Jesenske bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    09. Studeni 2018. 08:25

justme123

Isssa

justme123

Maggie

Danas smo imali lošu noc, do 4 ujutro nikako zaspati. Popije par gutljaja bočice pa stane i odbije, zaspe i onda traži za par minuta jos. A ne možeš ga natjerati da popije više odjednom jer jednostavno odbija. Patronazna mi je rekla da probamo imati duže pauze između obroka od 2, 3 sata tako da se nauči. To funkcionira ako hoće dudu ali nocas nikako nije htio. Nije nam svaka noć takva, jučer je bilo super sa spavanjima od 3.5h, zato smo danas platili

Oprosti, ali ta patronazna ti je idiot! Ne moze beba od tjedan dana imati tako duge pauze, za njih je normalno da jedu svaka 2 sata ili cesce, pogotovo jos kad je beba ranije rodena i ima zuticu! No na stranu to, kad bebac odbija nastaviti jelo, probaj ga podici da se podrigne pa ce onda nastaviti, to podrigivanje je jako podcijenjeno, a zaostali zrak njih jako muci (zamisli da lezis i zlo ti je, a ne mozes se sama uspraviti da podrignes da sve to prestane). Nadam se da cete se naspavati danas 😘

Moj je bio kao i njezin sitan i žuticu i jeo je svaka 3 sata, dojila sam ga na zahtjev ne na sat, sad sa 2 mjeseca jede svaka 2 sata na zahtjev.

Vidis kako ti svog dojis kad on trazi, a ne kad ti mislis da bi trebao jer bi onda mogla komotno davati mu svaka 4 sata jesti jer je to "standard" za dijete od 2 mj., a njoj patronazna preporuca upravo to, nek uskrati djetetu koje trazi. Ne kazem ja da treba bebu siliti na jelo, ali to uskracivanje radi dodatnih 20-30 min za bebu traje dugo i sigurno ne uziva u tome. Nisam ja htjela da se bilo tko na forumu osjeti prozvanim radi toga sto sam napisala za patronaznu nego mi je potpuno besmislena njezina preporuka

Mislim da se niko nebu trebao osjećati prozvanim 😉, evo dolje je napisala šta je patronažna preporučila i s tim se slažem 😀
    Mi krstitke planiramo do kraja godine obaviti, čekamo da vidimo kad bi nam sestre mogle doći iz inozemstva ako dobe uopće godišnji, a ako neće moć doći svakako ćemo onda bez njih napraviti krštenje

petrapp2605
    09. Studeni 2018. 08:26

Looda_vila a čini mi se daleko, ali spojit ćemo, nemam baš love za 2 fešte. Pa dosta velike krstitke jedno 80 ljudi. Gledam od bella lu haljinice na instagramu i divne su mi, samo sam čula sa su dosta skupe. A jučer mi je kuma rekla da pogledam mali anđeo pogotovo ako budu sad na sajmu beba u west gatu. Mene brine kaj će onda već biti dosta hladno, a naša crkva je stara i ne griju baš, a kako stvari stoje bit će pod misom u 9 sati. 

09. Studeni 2018. 09:18

Dobro jutro!
    Evo da se i mi malo javimo :)
    Citam vas, ali ne pisem toliko cesto, nastojat cu biti aktivnija.. Muz dosta radi ili je na putu pa sam sama s njim, kad on dodje uvijek idemo negdje ili je netko kod nas, tako da nam brzo idu dani :)
    Bili smo na prvom pregledu kod pedijatra, dobio je nesto manje od 600gr od porodajne tezine (sad je na 3700gr), pedijatrica kaze da je to malo, ali ja sam zadovoljna, i dalje je iskljucivo dojen :)
    Mi s njim idemo svugdje, vecinom je to uza rodbina, ali ne sjedimo kuci jer bi poludili 😂😂
    Krstitke cemo imati u 12. mjesecu, samo najuza rodbina, 20ak nas. 
    On je jos na velicini 50, mislim da je najsitnija beba i jedini koji nije prerastao robicu s mjesec i 10 dana 😂😂
    Imamo i grceve, pomaze cica, umotavanje i nosenje, a dajem mu i espumisan.
    Ja slijedeci tjedan idem kod ginekologa na pregled, on na uzv kukova i kontrolu krvi i urina jer ima produzenu zuticu, i na kontrolno vaganje kod pedice :)
    Saljemo pusu curama i pet deckima 🤗🤗

09. Studeni 2018. 10:50

Petrapp cestitam na diplomi! Veliku cete festu imati, jel znas vec gdje ces slaviti?
    Znaci vecinom planirate krstitke prije Nove..
    Teta ja mislim da je minimum koji moraju dobiti pola kile, tako da je 600g ok, bas si me dobro podsjstila s tim pregledom, ima li koja cura da je vec obavila prvi pregled nakon poroda? 

