Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Looda_vila
    19. Srpanj 2018. 18:07

Justme123

Looda_vila

Ja se nadam da me nece jos krenut pipkat dolje, taman sam se lijepo naviknula na pregled preko trbuha😊
    Iako znam da se negdje oko 35.tjedna radi bris na streptokok.

Srecom, taj ti radi plitko, oko ulaza dolje tak da nece bit puno cackanja. Vidis kak se ja strucnim terminima razbacujem tu 😂

Haha plitko velis😂 iako da nebi bilo..a kad smo vec tu dolje da malo popipamo kaj ima u kucici😂😂
    Ma najvise mi zbog tog brijanja..sad mi je vec stvarno problem😓 zasto netko ne smisli neki patent koji bi nama trudnicama olaksao taj dio posla🤔
    Polako ali sigurno dolazim u fazu "sto padne na pod za mene ne postoji" 😂😂

• Anđeo_
    19. Srpanj 2018. 18:30

Looda_vila

Dija85 isto tako u toj poslovnoj zoni imas i lesninu koja ti ima baby odjel, pa ako ti bude usput škicnes.
    Andeo_ hvala ti na infu, mene je taman prosli tjedan zvala zena iz kadrovske (inace mi je poslodavac njemacka firma iz Hamburga) kad mi je rekla koliko cu dobit naknadu za rodenje djeteta skoro sam se srusila…ni na kraj pameti mi to nije bilo niti sam se raspitivala. Jos k tome da ce mi poslat i paket koji dobiju sve trudnice😊 bas sam se razveselila do neba i nazad!
    Muz je privatnik…tak da nista kod njega, tj budem mu rekla.nek si sam isplati naknadu za bebu😂

Ni meni nikad nisam cula da se daje al eto, dobit ću i to u 10 mj  i kad se dijete rodi od firme i od sindikata. A dragi je u državnoj firmi tako da smo znali da će dobit al nismo baš očekivali tolko..
    Provjeri si po kolektivnom  ugovoru ili jednostavno nazovi kadrovsku ili nakon 90 ili 180 dana (ili nikako 😂)

Dija85
    19. Srpanj 2018. 18:39

Anđeo_

Looda_vila

Dija85 isto tako u toj poslovnoj zoni imas i lesninu koja ti ima baby odjel, pa ako ti bude usput škicnes.
    Andeo_ hvala ti na infu, mene je taman prosli tjedan zvala zena iz kadrovske (inace mi je poslodavac njemacka firma iz Hamburga) kad mi je rekla koliko cu dobit naknadu za rodenje djeteta skoro sam se srusila…ni na kraj pameti mi to nije bilo niti sam se raspitivala. Jos k tome da ce mi poslat i paket koji dobiju sve trudnice😊 bas sam se razveselila do neba i nazad!
    Muz je privatnik…tak da nista kod njega, tj budem mu rekla.nek si sam isplati naknadu za bebu😂

Ni meni nikad nisam cula da se daje al eto, dobit ću i to u 10 mj i kad se dijete rodi od firme i od sindikata. A dragi je u državnoj firmi tako da smo znali da će dobit al nismo baš očekivali tolko..
    Provjeri si po kolektivnom ugovoru ili jednostavno nazovi kadrovsku ili nakon 90 ili 180 dana (ili nikako 😂)

Hm ja ne kuzim. Da li tu naknadu daje grad, zupanija ili kako? Znam da je moja seka dobila i od grada i od zupanije jer je trece dijete. Ili to bas mora biti drzavna firma ili kako? Ja radim u kladionici

• Anđeo_
    19. Srpanj 2018. 18:52

Dija85

Anđeo_

Looda_vila

Ni meni nikad nisam cula da se daje al eto, dobit ću i to u 10 mj i kad se dijete rodi od firme i od sindikata. A dragi je u državnoj firmi tako da smo znali da će dobit al nismo baš očekivali tolko..
    Provjeri si po kolektivnom ugovoru ili jednostavno nazovi kadrovsku ili nakon 90 ili 180 dana (ili nikako 😂)

Hm ja ne kuzim. Da li tu naknadu daje grad, zupanija ili kako? Znam da je moja seka dobila i od grada i od zupanije jer je trece dijete. Ili to bas mora biti drzavna firma ili kako? Ja radim u kladionici

Daje grad za rođeno dijete zagreb i za prvo, firma mi daje isto za prvo dijete i sindikat kad im dostavim rodni list. A ovo kada si neprekidno na bolovanju ( u našem slučaju komplikacije u trudnoći)  3 ili 6 mjeseci ovisi o firmi i o kolektivnom ugovoru to daje moja firma ( hzzo tj. Država mi normalno isplačuje od komplikacij)

petrapp2605
    19. Srpanj 2018. 18:59

Dija85

Anđeo_

Looda_vila

Ja znam da ja kao nezaposlena imam jednokratnu naknadu od države tj hzzo-a, imamo od općine, županije i muž radi u državnoj firmi pa će i on dobiti naknadu

