Ja sam manje građe, sitnija i visoka oko 168, dok je muž 185 visok ali dosta mršav...
Pijem vitamine elebaby i nadam se da će do idućeg pregleda skupiti malo više..
Ja sam manje građe, sitnija i visoka oko 168, dok je muž 185 visok ali dosta mršav…
Da nesto ne stima, rekli bi ti vec, nisu sve bebe iste, neke se rode sa 2500, a neke s 5000g sto nije mala razlika, mozda ce bebica biti sitnija i to ej to :)
Ugl ja neću cijepit niti u rodilištu niti ikad. Kao što zakonski ja moram cijepit tako oni zakonski meni moraju pokazati sastav cjepiva te testirati dijete na komponente iz cjepiva.. Kad nalaz dođe i ako je sve u redu cijepit ću ga odmah isti dan ako treba. Ista stvar i za upale i antibiotike.. Koristiti one za koje smatram da će pomoć.. U životu ne pijem nikakve tableturine pa ću ih probat i ovako izbjegavat ako je iako moguće i nemoš usporedit tablete koje doktor prepiše i na tebi je oćeš ih pit il nećeš il ćeš pit 3 dana pa ti se više neda a cjepiva moraš.. E pa ne moram.. daj mi da sama izaberem koja ću dat i ista stvar napiši da mi dijetetu neće ništa bit i da ćeš ti snosit troškove kad dijete oboli do kraja života.. Živimo u 21.st kad svatko ima pravo na izbor ako ti imaš pravo odabrat da hoćeš imam i ja pravo da neću.. Koliko Vas uopće zna kako se zove cjepivo.. Ajde koja je marka toga što će dat bebi i protiv čega ti ga uopće cijepi.. I u rodilištu i u prvoj godini.. Gdje je proizvedeno.. Kakav je sastav..na hrvatskom upute nek vam pokažu (ne postoje). Dijete koje iz mene izađe prirodno puno vitamina koje je moje tijelo dalo i da ga 3. dana utrpaju cjepivom nema šanse.. Kad ojača pričat ćemo do tad odradite zakonski svoj posao doktora i provjerite mi dijete pa ću i ja zakonski odradit šta se od mene traži i to je moj izbor
Uf...vidim da si se malo i naljutila zbog ove teme 😁, svatko neka radi onako kako misli da treba i na svoju savjest. Razgovarala sam oko tog cjepiva sa kumom koja je dr.mr.sc farmacije, direktorica u agenciji za lijekove na ispitivanju na ljudima, uglavnom kad mi je pojasnila neke stvari oko tih cjepiva nisam više nikada ni sekunde dvojila dal' cijepiti ili ne. Nemoj čitati članke u novinama nego potraži od stručnih ljudi mišljenje, novinari pišu svašta, to im je posao, kao npr APOKALIPTIČNO stanje (pao pljusak😂), nemoj me krivo shvatiti, ne nagovaram te na ništa, imaš dovoljno godina da za život svog djeteta odlučuješ ali razgovaraj sa ljudima kojima je to posao. Ja 100% vjerujem kumi i njezinoj stručnosti 😀
Pa moj ginekolog kaže da je sa njim sve uredu,ali me svejedno malo brine… Koga sam god pitala u 6. mj bebe su imale više od kile a moja tek malo više od pola kile. Neznam dali bi se trebala brinuti..
