Jesenske bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nas_bebac
    14. Listopad 2018. 20:17

maslacko456

Mia1234

justme123

Mia1234

Bok cure! Ja imam bebu staru tri tjedna. Od početka nam dojenje ne ide i na dohrani smo. Mene zanima da li netko tko je isto na dohrani zna koliko je bebi potrebno ml.?Meni se nekad cini da joj je malo, a nekad da nije.

Glupi post pobjegao! Napisala sam ti da dodas jos 1 mjericu praha i jos 30 ml vode ak mislis da mu je malo, tj ak popije kolicinu koja je preporucena za njegovu dob. Ako s ene varam za bebu od 3 tjedna je 90ml vode i 3 mjerice praha, pa napravis 4 mjerice sa 120ml vode i vidis, ak popije, onda mu/joj je falilo. Koje ad koristis? Jesi zadovoljna?

Koristim nan sensitive i zadovoljna sam. Ja joj dajem svaka tri sata 60 ml, cini mi se da joj je malo. Nasla sam neku jednadzbu za izracun po kilama koliko treba beba piti i po tome ispada 75ml. Tako da nekad dam 75, nekad 60 ali me zbunjuje i to kaj zna cesto puno bljucnut. Jel ima tko iskustvo sa zelenom stolicom kod bebe?

Moja je sa tri tjedna vec na 90 do 120 po hranjenju… po danu je svaka 3 sata, tokom noci zna biti 4 sata razmaka izmedu hranjenja.. nekad joj je 90 dovoljno a nekad stuce 120 tako da ja uvik radim vecu dozu.. moja patronazna je rekla da bi sad trebala dobivati minimalno 600ml po danu na njenu kilazu, a Emily ima tocno 4 kg..

Moga nije vagala od utorka baš me zanima koliko ima... Ner moj bez problema popije 100katkad mu malo i strusi 120 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

14. Listopad 2018. 21:02

Mia slozi 90 pa vidi. S 3 tjedna bi trebalo biti 90 ml vode, tj 100ml gotovog napitka. Ako NAN ima puno zeljeza, moze od toga stolica biti tamnija, tako sam bar cula, ali nemam iskustva.
    Maslacko a kad ti dolazi opet? Javi ako ga izvaze, mene isto zanima. Moj je s 2 tjedna imao 3500, a roden je s 3240 tak da je zadovoljna napretkom.

maslacko456
    14. Listopad 2018. 22:31

justme123

Miaslozi 90 pa vidi. S 3 tjedna bi trebalo biti 90 ml vode, tj 100ml gotovog napitka. Ako NAN ima puno zeljeza, moze od toga stolica biti tamnija, tako sam bar cula, ali nemam iskustva.
    Maslacko a kad ti dolazi opet? Javi ako ga izvaze, mene isto zanima. Moj je s 2 tjedna imao 3500, a roden je s 3240 tak da je zadovoljna napretkom.

Sad tek za 2 tjedna jer mi je bila svaki drugi dan za sada.. ja je znam i izvagati sama cisto da otprilike znam.. prvo izvazem sebe a onda ponovno dok ju drzim i onda oduzmem 🤣🤣 ne bude tocno skroz ali cisto da znam da dobija na tezini 😁

maslacko456
    14. Listopad 2018. 22:33

Ups, poslalo bez da sam dovrsila.. to ti je super napredak.. ona je dobila samo 150 u tjedan dana ali je debeljuca pa je rekla da je to sve super.. 

• Mia1234
    14. Listopad 2018. 22:52

Nisam pametna kaj da radim. Koma mi je to kaj jako puno bljucka, odnosno dosta cesto je to kao povracanje. Nekad mi se cini da je gladna, a kad joj dam vise puno povrati.

maslacko456
    14. Listopad 2018. 23:19

Mia1234

Nisam pametna kaj da radim. Koma mi je to kaj jako puno bljucka, odnosno dosta cesto je to kao povracanje. Nekad mi se cini da je gladna, a kad joj dam vise puno povrati.

Koliko cesto joj prekidas hranjenje da je podrignes?

14. Listopad 2018. 23:52

maslacko456

justme123

Miaslozi 90 pa vidi. S 3 tjedna bi trebalo biti 90 ml vode, tj 100ml gotovog napitka. Ako NAN ima puno zeljeza, moze od toga stolica biti tamnija, tako sam bar cula, ali nemam iskustva.

Sad tek za 2 tjedna jer mi je bila svaki drugi dan za sada.. ja je znam i izvagati sama cisto da otprilike znam.. prvo izvazem sebe a onda ponovno dok ju drzim i onda oduzmem 🤣🤣 ne bude tocno skroz ali cisto da znam da dobija na tezini 😁

Snasla si se super 😊

• Mia1234
    15. Listopad 2018. 09:06

maslacko456

Mia1234

Koliko cesto joj prekidas hranjenje da je podrignes?

Prekinem joj jednom tijekom hranjenja. Nakon hranjenja ju stavim na rame, ali rijetko kad podigne. Uglavnom zaspe, onda ju spustim i tad bljucne, ali nekad zna i sat vremena nskon jela bljucnut. Stalno ju gledam i u strahu sam da se ne bi ugusila. Uzas

Looda_vila
    15. Listopad 2018. 09:13

Jutro! 
    Mi prezivjeli vikend pun gostiju i svega. Helena je bila super..njoj kad se spava nakon jela , zaspi ko truba u dnevnom boravku bez obzira na buku, hrpu ljudi.. 🤣
    Svaki dan bile 2 h u setnji...ako ima koja mama sa Jaruna..slobodno nek nam se pridruzi u setnjama🤗🤗
    Issaa ja sam isto primjetila jos u pocetku da imam jak mlaz mlijeka i da se ova moja prozdrljivka svako malo zagrcne i da to mlijeko zna curit ns sve strane. Od onda, kad ju dojim sjedecki iman onu fotelju za ljuljanje..pa se se ja lagano nagnem prema nazad i nju stavim na sisu da joj je glava povisena naspram tijela, podbocim jastukom za dojenje. Tak ssm skuzila da se najmanje naguta zraka i najlakse kasnije podrigne. A isto mi je znala 2x onako povracat..u mlazu da je sve letilo van. 
    I drzim fige da zlocesti grcevi sto prije produ!!

• mery1911
    15. Listopad 2018. 09:52

Cure kada ste vi isli prijavit dijete?? Koliko otp.nakon poroda?? Jer ne znam ako dodem u maticara da ne poljubim vrata🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.