Danas smo imali lošu noc, do 4 ujutro nikako zaspati. Popije par gutljaja bočice pa stane i odbije, zaspe i onda traži za par minuta jos. A ne možeš ga natjerati da popije više odjednom jer jednostavno odbija. Patronazna mi je rekla da probamo imati duže pauze između obroka od 2, 3 sata tako da se nauči. To funkcionira ako hoće dudu ali nocas nikako nije htio. Nije nam svaka noć takva, jučer je bilo super sa spavanjima od 3.5h, zato smo danas platili
Ista stvar i kod nas. Zaspao tek u 4 od 8 navecer. Samo sisao i rigao jer i kad se tjesi jede i jede i jede 😕 Maknes ga, nervoza, lamata rukicama nogicama, cendra ni na ruke nece samo sisa 😱 A od 4 do sad samo spava i jede, puni baterije za noc😫😫
Ja i muz vec godinama si ne kupujemo tako za bozice i rodendane, nego tokom cijele godine kupujemo jedno drugom poklone kad nademo nesto sto ce nam se sviditi.. bas sam mu uzela Fifu2019, bilo mi glupo cekati do bozica.. sad me spasi, igra igricu dok uspavljuje dijete pa ja iskoristim priliku i odspavam.. u siroj obitelji mi odrasli radimo Secret santu, svako dobije jednu osobu kojoj kupuje 😁 ali zato necakinja dobije od svih.. ja inace nakupujem paket odjece jer voli odjecu a nema Primark doma pa ovako ima razlicitu odjecu od svih u vrticu pa se moze folirati 😂😂😂
Ni mi se ne darujemo vise, osim sto ja uvijek dobijem poklon bon u bipi 😁😆
A za godišnjicu odemo obicno na veceru.
maslacko, aaa secret santa pre fora mi je to! Mi nemamo veliku obitelj, ni rodbinu, jedinci smo oboje pa mi nekad bas fali tako nesto s sirom obitelji. Naravno ako su svi slozni jel 😁
Ja imam sestru i 2 brata, sa roditeljima, mojim i sestrinim muzem skupi nas se 8 pa bude zabavno izvlaciti.. da kupujemo svatko svakome svi bi dobili onaj blesavi kozmeticki poklon paket, a ovako svatko dobije jedan skuplji poklon, nesto sto su htjeli vec neko vrijeme ili sto si sami nikad ne bi uzeli
Danas smo imali lošu noc, do 4 ujutro nikako zaspati. Popije par gutljaja bočice pa stane i odbije, zaspe i onda traži za par minuta jos. A ne možeš ga natjerati da popije više odjednom jer jednostavno odbija. Patronazna mi je rekla da probamo imati duže pauze između obroka od 2, 3 sata tako da se nauči. To funkcionira ako hoće dudu ali nocas nikako nije htio. Nije nam svaka noć takva, jučer je bilo super sa spavanjima od 3.5h, zato smo danas platili
Oprosti, ali ta patronazna ti je idiot! Ne moze beba od tjedan dana imati tako duge pauze, za njih je normalno da jedu svaka 2 sata ili cesce, pogotovo jos kad je beba ranije rodena i ima zuticu! No na stranu to, kad bebac odbija nastaviti jelo, probaj ga podici da se podrigne pa ce onda nastaviti, to podrigivanje je jako podcijenjeno, a zaostali zrak njih jako muci (zamisli da lezis i zlo ti je, a ne mozes se sama uspraviti da podrignes da sve to prestane). Nadam se da cete se naspavati danas 😘
Moj je bio kao i njezin sitan i žuticu i jeo je svaka 3 sata, dojila sam ga na zahtjev ne na sat, sad sa 2 mjeseca jede svaka 2 sata na zahtjev.
Vidis kako ti svog dojis kad on trazi, a ne kad ti mislis da bi trebao jer bi onda mogla komotno davati mu svaka 4 sata jesti jer je to "standard" za dijete od 2 mj., a njoj patronazna preporuca upravo to, nek uskrati djetetu koje trazi. Ne kazem ja da treba bebu siliti na jelo, ali to uskracivanje radi dodatnih 20-30 min za bebu traje dugo i sigurno ne uziva u tome. Nisam ja htjela da se bilo tko na forumu osjeti prozvanim radi toga sto sam napisala za patronaznu nego mi je potpuno besmislena njezina preporuka
Ej zene!