Vec bi ti rekli da nesto nije u redu ili da smatraju da postoji neki problem...
url=https://lilypie.com]
Ja sam manje građe, sitnija i visoka oko 168, dok je muž 185 visok ali dosta mršav…
Dobro nam došla 😀, mi smo par dana razlike u terminu 😀
Meni je 5.09 😀
Ako doktor to nije smatrao problemom nemoj ni ti, baš kako je netko napisao da su neke bebe manje, neke veće na porođaju. Moj je 600 grama imao u 24 tjednu, sutra imam pregled pa ću čuti koliki je sada. Ali ta kilaža kaj vele nemora biti točna, oni određuju kilažu na temelju obujma trbuščića, i što su veći to im je teže mjeriti, zato se često desi da kod poroda kažu da je mala beba a izađe 4 kg, uglavnom nemoj brinuti 😀
Isssa i protiv vodenih kozica si mislila cijepiti? Zanima me jer moji ih JOS UVIJEK nisu preboljeli pa se premisljam, nitko u vrticu nije protiv njih cijepljen, ali ih je dosta prebolilo u ranoj dobi (ne znam kako su se moji izvukli!).Schinin gore kod vas je to obavezno cjepivo, za kozice, jel da?
Možda se desilo da su ih preboljeli a da nisu imali osip (ima i toga). Ne znam koliko imaju godina, probaj ih za svaki slučaj još jednom "podmetnuti" u blizinu nekoga s vodenim kozicama da budeš sigurna da su bili u kontaktu. Vodene kozice su dosta zarazne tako da bi se ili trebali osuti ili ako se ne ospu znači da su vjerojatno preboljeli bez simptoma.
Konzultiraj se malo s doktorima jer je šteta da dobiju u odrasloj dobi kada je mogućnost komplikacija puno veća, da ne govorimo ako su curice pa nedaj bože da dobiju u trudnoći.
Ja sam ih nekoliko puta vodila na "druzenja" i bas im se nisu primile...sad cekam bas to sta si rekla, da netko dobije opet pa cemo pokusati. Pricala sam ja s pedijatricom o tome, ali je rekla da ce skupiti u kolektivu sigurno, ali ako se odlucimo da ce ona naruciti..
Hvala svima na odličnim komentarima.. Onda nema brige, ako i bude malo manji bitno da je zdrav
Nego , jesi li ISSSA već pripremila stvari za bebicu i rodilište ili je prerano još, moji govore da bi se trebala početi pripremati već
Endzrue imas pravo na svoje misljenje, mislim da se ne treba nitko osjecati prozvanim bez obzira na svoju odluku. Osobno znam neke roditelje koji su odabrali ne cijepiti, ali su morali na sud radi toga jer je zakon kod nas takav. Ja sam svoju djecu cijepila i mene su isto cijepili i nismo imali nikakvih tegoba, s druge strane poznanici jedni nisu sina uopce cijepili jer je bio neurorizican i dijete ima neki oblik autizma; moja poanta je da ne mora nuzno znaciti da je odredeno stanje posljedica cjepiva. Osobno, ja se ne bih usudila necijepiti, sto ne znaci da cu ici i upirati prstom u one koji su odabrali uciniti tako. A sto se ospica ovog ljeta tice, jedna susjeda je pricala kako je njezina snaha (radila je to ljeto kao konobarica) prije 3 god imala ospice, a nikad nije bila u novinama pa se ocito pojavljuju i cesce nego sto to javnost zna
Mene ce izluditi ovo pisanje... non stop pijem vodu jer mi je prevruce I onda naravno non stop idem pisati... imam osjecaj da cijeli dan ne radim nista osim sto pijem I idem na wc 😂😂😵
url=https://lilypie.com]
Hvala svima na odličnim komentarima.. Onda nema brige, ako i bude malo manji bitno da je zdrav
Nego , jesi li ISSSAveć pripremila stvari za bebicu i rodilište ili je prerano još, moji govore da bi se trebala početi pripremati već
Za bebača sam neki dan oprala sve i speglala, stavila u vakum vreću pa nek čeka sve spremno, kinderbet i kolica još nismo kupili, a za bolnicu sam kupila nove gaće babske pamučne 😂, baš da nisam u čipkastom 😂😂😂, spavačice sam prije 2 dana kupila pa nek stoje.Možda je prerano za to sve ali volim imati sve pod kontrolom
Sortiraj odgovore
Najstariji