Jesenske bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Rorry
    27. Listopad 2018. 12:24

Hej cure,  nama su noci za sada stabilne,  odrijema 2x 5 sati,  po danu kako koji dan s grcevima.  Jos uvijek je velika spavalica
    Dija,  smijes vise octenisepta staviti,  samo natopi da se odlijepi.  
    Cure,  imam pitanje.  Od nocas me boli desna cika,  na dodir jako,  nije crvena ni topla.  Cura ju cijelu izvuce,  ja sam jos sa izajalicom nakon toga i u toplom tusu,  ali i dalje bolli,  mozda mrvicu slabije.  Ima koja ideju sto raditi? Nisam sigurna jel se uopce sto zacepilo ili boli zbog neceg drugog. 

maslacko456
    27. Listopad 2018. 13:00

KikeS

maslacko456

Mi koristimo lupilu i super su nam. S pamersicama mi u dvojci ima lufta, lupilu su joj taman..
    Mi smo prije tjedan dana s robicom presle na velicinu 62, i vec sada su joj malene na stopalima a velike na rukama.. ta mala ocigledno ima ogromna stopala 😂😂

e tak i mom, 1 mala, 2 velika. 🤷‍♀️ Koju onda velicinu lipilu uzmes?
    Nama je noc super prosla, ja sam doduse bila u nekom bunilu, al bio je on dobar, aaaali cim svane dan, grcevi, napinjanje, plac, sisa utjesna, pa rigoleto jer je ipak bilo previse utjehe. .eno muz se jos bori s njin da ga uspava, kad se nosi dobro je, momentom spustanja krenece kaos 🤔🙈

Lupilu uzimam 2 jer pocinje od manje kila,  a pampers broj 2 cekaju svoj red 🤣
    Dija meni se to bilo desilo s vaticom.. ja sam uzela stapic za usi, namocila ga u vodu i polako namakala vaticu sve dok se nije odvojila.. nakon toga vise nista nisam stavljala.. isprljala je masu bodija ali joj je proslo bez ikakvih problema.. do 3 tjedna je sve lipo zacjelilo

maslacko456
    27. Listopad 2018. 13:07

Rorry

Hej cure, nama su noci za sada stabilne, odrijema 2x 5 sati, po danu kako koji dan s grcevima. Jos uvijek je velika spavalica
    Dija, smijes vise octenisepta staviti, samo natopi da se odlijepi.
    Cure, imam pitanje. Od nocas me boli desna cika, na dodir jako, nije crvena ni topla. Cura ju cijelu izvuce, ja sam jos sa izajalicom nakon toga i u toplom tusu, ali i dalje bolli, mozda mrvicu slabije. Ima koja ideju sto raditi? Nisam sigurna jel se uopce sto zacepilo ili boli zbog neceg drugog.

Meni je tako bilo, pregledala je cilu, nigdi kvrge ni niceg, ispumpala se... nisam mogla skuziti sto je.. na kraju sam se isla istusirati i nekih 20 min je masirala pod toplim mlazom, to napravila 3 puta kroz dan, i do veceri me vise nije bolila.. jos ne znam od cega je bilo

• mery1911
    27. Listopad 2018. 13:53

Curkee Bok
    Nisam stigla pisat😑. Meni je dole ostao ugrusak i dalo mi je antibiotike i to jake i evo mali mi cili na tockice. Osuo se od antibiotika je prepostavljam. Sad nezz dali da idem dezurnom pedijatru ili cekam ponediljak?

• Anđeo_
    27. Listopad 2018. 14:25

Hello mamice ❤❤ pratim vas tu 😋 puno različitih iskustva i da se svašta naučit bar u teoriji dok ne dođe moja princeza ❤
    Garavusa- jel pratiš tu možda pisala sam ti na drugoj temi vezano za gel spomenula si da bi prodala preostale doze ali nisi upratila moj odg. Pa ako pratiš da se nekako dog. Ja bi sam ga planirala kupit pa bolje od tebe ovo šta ti je ostalo (ako se ne varam napisala si 4 doze)

Nas_bebac
    27. Listopad 2018. 14:57

Rorry i meni je bilo tako pa je ispalo da se svejedo upalila nije bilo kvrga mozda malkice crveno cak ni tvrdo nije bilo a bolilo je kao da imam masnice po cici... Ja sam najprije pra ciku sa full toplom vodom (koliko mozes podnest toplo) daj bebacu da pocica ja sam se tada jos izdajala jer nije htio cicat pa sam stavila ledenu oblogu  par dana tako i bilo mi je bolje sada malac ulovi cicu i isprazni sve 😉
    KikeS kao da si opisala nasa jutra tako i moj u 6 pocne s vriskom pa onda imam sat nosenja ili lezanja meni na trbuhu i povisenom pa onda zaspe i tako ukrug do nekih 10-11 i onda bude sve ok...
    Justme123 meni pomoglo tako 😉 al ako te bude bass jako jakoo bolilo odi provjeri zbog cega te tolko boli mozda ti fale kakvi vitamini pa ti tijelo na taj nacin pokazuje...
    Daa ni moj jako ne obozava pelenu pogotovo kad kaki najrađe bi bio gol od struka nanize (kaze moja mama pa probaj ti otic na vec dok ti nesto pritisce gizicu vidit ces kako je tesko pa kad razmisljam na taj nacin mi je donekle razumljivo zasto ne vole😂😂😂) 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Isssa
    27. Listopad 2018. 15:13

