat ce mi opet neki ljek protiv bolova, dali su mi ga prvi put oko 3 i tad me osamutilo skroz da sam tri puta povracala, u 9 mo ga opet daju, u 10 i 30h rodila se moja curica. Odmah su mi je dali na prsa i bila je samnom dok su posteljicu poradali i sivali me. Dali su mi ju na cicku al je meni pozlilo pocela sam se gubit tlak mi je pao na 60 i odma infuzija i zaspala sam jedno pol sata. Sreca sva   da je muz i mama bili samnom, jako puno mi je to znacilo , muz otpocetka bio samnom a mama zadnji sat vremena. Na izgonu su ih poslali van iz boxa jer mi je jedna doktorica skakala na trbuh, druga dole pridzavala bebu a dvije babice drzale noge. Za osoblje same pohvale, jos se ja salim na tom zadnjem izgonu, veli doktorica sad u sljedecem trudu idemo velim ja jako tri cetri sad pa su se i nasmijale. Samo jedna sestra u radaoni neka ljutica.
    Mogu vam samo reci da po iskustvima drugih i kak su me plasili da to boli da se nemoze opisat i za drip da nema pauza, evo ja mogu reci da uz drip i to dupli imala sam pauze izmedu trudova, normalno da boli ali ja sam pokusavala bar svaki drugi trud prodisat bilo mi je lakse a neke sam i jauknula. Imala sam srecu sto je neka mlada babica cijelo vrijeme bila uz mene dali mi i na loptu malo i masirala mi leda bar preko sat vremrna a ja ju na svakom trudu primim za ruku i napustam svaka joj cast. Jedino sto me boljelo ali sam tad stisnula iz petnihzila izgon. Malo sam rezana i imam dva sava. Sad sa sestrom isla do wc poskit i nije peklo al sam se zato srusila skoro pa me u kolicima do sobe vozilim. Cim ustanem rusim se.. Moje iskustvo osoblje super, porod nije tak strasan kak sam mislila, jos moramo naucit cikati i presretna sam sa svojom curicom 

zebrica

Bori
    14. Studeni 2014. 20:42

Čestitam!!! I bravo, bravo na jednoj pravoj djevojčici!!

Pilici
    14. Studeni 2014. 20:42

Kimito ja sam ti u sobi preko puta tvoje u 18, crna kosa ako me vidis sutra cu ti doc pokucat hehe  Danas nisam stigla kad su je tek smjestili oko 4

zebrica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.