Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Srpanj 2018. 12:12

Rorry

nestrpljiva25

Bok curke, dakle isls sam danas 3. Put u misec dana radit ogtt… Zadnji put je bio dobar, ali ovaj put je malo povišen…. Isto sam radila onaj prosjek glukoze i on mi je dobar…. Nadam se da cu samo kakvu djeticu nista strasno 😵😵😵 :/

A zasto si isla raditi 3x u mjesec dana?

Prvi put je ovaj nakon dva  sata bio 7,6 i to mu je bilo povišeno,  onda sam osla  zbog toga  jos jednom i bio je dobar  nalaz...  I onda  reks da opet odem  i sad  je bome prislo granicu🤦 iako je ovaj  prosjel kao  dobar...  Ne kuzim  haha 

03. Srpanj 2018. 12:27

Looda vila, Christyy, Baby nb.1, Petrapp, Justme - imam, imam... taman u ovom predjelu gdje su hlačice pa sam dobar kut odabrala. Je, istina, ja sam s jako malom kilažom krenula u trudnoću. Inače sam mršavica, ali prije trudnoće sam bila očajno mršava. To mogu zahvaliti svom poslu i ne želim se tih trauma ni prisjećati. Bila sam konfekcijski 34 ili XS a visoka 172cm i 53kg. Sad sam dobila po 10cm u grudi i bokove i sada sam konfekcijski S 36/38 i svi mi govore da sada izgledam bolje nego prije iako sam trudna ali problem mi je što moje tijelo nije naviklo na toliku kilažu pa mi sad stopala i zglobovi pate. Isto tako, dok sam radila, svi mišići su mi bili atrofirani od sjedenja, a sada ipak ima nešto mišića na tim kostima :-) Mene je samo strah da bebici to ne smeta, moje pretjerano dobivanje na kilaži ali svi mi kažu, i vi ste mi potvrdili da to "nije toliko strašno" kako izgleda na papiru. Svaki put se osjećam ko "nemajka" kada krene tema o kilaži. A stvaaaaaaarno se hranim jako zdravo s pregršt voća i povrća. 

03. Srpanj 2018. 12:39

Nestrpljiva25 - ma nije ta dijeta ništa strašno. Najstrašnije je kada ti drugi krenu objašnjavati da ne smiješ biti na dijeti kad si trudna, pa onda ovi stariji da njima nitko nije rekao za šećer u trudnoći pa su rodili zdravu djecu, pa "De, što ti je to... to ti je malo" i famozna "Sada vas je dvoje!" 
    Meni je ispočetka stvarno bilo malo ali stvarno navikneš se kroz tjedan dana. Jedino što sam skoro bankrotirala jer sam ja krenula na dijetu kada povrća baš i nije bilo nešto na izbor i bilo je dosta skupo, a ima stvarno puuuuuno povrća u toj dijeti. Prvi tjedan je bilo teško dok se navikneš. I kud god kreneš, moraš nositi papati sa sobom jer će te uhvatiti glad najednom. Ja sebi unaprijed taj obrok izvažem doma i ponesem pa kad me uhvati, sjednem i pojedem. Ne znam koliko kruha jedeš inače, ali navikneš se rasporediti 2 kriške na cijeli ručak.

03. Srpanj 2018. 12:39

garavusa005

Looda vila, Christyy, Baby nb.1, Petrapp, Justme - imam, imam… taman u ovom predjelu gdje su hlačice pa sam dobar kut odabrala. Je, istina, ja sam s jako malom kilažom krenula u trudnoću. Inače sam mršavica, ali prije trudnoće sam bila očajno mršava. To mogu zahvaliti svom poslu i ne želim se tih trauma ni prisjećati. Bila sam konfekcijski 34 ili XS a visoka 172cm i 53kg. Sad sam dobila po 10cm u grudi i bokove i sada sam konfekcijski S 36/38 i svi mi govore da sada izgledam bolje nego prije iako sam trudna ali problem mi je što moje tijelo nije naviklo na toliku kilažu pa mi sad stopala i zglobovi pate. Isto tako, dok sam radila, svi mišići su mi bili atrofirani od sjedenja, a sada ipak ima nešto mišića na tim kostima :-) Mene je samo strah da bebici to ne smeta, moje pretjerano dobivanje na kilaži ali svi mi kažu, i vi ste mi potvrdili da to "nije toliko strašno" kako izgleda na papiru. Svaki put se osjećam ko "nemajka" kada krene tema o kilaži. A stvaaaaaaarno se hranim jako zdravo s pregršt voća i povrća.

