KikeS ma kad imas starije klince, onda ti se oni igraju skupa tako da je teze s jednog na dvoje nego s dvoje na troje (iz mog iskustva), cak je najteze kad dobijes prvo dijete jer nikako nemas pojma koliko ti se zapravo zivot mijenja i koliko ces se morati podrediti tom malom bicu. Ima kod nas i vike i svade i negodovanja i plakanja, ali toga imas i samo s jednim djetetom pa nije neka velika razlika 😂
Maslacko hahhahaha podsjecas me na mene, i ja sam rekla samo jedno, pa onda nakon godinu dana ipaki htjela jos jedno pa jos jedno i eto me s 3 i razmisljam o jos jednom, vise od toga ne bih isla jer treba odgojiti sve njih i posvetiti im se, ali 4 mi je nekako taman, mozda stbarno i jesam luda, ne znam…
Looda_vila mi sad kuce gledamo jer nam je stan postao premali (iako je veci stan od prosjeka), a i voljeli bi dvoriste radi psa i klinaca.
Gdje gledate kuce? Mi se jos nismo bacili u potragu. Muz bi htio kupit zemljiste i gradit kucu prems svojim zamislima…a meni se dize kosa na glavi od toga, jer znam kakve sve fixne ideje ima - izmedu ostalog da je na vrhu kuce samoodrzivi staklenik i sl. 😂😂
Posvuda iskreno, ali se nekako drzimo sto blize Šestina i okolnih mjesta radi blizine vrtica i radnih mjesta. Samo je tamo mala ponuda za prodaju, a puno za najam sto mi ne bi, nego bas svoje. Gdje ste vi mislili van grada?
Pozdrav cure,
Evo i nas danas iz rodilišta:) Imam par pitanja ako ima koja dobra duša da mi pomogne jer sam si sva jadna i razočarana koliko nevoljko daju informacije u tim rodilištima:/
Naime, rodila sam prirodnim putem koji je na kraju završio kiretažom posteljice te imam šavove iznutra i izvana od epi. Zanima me koliko prosječno traje krvarenje te kad mogu očekivati da padnu šavoviva i da to sve naotečeno dole malo splasne?
Drugo, cice su mi ogromne i kvrgave, mala cica super, mlijeko napokon krenulo, u rodilištu su mi rekli da netrebam ništa da je to i dalje "mekano" ? Da li da se izdajam između podoja ili da samo masiram, strah me da se ne upali. Treće.. Ti blaženi hemoroidi, eno ga vani stoji ko orah, hodam ko patka, već 5ti dan na wc-u nisam bila, što od boli, što od straha.. Ima ko kakav savjet?
Jutro mame, mene je moja curka jucer posteno izmucila, nikako spavati ili bi se hranila ili bi da ju nosim ili ni to ne pomaze pa samo place. Ne bi mi mozda to sve ni bio problem da nije bilo carskog. U ovakvim situacijama pozelim da sam rodila prirodnim putem.
I onda joj tata dodje s posla, kaze dvije tri slatke rijeci i ona zaspe. 😏😂😂 Kao da nije dovoljno sto sam je nosila 9 mj a ona skoro cijela na njega 🤣
Vidjet cemo kakav ce danas dan biti. 😊
lenchy77, krvari se od 4-6 tjedana. Savovi su meni malo popustili i splasnuli nakon 2tj, al ja sam puno pukla i oni su me capnuli, tako da mozda netko ko ima 3 sava, a ne 30 prije to zalijeci. Meni je pomoglo sjediti na kolutu. Prala sam se cistom vodom nakon svake nuzde, jedno vrijeme natapala ulozak s kantarionovim uljem i ispirala se hrastovom korom, al imam osjecaj da to nista nije pomoglo nego je trebalo vremena da sve to samo popusti.
