Ja sam bas izvadila robicu da malo pregledam i odvojim vece brojeve , polako cu i ja krenuti sa pripremama
cijepljenje vec sam pisala, doktor medicine sam, bavim se znanstvenim radom (priznat strucnjak u mojoj oblasti) i freak sam, koji umjesto zenskog magazina ili bilo kavih magazina/novina radije cita znanstvene clanke... i smatram se kompetentnom komentirati tu temu.
u medicini nista nije ni crno ni bijelo nego citava paleta sivih tonova i uvijek se vodimo onim da stavis na vagu riziko i dobrobit necega. dali cjepiva imaju nuspojava? DA, imaju (svaki lijek ih ima!!!!), ali risiko tih nuspojava je jaaaako puno manji od one dobrobiti sto dobijemo s tim. i da napomenem nuspojave koje su ceste su da dijete dobije temperaturu, crvenilo/otok oko ubodnog mjesta, one tipa meningitisa i tako teze nuspojave su iznimno rijetke i stoje na popisu nuspojava zbog toga jer se pharma kompanije zele osigurati.
NE, doktori nisu extra placeni da daju cjepivo (i to kursira u medijima)

CJEPIVO NE IZAZIVA AUTIZAM!!!!!! 90tih je publicirana jedna jedina studija koja je na 12 pacijenata navodno dovela mmr-cjepivo i autizam u kontekst. ta je studija kasnije povucena, jer je izaslo na vidjelo da je Dr koji je tu studiju objavio kasirao silne milione od nekoliko grupacija odvjetnika koji su pharmakompanije optuzili za nuspojavu "autizam" osim toga taj isti dr. je imao patent na konkurentski produkt od mmr-cjepiva, pa ako bi se mmr-cjepivo povuklo vidite koliko bi on onda zaradio. u medju vremenu postoje desetci studija na tisucama djece koje nisu ni najblazi kontest autizma i mmr-cjepiva uspjeli ostvariti.
prije se umiralo napr. od velikih boginja - zahvaljujuci tome sto su SVI morali biti cjepljeni ta bolest je iskorjenjena. Dosta bolesti bi moglo biti iskorjenjeno do sada da se ne nalaze takvi pametnjakovici koji iza svega vide teoriju zavjere. Slazem se da dost doktora treba bolje da se informise i da svakom pacijentau i roditelju malisana zna objasniti sto/kako/zasto itd.
svakodnevno sam vidjala (i vidim sada, doduse manje jer se u momnentu iskljucivo znatstvenim radom bavim) svakakve bolesti i vjerujte mi, cjepiva su rjesenje, ne problem. Ne vjerujem da itko od vas zeli vidjeti svoje dijete na intensivnoj sa gomilom cjevcica u tijelu. naravno svaka bolest moze proci i "bezbolno" ali evo primjer ospica: vjerovatnoca je dosta veca da ce doci do komplikacija kod ne cjepljene dijece. zelite li se vi u slucaju takve bolesti/scenarija pitati dok sjedite pored djeteta u komi "dali sam to mogla sprijeciti????" na kraju krajeva svi vi vozite djecu u autu, zar ne? vjerovatnoca da ce se tu nesto desiti je jaaaaako puno veca neg da ce se nesto s cjepivom desiti
i mislite na to 99% onog sto mediji plkasiraju NIJE TOCNO
za kraj: svatko ima pravo na svoje misljenje, ne osudjujem nikoga, jer tko sam ja da sudim, ali da razumim roditelje koji "svjesno" dovode svoje dijete u opasnost, ne, to nikako ne mogu (pogotovo kod danasnjih mogucnosti informiranja)

Sta ste papale?
Ja opet sama cijeli dan pa mi se nije dalo puno nakuhavat tako da sam si salatu I piletinu slozila.

url=https://lilypie.com]
Sta ste papale?
Ja opet sama cijeli dan pa mi se nije dalo puno nakuhavat tako da sam si salatu I piletinu slozila.
I sad bi ubila za nesto slatko, a nemam nicega 😕 mozda I bolje 😂😂
Ja sam papala grah 😂 bez kruha. Sa salatom. I poslije popila ledenu kavu. Bolje mi pase ona popodne nego obicna kava.
A sutra bih si mogla tako neku salatu od piletine. Hvala na ideji!

salata izgleda prefino
ja jos razmisljam sto bi nam mogla za veceru...

Baby.nb1- danas imam onaj napadj za hranom ko 3-4 dana prije menstruacije strašno lakše mi je odgovorit šta nisam jela 😂, doručak tost, pa vocni jogurt, onda lubenica paaa marelice i breskve pola h nakon toga žgance s vrhnjem 🙈😱 i maloprije paprikaš 😂😂😂 ajmeee stvarno kad ovako gledam di je to sve stalo 😅

I da ovo izgleda preee fino 😍 definitivno sutra na meniu pogotovo nakon ovog svega danas 😂

Uuu njam njammm ova salatica izgledaaa tooop!!!
Ja danas sarmice i mladi krumpir. sada lezim s dragim i umirem od smjeha sta ta nasa beba izvodi u trbuhu 😂😂😂 čas skače trbuh lijevo čas desno čas na sredini 🤣🤣🤣🤣 uhh uhh i mene tako ulovi nema sta neža da nebi pojela a ima dana kada nebih najjrađe nista stabila u usta hah..
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Baby.nb1- danas imam onaj napadj za hranom ko 3-4 dana prije menstruacije strašno lakše mi je odgovorit šta nisam jela 😂, doručak tost, pa vocni jogurt, onda lubenica paaa marelice i breskve pola h nakon toga žgance s vrhnjem 🙈😱 i maloprije paprikaš 😂😂😂 ajmeee stvarno kad ovako gledam di je to sve stalo 😅
😂😂😂
Ja definitivno zadnjih tjedan dana osjetim porast apetita... svako malo bi mogla nesto jesti, sreca je jedino sto je vruce pa ne mogu kolicinski puno pojesti... pokusam se zavarati s bademima ili vockom, al sve je to kratkog vijeka 🙈
Mislim si, ako sam do +9 dosla s normalnim apetitom, sta ce tek sad biti 😱😱

url=https://lilypie.com]
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji