Prijavljujem problem nemirnih nogu, na koju mi je jedna od vas ukazala nekidan kad sam se požalila na "nervozu u nogama i rukama". Javi mi se kad spavam, pa me probudi ili kao večeras, već sam bila pospana pred san, i počelo je..jednostavno me istjeralo iz kreveta. Popila sam magnezij, koji mi inače pomogne kod grceva trbuha, tuširala noge hladnom pa u drugom navratu toplom i hladnom vodom, popila malo soka od aronije za željezo, evo već pola sata setam po stanu, tj našoj maloj kuhinji nemam gdje drugdje.. Neugodan je osjećaj. Pokušat ću se vratiti u krevet, glava mi kljuca, nadam se da su se noge smirile.
Laku noć!
Kod mene svi spavaju, pa i zivotinje, ja sjedim jer cim legnem ostanem bez zraka😢 uspjela sam se prehladit i sad disem kao riba na suhom... A kad me boli grlo me toliko pravi nervoznom, da bi najradije ugrizala 😁
Mikice izvini ako zvuci Grubo, ali bas takav tvoj stav dovodi do toga da se oni tako ponasaju i tretiraju te kao stoku. Nitko od bolnickog osoblja, pa ni Doktor nije nit Bog nit bilo sto drugo i moraju te tretirati Sa duznim postovanjem i respektom. To sto oni ev. Imaju manjak kapaciteta nije niposto razlog da budu bahati a jos manje da Ti uvale drip, redu te itd. To kako si Ti opisala je cist primjer nasilja na porodu i mogla bi i trebala bi kazneno goniti. Stav da je "eto moglo bit gore" i "sve su tako prosle pa i gore" te je dove dotle da molis Boga da na drugom porodu prodjes bolje, cutanje ne dovodi nazalost do nikakve promjene 😞
Vodite nekog na porod, pa makar i susjedu - pratnju Vam moraju odobroti, i dajte odmah do znanja da ste upoznate s nekim stvarima i da ne date da se prema vama tako odnose i da u slucaju nezeljenih, nepotrebnih intervencija tipa drip ide prijava.
Ja sam isto iz Splita. Sva iskustva koja sam cula su ista kao sto i Mikica spominje. Zauzmu se zene za sebe i bebice, al oni su toliko na dane podkapacitirani da samo gledaju da vas odrade. Vas plan poroda nema sanse da ce ispostovat. Sve ovisi i do termina kad Vas trud uhvati i kakva je "navala".
Za epiduralnu je npr teska borba jer ako je na carskom ili nekoj drugoj operaciji nema sanse da cete uspit dobit epiduralnu. Znam zena koje su imale vezu ka anesteziologa, i on opet ne bi im da epiduralnu jer je bija na nekoj drugoj operaciji. A ako je tu anesteziolog onda cete je dobit bez problema bez ikakve veze.
Slazem se s tim da je svaki porod jedinstven i da ne mozemo predvidjeti kako ce teci...
To za epiduralnu i nema anesteziologa mi se cini, iskreno receno, puno puta kao izgovor i da se ocima Sa ginekologije neda zaje* jos i s tim! jer epi moze produziti trajanje poroda, sto oni naravno ne zele neg Ti jos spucaju drip da te se sto prije rijese. U principu je pravilo da imas planirane operacije svaki dan, za svaku je dodijeljen anesteziolog. Pored toga imas tim anesteziologa koji su tu za "hitne" slucajeve: operacije, nesrece, porode...ali ocigledno netko treba nogu u dupe da se nesto uradi.
Moje iskutstvo Sa st bolnicom, jest da je bilo prije skoro 18 god... Mi u st na odmoru...sestra dobije visoku Temp, bolove u predjelu bubrega, a posto je bubrezni bolesnik mi na hitnu. Dosli tamo cekaonica prepuna, prijavili se sjeli i sad cekaj.... I cekaj nista se ne dogadja, niti koga prozivaju, nit ista, samo se cekaonica sve vise puni.... I Dodje zena, starija, u pratnji sina, sjede, jedva se nekako drzi. Ja sam tad zavrsila tek prvu godinu faksa ergo ni pojma o medicini nisam imala, a ja vec skuzila da je kod zene Infarkt... I Ona ceka, i dalje se nista ne desava, nikog ne prozivaju, zeni sve losije, sin ludi... Na kraju sam ja uletila u ambulantu - Ona prazna, pored neka soba i cuju se glasovi, ja tamo - situacija opustena kao da si u baru na plazi, traca se sujeda, pije se kafa, igraju se karte..... Da napomenem, mi smo tu neka dobra dva sata cekali, dok su se oni provodili.... Kad sam se ja pocela derat, najmanje do Hvara su me culi, kako to mogu, prepuna im cekaonica, zena tamo umire a oni se provode itd. E tad su se uzletali, tu zenu su odmah obradili, mi smo jos cekali nekih sat-dva....tako ako cujete pricu o kakvoj frikusi koja je digla galamu na hitnoj, to Sam bila ja....