Ja se nisam izdajala nakon podoja osim ako bi osjecala uzasan pritisak, pa samo onoliko koliko je potrebno da popusti. Mozes pitati na fejsu u sos rodinu grupu za dojenje oni su pametniji s tim nego ja 😁
A hemici, to mi tek nista nije pomoglo 🙈 Jos uvijek mjesec dana nakon ih mazuckam sa svim i svacin, al nista...
dija, znaci isti show program smo imale 😅😫😫
Hej cure, moja je dobro spavala nocas.
Meni se ona bol za koju sam vas pitala pretvorila u kvrgu i jednostavno ju ne mogu razbiti. Sad imam osjecaj da imam manje mlijeka nego prije i ne znam sto da radim
Meni se ona bol za koju sam vas pitala pretvorila u kvrgu i jednostavno ju ne mogu razbiti. Sad imam osjecaj da imam manje mlijeka nego prije i ne znam sto da radim
Draga, tebi se kanalic zacepio, daj bebi da vuce tu cicku (iako boli) i izdajaj ako treba da se ne upali jer ce bit jos bolnije. I masiraj si ju (jaukat ces radeci to, ali na zalost, moras). Mozes i pod tusem jer topla voda potice refleks otpustanja mlijeka. Nadam se da ces uspjeti to rijesiti
Draga, tebi se kanalic zacepio, daj bebi da vuce tu cicku (iako boli) i izdajaj ako treba da se ne upali jer ce bit jos bolnije. I masiraj si ju (jaukat ces radeci to, ali na zalost, moras). Mozes i pod tusem jer topla voda potice refleks otpustanja mlijeka. Nadam se da ces uspjeti to rijesiti
Ma masirala sam, stiskala, pod tusem, izdajala, davala joj da cica, mijenjala poze i nista. Sad me cak i prestalo boljeti, samo osjetim pod prstima kvrgu 😥
Justme123 i nas interesira Šestine, zapravo cijela podsljemenska zona. A sto se tice van grada, sve na zapadu mi je okej, pri tome mislim na Samobor i okolicu, Sv.Nedelju i ona okolna mjesta. Par puta smo tamo prosli autom i iznenadila sam se kako je dobro tamo sve sredeno. Iako i Brezovica me ugodno iznenenadila, jedni prijatelji tamo kupili kucu i stvarno je odlicno...arena centar, laniste, vrtici, skola, sve joj je vrlo blizu..a imaju kucu sa ogromnimm vrtom, vocnjakom, za klince i zivotinje divota! Meni osobno se svida i opcija dvoetaznog stana Jarun, vrbani...gledala sam jedan koji je izgradio ove godine, ma ono stani-pani ..al i cijena je takva
Rorry ne bi smjela osjecat kvrgu ako ti davala maloj stalno da cica i izdajala se... Ja sam imala istu situaciju, bolilo me ko sam vrag, al sam uspjela rijesit kroz 2 dana. Skoro pa vrucim oblozima sam prvo masirala sisu..cca 5 min..onda bi dala maloj da sisa, bradom okrenuta prema kvrgi..kod mene je to bio polozaj nogomente lopte + malu sam stavila na podlogu na pod i ja cetveronoske iznad nje i sisa u usta, gravitacija radi cuda. Dal imas temeperaturu? Ja sam bila zakurila na 39 , ali je do jutra splasnula jer sam malu cijelu noc stavljala na sisu.
Ako ti se javi temp i ne pada, onda odi doktoru...nedaj boze da dobijes mastitis.
