Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Srpanj 2018. 13:04

mimmyx - ja sam bila na toj strogoj dijeti, a sad kako sam prošla OGTT, sam malo olabavila jer je nalaz uredan. 
    Pričalo se dosta o kulturi i građanskom odgoju. Ljudi moji, kako sam se ja razočarala u kulturu općenito, ne samo prednost - neprednost. Vožnja, parkiranje tko gdje stigne, istresanje smeća preko prozora, otresanje plahte, kuhinjskih stolnjaka. Da ne govorim o onima kojima se psi istresu i samo se okrenu i prođu dalje. Ja imam buhtlicu svoju sa profilne slike od 4kg i trudna se sagnem pokupiti iako nitko tuda ne prolazi (jer, naravno, nije pokošeno). Klinci od svojih 10-11g šaraju sprejevima po zgradama, ma strašno. Živim doslovno iznad vrtića i škole i pored moje zgrade ti klinci moraju proći. Koji je to riječnik, koja je to cika i vika, psovanje... a da vidite kakav park ostane poslije. Jednom sam čak i slikala - bez pretjerivanja 50-80 kom malih tetrapakića od ledenog čaja (valjda su to imali za marendu) po cijelom parku a to je jedan od rijetkih parkova u gradu uopće. 
    Prije sam još nekako to i podnosila ali kad zamislim u kakav svijet ja to donosim svoje dijete, nekako muž i ja smo se sporazumno dogovorili da doslovno odselimo iz Hrvatske. Nije to više stvar ni financija ni uvjeta za život nego naprosto ne možemo više podnijeti da mi budemo u takvoj sredini, da mi dijete uz mene odgaja raspadajući obrazovni sustav, da nas dvoje svome djetetu moramo platiti sve jer radimo dok drugi sve dobiju badave i budu nagrađeni zbog svog nerada. Muka mi je što poduzetnici i obrtnici su u društvu percipirani kao oni zločesti koji daju male plaće a zapravo kad si pogledam platnu listu koliko poslodavac za mene plati a koliko na kraju dobijem - opet me uhvati mučnina. A da barem imamo kvalitetne javne servise za taj novac, stvarno ne bih ništa rekla, nego jučer dvojica policajaca prolaze pored nepropisno parkiranih automobila koji MENI I BEBI svakodnevno ugrožavaju život, samo prođu dalje jer "oni nemaju ovlasti njima ispisati kaznu". Da naglasim, auti su nepropisno parkirani i blokiraju izlaz na glavnu cestu i pogled na 2 pješačka prijelaza iz razloga što su vozači morali svoje bijesne aute parkirati čim bliže kafani da svi vide da su došli sa skupim autom. 

mimmyx
    04. Srpanj 2018. 13:09

Meni nije nis rekla za guk profil samo da cu ponovit ogtt😕

Baby.nb1
    04. Srpanj 2018. 13:25

Hvala cure! Evo zvala sam, Rorry imas pravo, preljubazna sestra, oduseve me takvi ljudi.
    Uglavnom trebam doc na to predavanje, hranit se jedno vrijeme po njihovim uputama, nakon toga odradit doma ta vadjenja krvi, odnijeti njima i onda ce oni izvaditi odmah i te dvije vrijednosti. 
    Ma iz prsta si vadis, pa se nadam da nece biti frke.
    Lana bravo za kontrolu. Imam i ja jednu takvu sliku s tim malim batacicima 😍 i meni to izgleda ko decko

url=https://lilypie.com]

04. Srpanj 2018. 13:47

Lanaa11

Mi smo jucer bili na kontroli. Bio je i dragi s nama. Beba se super razvija. Izmjerio je obzjam glave, trbuha i bedrene kosti i sve je u par dana razmaka. Doktor kaze da je sve to super.
    Na zadnjoj kontroli prije mjesec dana rekao nam je da je curica. U medjuvremenu smo bili na 4d ultrazvuku kod privatnika i dobili jasnu sliku decka. Da bi nam jucer doktor opet tvrdio da on vidi curicu. E sad neznam tko je tu lud. 😀
    Inace smo sad 22 +4, tak da mislim da se vec jasno moze ustvrditi sto je.
    Sto se tice ogtta, ja sam ga radila prije 2 tjedna i zadnja vrijednost mi je 4.1 sto mi je doktor rekao da je granicni i da malo pripazim, iako meni to ne djeluje ko granicni.