Dija85

Isssa

Dija85

Jutro mamice, mi smo sinoc bili budni od ponoci do 4 sata 🤯, 4 puta joj davala jesti da zaspe i jedva nekako. I spavala do 7. Sinoc sam joj premotavala pupak i jedan dio gaze se kao sljepio u ranicu, naspricala sam octeniseptom i cekala malo da otpusti ali nista. Pa sam odrezala staru gazu i ostavila samo dio taj koji je u ranici i omotala novo okolo. Valjda je to ok. Ne znam sta drugo da napravim, vidjet cu danas kako ce izgledati kad budem premotavala. Trbuh me zabolio od muke kad sam vidjela da to ne mogu skinuti 🤷‍♀️

Vi ste do 4 paradirali a mi od 4 do 6:30 😥, prdio cijelo vrijeme i nikako se smiriti, bolilo ga je i evo tek sada se pokakao.
    A za pupak ja bi na tvom mjestu to svakako išla odvojiti, natopi dobro s ocetiseptom, pa makni kako god, nama su rekli da je normalno da se zalijepi ali da svakako moramo maknuti da ne dođe do infekcije

Toga me strah da. Jel smijem naspricati toliko sa octeniseptom? Nece joj nista biti?

Smiješ, samo natopi, tak je patronažna mom malom skidala jer se baš jako zaljepilo, štapićem za uši malo po malo odvajaj, i štapić natopi slobodno.
    Rorry i mene je 2 dana boljela dojka, nisam ništa radila s njom osim hranila malca, ali znam kako sam ju zajebala, legla sam na trbuh i stisnula ju, očito sam kanaliće zeznula a zna mi se i sad pojaviti ta tupa bol ako malca stisnem na cicu nespretno

Looda_vila
    27. Listopad 2018. 15:26

Justme bas sam se nasmijala na tvog malog krkana, siso-ovisnikaObzirom kak si pricala da prva 3 mj nisi mogla maknut od njega, stvarno si onda konjskih zivaca, a i izdrzat tako 2 godine-dojenje, odlicno!
    Najvise volim ccut i poslusat tvoje savjete:) Vidi se da si iskusna mama, a i tvoja razmisljanja o nacinu odgoja i stavu prema dosta stvari oko beba - nalazim se u tome :))
    Daj mi reci jesi pocela sad kombinirat dojenje i dohranu ili još razmišljas? Kako opce to ide sa dojenjem? a da ne ostanes bez mlijeka?
    Isssa na kraju sam i ja uzela ergobaby omni 360...jos nisam isprobala doma, samo u ducanu i malu smo nekako ugurali unutra...nije bila odusevljena, al to je  zato jer smo ju namaltretirali namještanje :D 100 stfvari treba namjestit na njoj...ko da padobran oblacim
    Baby.nb1 citajuci tvoj post, svi moji "problemi" oko Helene su neznatni i nebitni! Zao mi je sto vas je to sve zadesilo, drzim fige da ako je vec moralo biti tako da sto prije prode i da vas sve ostale lose stvare zaobidu u sirokom luku! Mali je veliki borac,a  ti si prava mama lavica! Neka te ne pece savjest zbog mlijeka, nista mu nece faliti na AD, a tvoju blizinu i mazenje sa sisom uvijek ima na raposlaganju. Moras pazit na sebe i dobro da si preko dana kod svojih. Sretna mama - sretna beba!
    Za sad nas zaobilaze grcevi...svaki dan strepim dal ce doc Jel se oni mogu javiti bilo kad u prva 3 mj ili ?:D
    Nama je jucer popodne bilo koma...opet samo sisa sisa sisa sisa...mijenjanje pelena i bljuckanje izmedu..i tako od 15h do 22.30...noc super i evo danas druga beba...papa, podrigne i zaspe...probudi se, nova pelena, papa..zaspe..ni ne znam za nju..
    moja kaka obavezno izmedu 6.30-7 ujutro, onda ju uzmem k sebi u krevet..malo joj dizem nogice i vozim bicikl...ona se napinje, radi face na 100 nacina, crveni se...malo stenje i onda kad se pokaka 'mir..al pokaka se ono da curi na sve strane

Looda_vila
    27. Listopad 2018. 15:27

Isssa bas gledam tvoj lilypie...pa Lukas vec skoro 2 mj.... ja cu poludit kak to vrijeme leti..

• Rorry
    27. Listopad 2018. 15:28

Joj hvala cure,  evo masiram cijeli dan,  budem otusirala u vreloj vodi jos par puta i stavljala hladne obloge,  samo da se ne pogorsa.  Meni se isto cini da je pocelo kad sam ju stavila na to rame da podrigne i bas ju je nekako stisnula,  al mi je spavala pa ju nisam htjela micati 😥
    Inace,  ja imam Trudi pelene i stvarno sam zadovoljna (i vlazne maramice i te su mi daleko najbolje,  a kako su mi ljudi kupovali,  probala sam sigurno 6-7 vrsta)  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.