Maggie prije svega, cestitam ti na bebacu! Cure su te dobro savvjetovale sto se tice izdajanja, hranjenja i dojenja. Rekla si da vam je noc bila koma, a vidim da ti je mali danas 10 dana..pa bi to mozda bio i skok u razvoju, pa i trazi cesce i vise za jest. Nema ti druge nego bit uporan. Ja ssm prosla sa sisama valjda sve sto se moglo..od ragada, kvrga, upale pred mastitis, dojenja sa sesiricima, izdajanja, soor..i ne znam sta sve jos..al nisam se dala, sve to brzo prode bez obzira koliko se u tom trenutku cinilo miljama nemoguce.
Evo mi danas bile vani "normalno" obucene..samo jaknica i dekica...🤣 stalno joj ruke provjeravala...ne mogu si pomoc kad sam ja zimogorzna😁
Isle rezervirat crkvu i restoran za kristike.. 22.12 imat cemo taman prave božićne🤗🤗 malo se pozurili, al taman za božic nam svi dolaze doma iz inozmstva pa to obavimo kad je vecina na okupu.
Kad vi planiratw to obavit? (Oni koji misle krstit)
Kaj se tice poklona..mi se ne poklanjamo nis. Jos od pocetka veze imamo dogovor da lovu namjenjenu za poklone stsvljamo u kasicu i onda nekam odputujemo..
Jedino za malo vece obljetnice sam dobila poklon..10 godina veze..30ti (ovaj 20ti 😂😂😂) rodendan i sad za rodenje Helene mi je muz poklonio sat sa posvetom💝.
Ma u biti mi ni ne pratimo to za raspored, nije ni moguće osim da ostaviš dijete da plače. Dajemo mu bočicu na zahtjev, jedino mu uvalimo dudu tih par minuta ako nije spremna bocica dok se ne ugrije mlijeko pa se ponekad i smiri. U njezinu obranu mislim da sam krivo prenijela informaciju, savjet nije bio da ga stavimo na raspored nego kad ima takve periode da pojede 5 ml pa stane pa opet 5 ml i tako u nedogled, da ga radije pokušavamo nagovoriti na još odjednom tako da pauze između ispadnu 2-3 h. I da vidimo ako traži ranije jesti da li ga nešto drugo muči a ne glad. Isto je puno pazila na dobivanje težine i da ga budimo svaka 3h dok nije vratio svoju porodajnu težinu tako da mislim da je to ok. Inače nam on i sam ima ritam od 2h, prijepodne 3h, osim takvih loših noći kad valjda ima skokove u razvoju - mada ne pojede tad više nego samo razvuče na 5 po 5 ml kroz par sati.
Looda_vila mi cemo krstenje iduce godine, najvjerojatnije tek na proljece, 3-4 mj jer nismo htjeli za Bozic pa necemo onda u 1.mj kad se svi financijski oporavljaju od Bozica i Nove, u 2.mj imamo u uzoj obitelji 5 rodandana pa onda dolazimo vec na 3.-4.mj.
Maggie ma to kako vi radite s dudom dok flasica nije spremna je skroz ok, pa nije to pola sata da beba vristi 😊
Looda_vila mi ćemo krstitke imati 16.12., nadala sam se da će mi u promocija biti tak negdje da to skupa obavimo, a kad ono promocija mi je sad 23.11. Pa sad nisam pametna uopće što da radimo
Looda_vilami ćemo krstitke imati 16.12., nadala sam se da će mi u promocija biti tak negdje da to skupa obavimo, a kad ono promocija mi je sad 23.11. Pa sad nisam pametna uopće što da radimo
Pa spoji proslavu promocije i krstitke .. ili ti se cini to daleko ( datum promocije i krstenje)
Planirate velike kristike ili?
Jel zna netko moze li dijete imat kuma i kumu koji nisu par?
Opce ne znam sto obuc Heleni. Jesi ti gledala kakvu robicu?
Sortiraj odgovore
Najstariji