I ja imam takve batačiće na slikici, i ovo između batačića.. meni je rekao da je dečko :-) Već mu se obraćam sa "sine" 

Endzrue
    04. Srpanj 2018. 13:48

Lanaa11

Mi smo jucer bili na kontroli. Bio je i dragi s nama. Beba se super razvija. Izmjerio je obzjam glave, trbuha i bedrene kosti i sve je u par dana razmaka. Doktor kaze da je sve to super.
    Na zadnjoj kontroli prije mjesec dana rekao nam je da je curica. U medjuvremenu smo bili na 4d ultrazvuku kod privatnika i dobili jasnu sliku decka. Da bi nam jucer doktor opet tvrdio da on vidi curicu. E sad neznam tko je tu lud. 😀
    Inace smo sad 22 +4, tak da mislim da se vec jasno moze ustvrditi sto je.
    Sto se tice ogtta, ja sam ga radila prije 2 tjedna i zadnja vrijednost mi je 4.1 sto mi je doktor rekao da je granicni i da malo pripazim, iako meni to ne djeluje ko granicni.

Ne mora značiti može biti pupčana vrpca.. Meni još uvijek gataju šta je.. A kako bi rekli čim to tako digo traje garant je cura i kad se tako skriva 

mimmyx
    04. Srpanj 2018. 14:04

Baby.nb1

Hvala cure! Evo zvala sam, Rorry imas pravo, preljubazna sestra, oduseve me takvi ljudi.
    Uglavnom trebam doc na to predavanje, hranit se jedno vrijeme po njihovim uputama, nakon toga odradit doma ta vadjenja krvi, odnijeti njima i onda ce oni izvaditi odmah i te dvije vrijednosti.
    Ma iz prsta si vadis, pa se nadam da nece biti frke.
    Lana bravo za kontrolu. Imam i ja jednu takvu sliku s tim malim batacicima 😍 i meni to izgleda ko decko

Jeer treba uputnica il ne?

Baby.nb1
    04. Srpanj 2018. 14:14

Garavusa a jesi citala o Japancima na svjetskom prventstvu. Izgube utakmicu, nakon utakmice navijaci pocistili tribine, pokupili smece. Igraci pocistili svlacionicu, sta pocistili, polizali je doslovno.
    A nasi izdemoliraju stadion kad pobjedimo, a kamoli izgubimo.
    Endzrue kazes cim komplicira to mora da je curka 😁
    Mimmyx uputnica ti svakako treba ako ne za predavanje, onda za uzorke kad se ostave. Jedino se barucivat ne treba. Ali ako te salje na OGTT ponovo, mozda zeli potvrditi nalaze, pa onda ako smatra da je potrebno na GUK profil. Mene je odmah poslao dalje radi povisenih hormona, granicnog secera i +11kila

url=https://lilypie.com]

04. Srpanj 2018. 14:17

petrapp2605

Justme123da da onima kojima nije u redu guk profil, onda moraju raditi kućne guk profile zbog kontrole i to samostalno…meni je i od same pomisli muka!

Ajme uzas! Pa ja ne bi to uspjela sama da mi zivot ovisi o tome. Svaka cast curama koje to same rade i uspiju. Inace, pojma nisam imala da je procedura takva, ja sam mislila da to oni gore sve naprave

Endzrue
    04. Srpanj 2018. 14:22

Baby.nb1

Garavusa a jesi citala o Japancima na svjetskom prventstvu. Izgube utakmicu, nakon utakmice navijaci pocistili tribine, pokupili smece. Igraci pocistili svlacionicu, sta pocistili, polizali je doslovno.
    Endzrue kazes cim komplicira to mora da je curka 😁
    Mimmyx uputnica ti svakako treba ako ne za predavanje, onda za uzorke kad se ostave. Jedino se barucivat ne treba. Ali ako te salje na OGTT ponovo, mozda zeli potvrditi nalaze, pa onda ako smatra da je potrebno na GUK profil. Mene je odmah poslao dalje radi povisenih hormona, granicnog secera i +11kila

Pa nego šta.. Baby boy boom nam je svi se pokazali odavno a curke se skrivaju u zdjelici il ne žele pokazat .. Moja je bila guzom gore glava dolje kad je doktorica prislonila ultrazvuk i dok je razmazala gel stavila nazad beba guzom dolje u blup u zdjelicu ahahhaha.. I još to kao nije sigurno.. Tako da sve koje niste sigurne moguće da su curke :D

04. Srpanj 2018. 14:35

Baby.nb1

Da, čula sam. Mi se tome čudimo, a kad sam ja bila u školi i recimo dođe neka grupa napraviti predstavu za djecu, svatko je sam donio svoju stolicu, svatko je sam odnio u učionicu nazad nakon predstave. Papirića nije bilo na podu, umjesto sata prirode skupljalo se smeće sa igrališta ili oko škole. Doma kako je mama radila, ja sam dolazila sama kući iz škole, brat nakon 2h. Mi smo sami održavali kuću, počistili, pospremili, nahranili ljubimce... danas bi se to interpretiralo kao "iskorištavanje maloljetnika" 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.