Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivylee
    16. Lipanj 2018. 19:01

Ja sam rodila na Merkuru u prvoj trudnoci i sad cu opet. Stvarno sam imala lijepo iskustvo poroda, sigurno je epiduralna doprinijela tako da me sad za drugi strah samo da ne bi bio dobar kao prvi 
    Babica u smjeni je bila super i kad je dr na izgonu htjela rezati jer je malac imao pupcanu oko vrata i ramena ona je rekla dajte da ja probam...masirala me uljem, odmakla pupcanu pri izgonu i ja zavrsila bez rezanja, pucanja i ijednog sava. A bebac je bio veliki.

Looda_vila
    16. Lipanj 2018. 19:22

Schinin prije svega hvala ti na vrlo korisnim inforamcijama koje dijelis s nama i što si mi/nam ukazala na ovu stvar sa potpisivanjem suglasnosti. Zaboravila sam da zivim u Hr i kakav je kaos kod nas po pitanju toga... samo ti se gurne papir pod nos, potpisi ovo i ćao đenja, dalje si nebitna. Izgleda da ću morat potražit pravni savjet kod frendice po pitanju toga!
    Evo nešto korisno sa rodinih stranica:
    http://www.roda.hr/media/attachments/udruga/dokumenti/brosure_leci/Brosura_Moja_prava_u_trudnoci_za_WEB.pdf

16. Lipanj 2018. 19:33

anusha

Mene zbunjuje plan poroda kojeg spominjete. Doktor mi niti jednom nije takvo nešto spomenuo. Kakav plan, u kojem obliku se to piše, može netko plastično objasniti? Ima li kakva špranca :) samo znam da želim roditi prirodno, po mogućnosti bez rezanja i bez forsiranja (dakle, radije carski nego ne daj bože vakuum). Ja sam pretpostavljala da to kažeš babici u bolnici kad dođeš. A jesam naivna

http://rodilista.roda.hr/rodilista-prijatelji-majki/kako-napisati-plan-poroda.html
    U praksi dodes i radis kak ti kazu, ali ovo postoji kao opcija, samo ne znam jel kod nas to itko radi i uvazavaju li ako doneses plan poroda. 
    Ja sam u prvoj trudnoci bila sva nadobudna i bila sigurna kako cu ja pokazat zube i ne pristat na epiziotomiju i slicno, al kad dodes tam i bole te trudovi i tiskas i pokusavas disat ispravno, padne ti sve to u vodu, zato sam drugi put vodila muza, ali kazem, ja nisam nezadovoljna rodilistem sv.duh, muci me jedino ta epiziotomija s prvog poroda, sve ostalo je bilo puno ljubaznosti i nije nitko ni vikao na mene niti bio bezobrazan niti mi se na bilo koji nacin zamjerio.

• anusha
    16. Lipanj 2018. 19:46

Justme hvala na odgovoru! Do sada se uopće nisam bojala poroda, više ovog sada i onog što dolazi poslije. Ali bome nisam više bezbrižna nakon ovih svjedočanstva! 

Dija85
    16. Lipanj 2018. 19:54

anusha

Justme hvala na odgovoru! Do sada se uopće nisam bojala poroda, više ovog sada i onog što dolazi poslije. Ali bome nisam više bezbrižna nakon ovih svjedočanstva!

Ni ja.. ali ne vrijedi mi se bojati niti živcirati, jer tko zna kako će biti na porodu, da li će se zakomplicirati ili ne, da li ću u toj boli uopće biti u mogućnosti reći bilo što. Ali u svakom slučaju ću dragome dati neka uputstva pa neka pazi na mene tamo.