Ma pretjeruju oni s tim, schinin ti je doktorica i rekla je cak i ona da su to smjernice samo i da ne zna zasto takvu dramu dizu, nije da si dobila 10 kila vise od preporucenog nego 2-3; a i ja sam ti bila depresivna ovaj put jer sam otpocetka dobila, u prva 3 mj sam dobila 2 il 3 kg kad su svi ostali gubili na kilazi, a u prve 2 trudnoce sam oko 14kg do kraja dobila...sad nemam vagu na moru pa pojma nemam koliko sam u plusu, ali sigurno jesam minimalno 8 kila (a kladila bih se da sam i vise dobila jer smo samo jeli sad na odmoru, a nismo se kupali jer je more hladno pa da potrosimo te  obroke 😄 ). A bebica ti ocito trazi da dobijes malo vise pa zato i dobivas 😊

Dea_Rene
    03. Srpanj 2018. 12:42

Garavusa vidjeh te jučer i u živo i izgledaš TOP TOP  Dok god se bebica ljepo razvija i napreduje a ti nemaš zdravstevnih problema zbog dobivanja kila mislim da nema razloga za brigu ;) 

Isssa
    03. Srpanj 2018. 12:45

Heeej 😀
    Koje fit trudnice, a ja Obelix 😂😂😂😂
    Sretno na OGTT-u svima, čekamo dobre nalaze 😀
    Kod moje ginekologice može pratnja ući ali samo na vanjski UZV i kad je tata unutra baš se potrudi objasniti sve 😀, sutra mi je zadnji pregled kod nje i ide tatica isto 😀
    Danas sam digla nalaz urinokulture, on je super ali štitnjača je malo podivljala, Eutirox pijem od početka 25 mg a sad će mi sigurno povećati dozu 😥, ali šta se mora nije teško 😀
    A ja sam napokon došla na red za pramenove 😀😀😀😀, evo sjedim i pijem kavicu, čekam da prime 😀, malo druženja s kolegicom i klijentima, mogu vam reći da mi baš fali raditi 😀, brzo ću ja natrag na posao, bar 3 sata na dan 😀

03. Srpanj 2018. 12:45

Justme123 pa baš tako. Svi se drže smjernica ko pijani plota umjesto da se smjernice uvažavaju ali da se u suradnji samnom stavljaju u kontekst ali naši liječnici imaju prekrcane ordinacije, prepune čekaonice, premalo vremena naprosto za svaku od nas i stvarno si osuđen istraživati i raspitivati se okolo da sam sebi to staviš u kontekst. Bogu hvala pa imamo Shinin u grupi jer mislim da nam je ona puno više toga razjasnila nego što su nam naši doktori stigli. 

03. Srpanj 2018. 13:02

garavusa005

Nestrpljiva25 - ma nije ta dijeta ništa strašno. Najstrašnije je kada ti drugi krenu objašnjavati da ne smiješ biti na dijeti kad si trudna, pa onda ovi stariji da njima nitko nije rekao za šećer u trudnoći pa su rodili zdravu djecu, pa "De, što ti je to… to ti je malo" i famozna "Sada vas je dvoje!"
    Meni je ispočetka stvarno bilo malo ali stvarno navikneš se kroz tjedan dana. Jedino što sam skoro bankrotirala jer sam ja krenula na dijetu kada povrća baš i nije bilo nešto na izbor i bilo je dosta skupo, a ima stvarno puuuuuno povrća u toj dijeti. Prvi tjedan je bilo teško dok se navikneš. I kud god kreneš, moraš nositi papati sa sobom jer će te uhvatiti glad najednom. Ja sebi unaprijed taj obrok izvažem doma i ponesem pa kad me uhvati, sjednem i pojedem. Ne znam koliko kruha jedeš inače, ali navikneš se rasporediti 2 kriške na cijeli ručak.

Pa ne jedem bas kruh inace puno,  eto 2 - 3 kriske dnevno....  Ni ne ubijam se bas u slatkišima... Jedino voće eto haha

Looda_vila
    03. Srpanj 2018. 13:43

Evo kod mene opet krčka povrtni čušpajz😋😋

petrapp2605
    03. Srpanj 2018. 14:31

Looda_vila

Evo kod mene opet krčka povrtni čušpajz😋😋

Kod mene isto, samo ja imam mahune umjesto graška 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.