Dija85
    09. Studeni 2018. 11:12

justme123

Petrapp cestitam na diplomi! Veliku cete festu imati, jel znas vec gdje ces slaviti?
    Znaci vecinom planirate krstitke prije Nove..Teta ja mislim da je minimum koji moraju dobiti pola kile, tako da je 600g ok, bas si me dobro podsjstila s tim pregledom, ima li koja cura da je vec obavila prvi pregled nakon poroda?

Jutro! Meni su rekli nakon 6 tjedana obavezan pregled kod ginekologa! I naglasili to nekoliko puta. Da ne zaboravim. Tako da zo idem na kraju 11 mj. A u bolnicu gdje sam rodila idem 15.11 na pregled jer je bio carski.
    Mi smo odlučili da necemo krstiti, kad bude starija ako zeli neka napravi sve odjednom. U crkvu ionako nejdemo, niti ih poštujemo nakon svega sto vidimo i cujemo..

petrapp2605
    09. Studeni 2018. 11:28

Hvala Justme123, da a samo najbliža obitelj i kumovi, od prijatelja samo 2 para. Restoran je već rezerviran, isto blizu nas i crkve. Oni su mi radili catering i za djevojačku i za svadbu kod mene doma. I fotograf sa svadbe će nas malo pofotkati. 
    Teta90 i moja Lucija ti još uvijek nosi 50 ☺️.
    Dija85 ja sam pregled imala 7 dan iza poroda u rodilištu isto zbog carskog, i sad neki dan kod svoje ginekologice, sve je super kod mene bar još 3 tj nema menge na vidiku 😂

09. Studeni 2018. 11:39

Dija ma 6 tjedana pa koji dan vise manje, ja cu ici nakon 8 jer moram 8 tj od poroda obaviti ogtt jer su mi zaljepili dijagnozu gestacijskog (radi granicne zadnje vrijednosti 🙄) pa cekam to jer ionako moram nalaze nositi ginekologu i ne da mi se ici 2 puta u 2 tjedna.
    Petrapp ma i kod nas je tako, samo da skupimo najuzu obitelj, eto nas na 50, ali bar je veselo 😊

09. Studeni 2018. 12:01

Znaci skoro sve nase jesenske bebuske se budu krstile oko bozica 😊 mi cemo isto tako, najlakse nam se organizirati radi godišnjih i kumova koji dolaze.
    Bas sam se naucila za pregled 29.11 tek. Mozds i bolje jer me tocno stah da me jos itko cacka dolje 😫

09. Studeni 2018. 12:16

KikeS

Znaci skoro sve nase jesenske bebuske se budu krstile oko bozica 😊 mi cemo isto tako, najlakse nam se organizirati radi godišnjih i kumova koji dolaze.
    Bas sam se naucila za pregled 29.11 tek. Mozds i bolje jer me tocno stah da me jos itko cacka dolje 😫

Tako sam i ja planirala svoj pregled, krajem 11.mj, a sad po novom kazu da je bolje obaviti bracne duznosti prije odlaska na prvi pregled pa ako boli ili nesto da odmah mozes reci doktoru.
    Jedino moj ce imati krstenje na proljece, cini se 🌞

09. Studeni 2018. 12:47

justme123

KikeS

Tako sam i ja planirala svoj pregled, krajem 11.mj, a sad po novom kazu da je bolje obaviti bracne duznosti prije odlaska na prvi pregled pa ako boli ili nesto da odmah mozes reci doktoru.
    Jedino moj ce imati krstenje na proljece, cini se 🌞

Nema meni bračnih do bozica kak je krenulo😁😁😁 😫 Nisam jos skroz sva svoja nakon savova, previse ih je🙄 Ma neka, ionako je ljepse na proljece i mi bi da ne moramo kod muzevih u drugi grad i da nam kumovi ne zive vani 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.