16. Lipanj 2018. 20:30

Dija85 zato i imamo muzeve, da vicu kad mi ne mozemo 
    anusha ma nije tak strasno...velim ti da ja nikome nis ne zamjeram i stvarno su svi bili ljubazni i voljni pomoci, i u radaoni i na babinjacama i za bebu su mi sestre bile super i sve...samo ove neke stvari postoje o kojima ne bih ni razmisljala da nisam cula iskustva zena koje su rodile vani (tipa pristanak za epiziotomiju). A evo ima i cura koje nisu rezane na prvom porodu pa se mozda i to promijenilo, treba uzeti u obzir i da je moj prvi porod bio prije 4 i pol godine, nije to malo vremena za promjene ;)

• anusha
    16. Lipanj 2018. 20:40

Sve sam bliže tome da masiram međicu.. Iako, malo mi je gadljivo čeprkati tamo dolje s uljima jer se bojim nekih infekcija a baš pred porod to nikome ne treba. Počela sam raditi kegelove vježbe a kolegica mi je rekla da je dobro jesti datulje pred kraj! One navodno olakšavaju porod, zna li neka nešto o datuljama?

16. Lipanj 2018. 20:49

anusha

Sve sam bliže tome da masiram međicu.. Iako, malo mi je gadljivo čeprkati tamo dolje s uljima jer se bojim nekih infekcija a baš pred porod to nikome ne treba. Počela sam raditi kegelove vježbe a kolegica mi je rekla da je dobro jesti datulje pred kraj! One navodno olakšavaju porod, zna li neka nešto o datuljama?

Ne znam za olaksavanje poroda, ali sam ti ja procitala da potaknu porod (isto kao i ananas i ljuta hrana i ko zna sta sve ne) pa sam u zadnja 2 tj (rodila sam u 41.tt) pojela i datulja i ananasa vise nego iceg drugog bez nekih rezultata.

Schinin
    16. Lipanj 2018. 21:15

Moj Muzic se danas bas trudi oko mene 😍 vodio me vec na brunch, dosli smo doma da odgeldamo tekmu ( a njemu kao krivo 😂)  i veceras idemo na veceru 😍
    Cure, bojim se da malo zvuci kao da previse pametujem, ali stvarno zelim svakome pomoci, iako me dragi svakodnevno podsjeca da ne mogu spasiti svijet.... Ali ako svi cute pa i ja, nista se nece promjeniti...
    Za potpis za procedure: gurne Ti Papier pod nos i Ti potpises - pred sudom bi se moglo oboriti, naime kad imam letak/brosuru Sa opisom procedure, ja kao lijecnik trebam praviti biljeske sto i kako sam Sa pacijentom pricala, praviti skice, podvuci recenicu i tad i ja pacijent potpisujemo. Onako blanko potpisano nema vrijednosti. Vidjela sam na ovoj rodinoj brosuri taj obrazac za pristajanje na procedure i pise da se dobije pismeno obavjestenje o svemu - cim krenete u TA trazite to i recite da cete donijeti potpisano na porod. To je vase pravo i MORAJU Vam to dati. Cula sam i Price tipa ako ne pristanes na drip da ne dobijes ynikakvo objasnjenje sto i kako i zasto bi drip bio pozeljan da plase kao ugrozavas dijete. Toplo Vam preporucujem podjite se informirat o fizioloskom tijeku, poroda, epiduralnoj, dripu itd da vas ne mogu plasiti, pitajte svog gin, google, mene ivodite  obavezno nekoga na porod s Kim ste tijek poroda i vase Zelje dogovorili.

• mikica
    17. Lipanj 2018. 00:27

Moj porod prije 2 godine u Splitu, znaci prvi.Zaprimljena navecer,otvorena par prstiju.Kao nece prije jutra ali primit cemo vas.Kroz noc stali trudovi,ujutro ti daje drip.Rodila za dva sata.tko te sta pita?Koji plan poroda? Ha ha.Realnost je drukcija.Boze ti hvala jedino na starijim,iskusnim lijecnicima.Drip je bolio.Epiziotomija.Sivanje.Pjevaj sto bi ti htjela.Ti sama.Njih deset.Ali bogu hvala brzo gotovo.Za tri mjeseca ponovno.Potpisat cu da opet dobro prode.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.