Justme123 i nas interesira Šestine, zapravo cijela podsljemenska zona. A sto se tice van grada, sve na zapadu mi je okej, pri tome mislim na Samobor i okolicu, Sv.Nedelju i ona okolna mjesta. Par puta smo tamo prosli autom i iznenadila sam se kako je dobro tamo sve sredeno. Iako i Brezovica me ugodno iznenenadila, jedni prijatelji tamo kupili kucu i stvarno je odlicno…arena centar, laniste, vrtici, skola, sve joj je vrlo blizu..a imaju kucu sa ogromnimm vrtom, vocnjakom, za klince i zivotinje divota! Meni osobno se svida i opcija dvoetaznog stana Jarun, vrbani…gledala sam jedan koji je izgradio ove godine, ma ono stani-pani ..al i cijena je takvaRorry ne bi smjela osjecat kvrgu ako ti davala maloj stalno da cica i izdajala se… Ja sam imala istu situaciju, bolilo me ko sam vrag, al sam uspjela rijesit kroz 2 dana. Skoro pa vrucim oblozima sam prvo masirala sisu..cca 5 min..onda bi dala maloj da sisa, bradom okrenuta prema kvrgi..kod mene je to bio polozaj nogomente lopte + malu sam stavila na podlogu na pod i ja cetveronoske iznad nje i sisa u usta, gravitacija radi cuda. Dal imas temeperaturu? Ja sam bila zakurila na 39 , ali je do jutra splasnula jer sam malu cijelu noc stavljala na sisu.
Ako ti se javi temp i ne pada, onda odi doktoru…nedaj boze da dobijes mastitis.
Cijene su ti takve i u podsljemesnkoj zoni, imas vile od milijun eura na vise ili strma zemljista na kojima je gradnja otezana ili nemoguca i kuce koje su za rusenje pa treba graditi novo ili puno adaptirati. Jako je malo gotovih kuca na prodaju po nekoj realnoj cijeni. Brezovica je super i povoljno je u odnosu na Podsljeme, al nam je to daleko, a ne bi htjeli klince u drugi vrtic seliti jer su od prve godine tamo i imaju svoju ekipu vec i poznatu okolinu. Vi ste tu u prednosti jer je Helena beba i prva vam je pa mozete prilagodavati sebi. U Gračanima je puno toga na prodaju i onda kad dođeš vidjeti ispadne da je toliko strmo da se bojiš autom u ulicu, Medvescak su vecinom stanovi ili kuce bez okucnice, na Gupcevoj zvijezdi opet vile, cak su i cijene u skladu s kvadraturom, al sta ce meni objekt od 800-900 kvadrata, ne stignem ocistiti ni 150, a di bi skoro 1000. Tako da mi kemijamo koja nam je opcija najbolja, najvjerojatnije gradnja negdje ili adaptacija ako nademo nesto u skladu sa svojim zeljama, jer tesko da cemo naci nesto odmah useljivo
Pozdrav cure,
Evo i nas danas iz rodilišta:) Imam par pitanja ako ima koja dobra duša da mi pomogne jer sam si sva jadna i razočarana koliko nevoljko daju informacije u tim rodilištima:/
Naime, rodila sam prirodnim putem koji je na kraju završio kiretažom posteljice te imam šavove iznutra i izvana od epi. Zanima me koliko prosječno traje krvarenje te kad mogu očekivati da padnu šavoviva i da to sve naotečeno dole malo splasne?
Drugo, cice su mi ogromne i kvrgave, mala cica super, mlijeko napokon krenulo, u rodilištu su mi rekli da netrebam ništa da je to i dalje "mekano" ? Da li da se izdajam između podoja ili da samo masiram, strah me da se ne upali. Treće.. Ti blaženi hemoroidi, eno ga vani stoji ko orah, hodam ko patka, već 5ti dan na wc-u nisam bila, što od boli, što od straha.. Ima ko kakav savjet?
Krvarenje - meni se evo sad smanjilo, to čak ne mogu nazvati više krvarenjem, meni izgleda kao zadnji dani menstruacije samo malo veća količina.
Šavovi - iskreno, pojma nemam koliko ih je ispalo, strah me uopće gledati dolje, ali još uvijek me zatežu i ne mogu sjediti, ali ide na bolje nadam se. Ne tretiram ničime, perem samo toplom vodom i kada ležim stavim ispod sebe jednokratnu podlogu za previjanje i skinem se da se rana lufta 😊
Hemeroidi - ajmee jako su me boljeli i ogromni su bili, mazala sam s Factu masti i splasnuli su ali su još uvijek tu i svrbe nenormalno 😣 tako da ti nemam neki pametni savjet.
Sortiraj odgovore
Najstariji