Jesenske bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Listopad 2018. 17:07

mimmyx

Hej mame,ja imam ozbiljnih problema sa bebicom i grcevima. Samuela uzasno muce grcevi i promjenila sam vec 3 hrane ,bebimil,aptamil ,novalac ac i na novalcu sam sad ,al on i dalje ima grceve . Koristim kapi protiv sab simplex plave al ne pomazu previse . Moze savjet ?😮😣

Koliko je Samuel star?  Nemoj mu tako cesto mijenjati formule, da bi vidjela odgovara li mu neka, treba proci nekoliko dana minimalno, a ti si ih izmjenila 3 vec (zato pitam koliko je star). Grcevi su normalni i nema toga sto moze ne znam kako utjecati na njihov nestanak, spontano nestanu oko 3.mjeseca zivota. U meduvremenu, nosi ga puno, drzi ga uspravno nakon jela da se podrigne (svakih cca 50-60ml mu makni flasicu i podigni da se podrigne jer su manje sanse da ce dio mlijeka onda izbaciti skupa sa zrakom) i to ce mu malo olaksati plinove u trbuscicu. Pusti ga sad nek je na Novalacu neko vrijeme pa za tjedan ili dva vidi kakvo je stanje. Jesi se konzultirala s pedijatricom ili patronaznom oko ad? Dobro je vidjeti sto oni preporucaju (npr moja preporuca Aptamil ako ga beba dobro prihvaca). Za grceve je karakteristicno da se javljaju u skoro isto vrijeme svaki dan i da beba jako place,  je li tako Samuelu? Ako nije, mozda ga muce vjetrovi jer ne podrigne dovoljno.  Recimo, moj nema grceve, ali kad ne podrigne nakon jela, primjecujem da prdi puno i stenje, ali ne place.

Isssa
    13. Listopad 2018. 17:45

Tincio svaka čast, za to je potrebna dobra organizacija 😀
    Petrapp a lude babeeee, nije ti lako 🤨, ja bi popizdila😵
    Mery1911 kaj je to alergija???? Stvarno izgleda veliko, narukvica je mala a ovo mi se čini jako široko🙄, ja bi možda doktoru otišla za svaki slučaj 
    Mimmyx probaj waya probiotik, stavljati što više bebu na trbuh i ako imaš pilates loptu skakući po njoj. Hranu ne mijenjaj često, treba bar tjedan dana da vidiš jel odgovara
    I ja imam problem sa Lukasom, povratio je obilno, želudac ga muči a ne znam kako mu pomoći, imate ideju???? I zašto povraća, samo ga dojim, jel ja nešto krivo radim????

• Rorry
    13. Listopad 2018. 18:02

Issa i moja Mila je pocela bljuckati,  nekad stvarno obilno, a skuzila sam kad previse pojede ili ako ne podrigne da gotovo uvijek bljucne nakon toga.  Oni se tako rjesavaju viska hrane i,  ako dobro napreduje na tezini,  nemas razloga za brigu. I skuzila da sam manje bljuca ako ju barem pola sata nakon obroka drzim uspravno.  

Isssa
    13. Listopad 2018. 18:29

Rorry

Issa i moja Mila je pocela bljuckati, nekad stvarno obilno, a skuzila sam kad previse pojede ili ako ne podrigne da gotovo uvijek bljucne nakon toga. Oni se tako rjesavaju viska hrane i, ako dobro napreduje na tezini, nemas razloga za brigu. I skuzila da sam manje bljuca ako ju barem pola sata nakon obroka drzim uspravno.

Nije bljuckanje nego baš povraćanje i sluzavo je, bljucanje je u malim količinama 🙄, evo danas se to drugi puta dogodilo

petrapp2605
    13. Listopad 2018. 20:20

Isssa ne brini se, vjerojatno se frajer prenajeo pa se ispovračao, a to i nije tak velika količina. Zna i moja Lucija povratiti, ali pošto jako često štuca i ponekad mi se čini promuklom a ne plače toliko da bi to bio razlog, lagano sumnjam da ima tkz tihi refluks, budem u pon popričale s pedicom o tome. Ja ju preventive radi hranim tak da joj je glavica povišena a nogice su joj krilu, i poslije ju nosim na ramenu neko vrijeme (za kaj mi je baba upravo rekla da kaj ju smijem nosit tak da kaj nije malo premala za to 😫🤣😤😠😵). Makar znam da joj baš željezo teško pada i nakon njega kaj god da radila mora bljucnut 🙄

Isssa
    13. Listopad 2018. 20:43

petrapp2605

Isssane brini se, vjerojatno se frajer prenajeo pa se ispovračao, a to i nije tak velika količina. Zna i moja Lucija povratiti, ali pošto jako često štuca i ponekad mi se čini promuklom a ne plače toliko da bi to bio razlog, lagano sumnjam da ima tkz tihi refluks, budem u pon popričale s pedicom o tome. Ja ju preventive radi hranim tak da joj je glavica povišena a nogice su joj krilu, i poslije ju nosim na ramenu neko vrijeme (za kaj mi je baba upravo rekla da kaj ju smijem nosit tak da kaj nije malo premala za to 😫🤣😤😠😵). Makar znam da joj baš željezo teško pada i nakon njega kaj god da radila mora bljucnut 🙄

Moguće da se prenajede, a i štuca nekim danima po 5 puta dnevno a nekad jednom, evo danas jednom ali pola sata i nakon toga vriska, plač i onda povračanje 🤤, znači i tvoja Lucija ista stvar ko Lukas 🙄
    Nadam se da nije refluks u pitanju 🙄
    A baba je krvava, na sve ima komentar😤, dajte vi njoj izmrvite koji Normabel u kavi da malo odmorite 😂😂😂😂😂

PlavaBorovnica
    13. Listopad 2018. 20:47

Isssa hahahaha, tako ti to rijesavas- filmski, malo tabletica u kavu 😁

petrapp2605
    13. Listopad 2018. 21:55

Ma rekla sam da ću smrvit normabel i u solenku ga stavit jer tak sve živo soli, a neće ga popit navečer kad ide spavat jer bi se navikla 🤣

petrapp2605
    13. Listopad 2018. 21:59

Sad smo se kupali i inače ju kupamo samo tata i ja, sad smo zvali baku da ju dođe vidjeti. Sve smo obavili al je postala nemirna, i sad plač jedva smo ju uspavali. Mislim da smo joj narušili rutinu i da ju je to smetalo, jer sam primjetila da kad god nas baka (ne prabaka) dođe navečer samo pogledati, onda je dosta nemirnija.

Nas_bebac
    13. Listopad 2018. 22:02

Isssa moj ti tako kada pojede prebrzo onda sam uvjek sigurna da poslije ide takav mlaz... Al kada je pojedus 😁😁

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.