Isssa
    19. Srpanj 2018. 19:14

Ima i nebuloza oko ti jednokratnih pomoći, evo primjer, prijateljica je živjela u Slavoniji, udala se u Zagreb (muž rođen u Zagrebu), i rodi ona dijete, predala je za tu jednokratnu pomoć od grada Zagreba kad ono odbijeno, nisu joj htjeli isplatiti jer živi kraće od 5 godina u Zagrebu i nek traži od grada u kojem je živjela, i tak je bilo na kraju

Dija85
    19. Srpanj 2018. 19:36

Evo citam sada, znaci nije zakonom obavezno isplatiti to ako si privatnik. Samo ako imas kolektivni ugovor sto ustvari ne znam sto znaci. Moram dragom reci da provjeri u svojoj firmi. Ali i on radi kod privatnika. Znam da imam pravo na naknadu od grada kad se beba rodi. Za ostalo nisam znala. 

19. Srpanj 2018. 19:45

Looda_vila

Justme123

Looda_vila

Ja se nadam da me nece jos krenut pipkat dolje, taman sam se lijepo naviknula na pregled preko trbuha😊
    Iako znam da se negdje oko 35.tjedna radi bris na streptokok.

Srecom, taj ti radi plitko, oko ulaza dolje tak da nece bit puno cackanja. Vidis kak se ja strucnim terminima razbacujem tu 😂

Haha plitko velis😂 iako da nebi bilo..a kad smo vec tu dolje da malo popipamo kaj ima u kucici😂😂
    Ma najvise mi zbog tog brijanja..sad mi je vec stvarno problem😓 zasto netko ne smisli neki patent koji bi nama trudnicama olaksao taj dio posla🤔
    Polako ali sigurno dolazim u fazu "sto padne na pod za mene ne postoji" 😂😂

Apsolutno se slazem s tobom! Meni je isto to brijanje tlaka vec, a iz faze sto "padne na pod za mene ne postoji" jos nisam izasla od prosle trudnoce 😂😂😂
    Meni muz veli da ce me on obrijat, rekoh nemoj molim te, ti sebe porezes po licu svako drugo jutro, ne zelim krvava na preglede ic. Procitala sam ti ja u svojoj drugoj trudnoci kako neka Amerikanka uzme ogledalce i onda se lijepo obrije pa sam probala i to..ogledalo se zamaglilo, meni ispala britvica, tako da nis od toga za mene, ovaj put ni ne pokusavam, al kasnije ogledalom provjerim jesam li negdje propustila 😂

• Anđeo_
    19. Srpanj 2018. 20:09

Dija85

Evo citam sada, znaci nije zakonom obavezno isplatiti to ako si privatnik. Samo ako imas kolektivni ugovor sto ustvari ne znam sto znaci. Moram dragom reci da provjeri u svojoj firmi. Ali i on radi kod privatnika. Znam da imam pravo na naknadu od grada kad se beba rodi. Za ostalo nisam znala.

Za tu naknadu tokom komplikacija dobiva žena tj. Ti koja si na komplikacijama  ako ima u kolektivnom ugovoru a kolektivni ugovor je ono šta si potpisala kad potpisuješ ugovor o radu di ti sve piše o plaći i obvezama poslodavca.
    Nije ti zakonski obvezno isplatit nego je njihova dobra volja kao što neki privatnici imaju npr. Božičnice tako i tu naknadu za rođeno dijete mogu i ne moraju imati.
    Nadam se da sam ti bar malo pomogla 😊 raspitaj se ako ne možeš kako se kaze "ni iz đepa ni u đep"

Dija85
    19. Srpanj 2018. 20:13

Anđeo_

Dija85

Za tu naknadu tokom komplikacija dobiva žena tj. Ti koja si na komplikacijama ako ima u kolektivnom ugovoru a kolektivni ugovor je ono šta si potpisala kad potpisuješ ugovor o radu di ti sve piše o plaći i obvezama poslodavca.
    Nije ti zakonski obvezno isplatit nego je njihova dobra volja kao što neki privatnici imaju npr. Božičnice tako i tu naknadu za rođeno dijete mogu i ne moraju imati.
    Nadam se da sam ti bar malo pomogla 😊 raspitaj se ako ne možeš kako se kaze "ni iz đepa ni u đep"

Super, hvala ti😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.