Jesenske bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Studeni 2018. 22:16

Anđeo - joj ful mi krivo. Nisam bila uopće čitala zaostatke a nije me bilo nekoliko dana nakon sto sam pisala to o Dianatalu. 
    Ja mislim da je itekako pomoglo- jer ja sam stvarno za 4 dana bila kao nova. Da nisam imala šavove, ne bih se ni sjećala da sam rodila. A imala samo 3 šava naljevo. Mislim da nisam to imala da bih imala puuuuno vise. Ali, ja sam istovremeno pila čaj od lista maline E pa sad jel pomoglo jedno, drugo ili oboje... Da sve ponovo prolazim, potrudila bih se vise oko masaže medjice ali koristila bih i čaj i porođajni gel

• Anđeo_
    04. Studeni 2018. 22:32

Garavusa- ma sve ok znaš kako se kaže ko prvi njegova djevojka 😂 ne ljutim se jooj nema ti šta bit krivo ❤
    Sutra ode odmah u ljekarnu pitat pa šta bude bude da se poslije "ne grizem" šta nisam kupila 😏 a također šta mi ostane lako prodam...
    Hvala za odgovore za izdajalice ❤

petrapp2605
    05. Studeni 2018. 01:09

Curke Aventova ručna izdajalica vam cvili jer vam je ona gore guma na koju se drži ručka mokra, rastavite izdajalicu i dobro osušite taj dio više neće cviliti 😉.
    Moja svekrva je zakon, trenutno živimo skupa, puno mi pomaže, zahvalna sam što mi kuha, pere i pegla, s ovak malim nedonoščem se stvarno teško nađe vremena za kućanske poslove, a i bez problema joj mogu ostaviti bebu da je pričuva ili nosi ako ju uhvate grčevi a da nam tata radi noćnu. I hvala Bogu za razliku od muževe bake ne daje glupe savjete i ne nameće svoja mišljenja vezana uz bilo što. 

• neu2018
    05. Studeni 2018. 08:36

isto imam aventovu rucnu izdajalicu i zahvaljujuci njoj imam mlijeka danas. rodila sam na carski i beba je ispocetka bila u inkubatoru. da nije bilo izdajalice, mlijeko ne bi naislo. 
    ugl za cuvanje mlijeka ja se pridrzavam ovog: Majčino mlijeko može stajati na sobnoj temperaturi oko 4 sata, u hladnjaku do 8 dana, a u dubokom zamrzivaču 6 mjeseci.

Pročitajte više na: https://miss7mama.24sata.hr/beba/dojenje/savjeti-za-izdajanje-i-pohranjivanje-majcinog-mlijeka-1860 - miss7mama.24sata.hr

ipak mlijeko u frizideru mi nikad nije duze od dan i pol. kolicina mlijeka mi se mijenja, recimo nocas sam izdojila ukupno 250 ml. dok u cetvrtak nisam uspjela 100 ml. sad, zasto je tako ne znam, mozda kad imam dosta mlijeka se ulijenim s izdajanjem, pa se proizvodnja na taj nacin smanji. pa kad se smanji, uhvati me briga da ce nestat mlijeka, redovito pocnem izdajat, pa se proizvodnja poveca. paralelno beba sisa, ali po podoju jednu dojku max 30 min. kasnije dodam bocicu. i tako zasad funkcionira svaka 3-4 sata. 

• neu2018
    05. Studeni 2018. 08:40

zanima me jeste li isli na cijepljenje s 2 mjeseca starosti?
    cisto da spomenem da smo prosli valjda sve (blage) nuspojave koje sam nasla na netu: ekstra pospana beba, povraćanje, gubitak apetita, cudno plakanje. nakon 48 sati proslo. na mjestu uboda nista nije bilo.

05. Studeni 2018. 10:42

neu2018

zanima me jeste li isli na cijepljenje s 2 mjeseca starosti?
    cisto da spomenem da smo prosli valjda sve (blage) nuspojave koje sam nasla na netu: ekstra pospana beba, povraćanje, gubitak apetita, cudno plakanje. nakon 48 sati proslo. na mjestu uboda nista nije bilo.

Jesi sigurna da ti se nije poklopilo s virozom? Evo moji stariji (2 i 4 godine) imaju enterovirozu nekakvu bas pa zato pitam, a s malim nisam isla jos jer ima tek mjesec i tjedan dana, krajem 11.mj idemo 

PlavaBorovnica
    05. Studeni 2018. 11:37

Mi idemo pedijatru na 2. pregled krajem tjedna. 
    Prvi put kad smo bili je komentirala kako nema pristic ni trag na ramenu od cijepljenja (onog u rodilištu). Ugl, ona još uvijek nema nikakvog traga od tpg cijepiva, ne znam hoćemo morati ponoviti??
    Vidim pisete o izdajanju..ja samo jednom u bolnici i poslije nikad. Uopće ne znam koliko mlijeka imam, ni koliko ona pojede. Samo vidim da podbradak raste, obrazi okrugliji, odjeća sve manja, pa valjda je to to?😁 I meni moja nedostaje kad spava više od 2 h 😊 
    I ja gledam haljinicu za Božić, naručila 62 al mijenjam u 68, ima dotad jos 2 mjeseca prerast ce ona to.

• neu2018
    05. Studeni 2018. 14:13

mislim da nije viroza, bas nakon cijepljenja je spojila nekoliko sati spavati, mislim si kad se probudi bit ce gladna kao vuk, nista, 40-ak ml na bocicu, i tako dva dana. kako tu pisete, pocela mi faliti koliko bi dugo spavala :) a kad se probudi nikakav smjesak, reakcija, samo cudan plac. vec sam se pocela s muzem saliti da me vise ne voli jer sam ju ja vodila :)

• neu2018
    05. Studeni 2018. 14:16

to je to, da, nemas brige, bitno da beba napreduje. i vjeruj mi, meni koja sam prvo samo na bocicu, sad sisanje i bocica, samo je opterecenje ta militraza. ako ne pojede koliko sam si zamislila, ludim

05. Studeni 2018. 15:28

PlavaBorovnica

Mi idemo pedijatru na 2. pregled krajem tjedna.
    Prvi put kad smo bili je komentirala kako nema pristic ni trag na ramenu od cijepljenja (onog u rodilištu). Ugl, ona još uvijek nema nikakvog traga od tpg cijepiva, ne znam hoćemo morati ponoviti??
    Vidim pisete o izdajanju..ja samo jednom u bolnici i poslije nikad. Uopće ne znam koliko mlijeka imam, ni koliko ona pojede. Samo vidim da podbradak raste, obrazi okrugliji, odjeća sve manja, pa valjda je to to?😁 I meni moja nedostaje kad spava više od 2 h 😊
    I ja gledam haljinicu za Božić, naručila 62 al mijenjam u 68, ima dotad jos 2 mjeseca prerast ce ona to.

Mom je isto jedva vidljiv taj pristic od cjepiva, ali je pedijatrica rekla da je vazno da se bar malo pod prstima osjeti i da se to smatra ok onda, s tim da je malo veci od onda kad smo na pregledu bili (prije tjedan dana)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.