Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    12. Lipanj 2018. 13:18

Justme123

Isssa i protiv vodenih kozica si mislila cijepiti? Zanima me jer moji ih JOS UVIJEK nisu preboljeli pa se premisljam, nitko u vrticu nije protiv njih cijepljen, ali ih je dosta prebolilo u ranoj dobi (ne znam kako su se moji izvukli!).Schinin gore kod vas je to obavezno cjepivo, za kozice, jel da?

Možda se desilo da su ih preboljeli a da nisu imali osip (ima i toga). Ne znam koliko imaju godina, probaj ih za svaki slučaj još jednom "podmetnuti" u blizinu nekoga s vodenim kozicama da budeš sigurna da su bili u kontaktu. Vodene kozice su dosta zarazne tako da bi se ili trebali osuti ili ako se ne ospu znači da su vjerojatno preboljeli bez simptoma.
    Konzultiraj se malo s doktorima jer je šteta da dobiju u odrasloj dobi kada je mogućnost komplikacija puno veća, da ne govorimo ako su curice pa nedaj bože da dobiju u trudnoći.

Endzrue
    12. Lipanj 2018. 13:28

Kalanhoja

Justme123

Isssa i protiv vodenih kozica si mislila cijepiti? Zanima me jer moji ih JOS UVIJEK nisu preboljeli pa se premisljam, nitko u vrticu nije protiv njih cijepljen, ali ih je dosta prebolilo u ranoj dobi (ne znam kako su se moji izvukli!).Schinin gore kod vas je to obavezno cjepivo, za kozice, jel da?

Možda se desilo da su ih preboljeli a da nisu imali osip (ima i toga). Ne znam koliko imaju godina, probaj ih za svaki slučaj još jednom "podmetnuti" u blizinu nekoga s vodenim kozicama da budeš sigurna da su bili u kontaktu. Vodene kozice su dosta zarazne tako da bi se ili trebali osuti ili ako se ne ospu znači da su vjerojatno preboljeli bez simptoma.
    Konzultiraj se malo s doktorima jer je šteta da dobiju u odrasloj dobi kada je mogućnost komplikacija puno veća, da ne govorimo ako su curice pa nedaj bože da dobiju u trudnoći.

Toliko o informiranosti.. Vodene kozice u trudnoći nisu  toliko opasne kao što su opasne ospice ili morbile.... Pogotovo samo ako ih dobije zadnja 3 tjedna trudnoće onda je opasnije nego u prvih 20 tjedana recimo.. Ako ćemo o rizičnosti rizična ti je i temperatura.. Koja god bolest bila 

Elza
    12. Lipanj 2018. 13:35

Endzrue

Kalanhoja

Justme123

Toliko o informiranosti.. Vodene kozice u trudnoći nisu toliko opasne kao što su opasne ospice ili morbile…. Pogotovo samo ako ih dobije zadnja 3 tjedna trudnoće onda je opasnije nego u prvih 20 tjedana recimo.. Ako ćemo o rizičnosti rizična ti je i temperatura.. Koja god bolest bila

Normalno da je i temperatura rizična, zato ju je bolje izbjeć, kao i sve druge potencijalne komplikacije. :)

• Anđeo_
    12. Lipanj 2018. 13:58

Šta se tiče cjepiva, cijepit ću dijete i ja sam dobila sva cjepiva i svi oko mene ali ne osuđujem one koji neće cijepiti svoju djecu.. Prijateljica maloga nije cijepila pa me zvala nedavno da li imam neku doktoricu i pitala me za neke fiks njene ideje 🙄 jel sad dijete nemože u vrtić....
    Moram vam se pohvaliti jučer me dragi malo ćeško po leđima baš mi je bilo ugodno i mišica se javila prvi puta i mislim si ma je to je Ona daj opet daj opet I ništa do danas,maloprije par puta me onako poškakljala i više od toga mogu reć ali opet nije udarac RASTOPILA SAM SEEE,❤❤  ujedno mi je jakoo čudno mislim da sam sada tek svjesna 🙈

Elza
    12. Lipanj 2018. 14:08

Anđeo_

Šta se tiče cjepiva, cijepit ću dijete i ja sam dobila sva cjepiva i svi oko mene ali ne osuđujem one koji neće cijepiti svoju djecu.. Prijateljica maloga nije cijepila pa me zvala nedavno da li imam neku doktoricu i pitala me za neke fiks njene ideje 🙄 jel sad dijete nemože u vrtić….
    Moram vam se pohvaliti jučer me dragi malo ćeško po leđima baš mi je bilo ugodno i mišica se javila prvi puta i mislim si ma je to je Ona daj opet daj opet I ništa do danas,maloprije par puta me onako poškakljala i više od toga mogu reć ali opet nije udaracRASTOPILA SAM SEEE,❤❤ ujedno mi je jakoo čudno mislim da sam sada tek svjesna 🙈

Lijepooo, to bas je poseban osjecaj :) :)

mimmyx
    12. Lipanj 2018. 14:18

Evo ga, i ja se pridružujem... Ovo je i moja prva trudnoća i termin mi se bliži...Očekujemo malog dečkića. 

Elza
    12. Lipanj 2018. 14:19

mimmyx

Evo ga, i ja se pridružujem… Ovo je i moja prva trudnoća i termin mi se bliži…Očekujemo malog dečkića.

Dobrodosla, kad je termin? 

mimmyx
    12. Lipanj 2018. 14:28

Termin mi je 7.9.2018. Jako sam uzbuđena, samo me malo brine što je beba dosta mala za 6. mj , barem mi tako većina ljudi kaže. Ima samo 600 grama. Neznam dali je to uredu :(

Nas_bebac
    12. Lipanj 2018. 14:28

Evo meni bila patronazna uglavnom napravila mi je doma kao jedan mali tecaj opisala kako da prepoznam prave trudove, kao sta se preporucuje jesti u trudnoci a sta od toga kada rodis ne, izmjerila tlak (koji je nizak) opisala kako ce dolazit za prvi put i da ce mi pokazat kako se vrinut za pupak i pokazat orvo pranje (suho) pa poslije da ce one prvo mokro pokazat pitala me za tečaj i di cu ic rodit, pa mi je dala par savijeta za u pulsko rodiliste rekla je da mi preporucuje da torbu pocnem vec pripremat i da si pustim malo mjesta u njoj di cu stavit samo torbicu za u rađaonu kao papuče/japanke  ako se brijem sama nikom nista ali ako ce me tamo preporuca uzet svoju britvicu, itd, da mi preporučuje da napravim klistir jer da je prema bebi čišće jer da u prirodnom je beba okrenuta tako pa da ako se sta desi (nezgodica)💩) beba to dobije u nos i usta sta mi se bas ne svidja sve u semu mislim da sam sve napisala sta mi je rekla...  I spomenula je da ce mi bit auper u pulskom rodilistu ako nebudem pogodila baby boom jer da onda nisu nervozne i obavezno punooooo pitat bez obzira kako se ponasale prwma meni da samoo pitam i pitam jer da uvjek ce se nac neka koja ce mi na pitanje odg .. Eto na dugo i siroko hahahha🤭🤭

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

12. Lipanj 2018. 14:35

Nas bebač ti si iz Pule Jelda? Kako je došla do tebe?!! I ja bi htjela da dodje kod mene malo da je pitam sve sto me zanima

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.