Andjeo 😘😘😘
PlavaBorovnica Nadam se da su se noge smirile i da si ipak mogla spavati....prekontrolisi hemoglobin/zeljezo i u slucaju manjka, kreni Sa nadomjestkom, nazalost traje nekoliko dana dok se sve to ustabili...
Nego nesto drugo cure: mozete li vi iz Hr narucivati preko amazona? Pitam onako iz radoznalosti, jer dosta stvari znam naruciti tu. Bas sam nedavno narucila napr. majice trudnicke po 3$, trebaju sad doci, budem vidjela kakve su. I dali je koja od vas narucivala sto Sa stranice Wish? Stalno mi iskoci reklama, pa ne znam vrijedi li se pokusati sto naruciti, onako po Reklamama imaju interesantnih stvari.....
Dobro jutro cure!
Kako ste danas, sto cete raditi?
Ja radim ogtt i kad zavrsim sibam na kavu i tost 😁
Tao686- buša ti je prekrasna baš si fit trudnica, a nokti 🔝🔝
Baš sam vas koje ste rodile i ostale jeste razmišljale htjela pitati: da li ste nosile seznik ili se raspitivale/čitale o tome vidjela sam ga tamo na onom spisku.. Čitala sam malo na internetu i neki kažu da pomaže da je dobro, a neki da radi jos samo gore jel olabavi trbušne mišiće još više Pa de ti znaj...
Dobro jutro cure
Tea686 zgodna 😊
Teta90 sretno na ogtt - u 💪😀
Schinin mozemo narucivat preko amazona, ja inace narucujem preko ebaya al sad u zadnje vrijeme preko ali expressa s njima sam zadovoljnija,wish stalno gledam al nisam narucivala od njih ...
Andjeo 😘😘😘
PlavaBorovnicaNadam se da su se noge smirile i da si ipak mogla spavati….prekontrolisi hemoglobin/zeljezo i u slucaju manjka, kreni Sa nadomjestkom, nazalost traje nekoliko dana dok se sve to ustabili…
Nego nesto drugo cure: mozete li vi iz Hr narucivati preko amazona? Pitam onako iz radoznalosti, jer dosta stvari znam naruciti tu. Bas sam nedavno narucila napr. majice trudnicke po 3$, trebaju sad doci, budem vidjela kakve su. I dali je koja od vas narucivala sto Sa stranice Wish? Stalno mi iskoci reklama, pa ne znam vrijedi li se pokusati sto naruciti, onako po Reklamama imaju interesantnih stvari…..
Eh Schinin da je malo vise takvih ljudi kao ti kod nas, mozda bi i doslo do neke promjene u sustavu zdravstva. No, nazalost kako je kod nas gotovo u svakom segmentu sustava, gdje god pipnes prstom - trulo i dok je narod razjedinjen, dok postoje frkacije i frakcije interesnih skupina koje se bore iskljucivo za svoja prava, ne podrzavajuci nikog drugog, nazalost ne preostaje ti nista drugo nego da se boris za sebe kako znas i umijes...a i takvi slucajevi su u manjini. Draze nam je zabit glavu u pijesak i pustit kako bude.. :)
Naravno da mozemo narucivati preko Amazona, ali kako za sta - vecinom ti nakelje jos shipping takav da ti se ponekad ne isplati narucivati, osim ako bas nemas izbor. Zato bolje funkcionira ebay jos bolje ako su ducani na ebayu negdje u Europi onda je to dostva u roku par dana. Meni sa Asosa iz V.Britanije dolaze stvari brže nego kad mi svekrva pošalje sa Brača :D
I meni iskacu reklame za Wish, nisam jos nista narucivala... jel isprobao tko? Mislim cak da je Isssa narucivala nesto:))
PlavaBorovnica - isto je i meni bilo, ja sam prekontrolirala zeljezo - sve ok. Jedino sto sam pocela prije spvanja, tj. predvecer otic u setnju cca 3-4km i malo 'izmorit' noge, dodem doma onda, otusiram se i prode noc normalno. Budim se na wc samo, ali nije da me lovi kao prije da moram mjesecarit po stanu kao sto sam to znala.
Teta90 sretno na pregledu
Tea686 bas divan ispupcan trbuh, ko kuglica sladoleda:)
Jutroo curee 😊😊
Tea686- ljepaa trudnicaa 🤩🤩
Teta90 - sretnoo na OGTT-u
Schinin- nisam naručivala preko wisha ja ali jest moja kuma kaze da je slicno ko ebay.. I kaze da je njoj doslo sve sta je narucila u 3 tjedna...
PlavaBorovnica - nadam se da su noge sada uredu 🙂
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Sortiraj odgovore
Najstariji