Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Baby.k
    18. Svibanj 2018. 09:26

garavusa005

Baby.k

Dobro jutro!
    Petrapp,nisam još radila ogtt, samo me krv šalje vaditi.
    Dija,sretno, čekamo dobre vijesti 😊

Ma ja sam ti u istoj situaciji kao i ti. Preventivno su me stavili na dijetu. Sada sam si nabavila aparatić da si mjerim. Sad natašte mi je bio 5,1 (sinoć nisam bila na dijeti,jučer sam si dala oduška), a kada sam se pridržavala bio mi je 4,7.
    2 puta sam mjerila nakon obroka - 6,5 je bio nakon bureka, 6,9 nakon pizze (jučer sam baš bila zločesta) a koliko sam vidjela, ne smije biti preko 7,8 2h nakon obroka.
    I pročitala sam članak o prevenciji gestacijskog dijabetesa baš u časopisu "Dijabetes" pa postoje neka istraživanja u kojima je dobiveno da uzimanje D vitamina može povoljno utjecati pa se preporuča oko 600 mikrograma dnevno u trudnoći. Plus kretanje barem pola sata dnevno i naravno pridržavanje dijete.
    Što se GI ideksa tiče, baš sam se iznenadila kako tamna čokolada ima nizak GI.
    Ovdje ti je primjerak dijete sa Vuk Vrhovcahttps://klokanica.24sata.hr/forum/tema/gestacijski-dijabetes-1332?page=15

Ja sam mjerila jutros natašte, bio je 4.8 pa 4.6. I danas ću tokom dana poslije obroka, pa ćemo vidjeti.
    Hvala na dijeti! 😊 I sretno svima na pregledima danas 😘

Dija85
    18. Svibanj 2018. 09:28

garavusa005

Dija85

Dobro jutro cure, ja evo skuhala kavu i idem se polako spremati za pregled. Nervozna sam. Ne znam sto ce mi reci. Ne osjetim ga jos pa sam zabrinuta. A i imam jake neke grceve s lijeve strane, vec par dana. Ali sigurno je sve ok.

Dija, kada ti je? Meni u 15h. I ja sam nervozna jer ne osjetim bebu i svaki put sam nervozna jer se natežemo oko toga da muž uđe unutra viditi bebu. Zadnji put mi je i sličicu zaboravio dati.Onda kada mi sestra izmjeri tlak bude 115/75 što je za mene visoko jer se sva nasekiram unaprijed.

Evo uskoro, u 10 h. Sad putujem do ginekologa. Moj m većinom radi kada je pregled. Rekao je ginekolog  jednom da ga dovedem na pregled i onda ga nije pustio unutra. A on 2 sata čekao sa mnom vani. Svasta. 

christyy
    18. Svibanj 2018. 09:40

Nas_bebac moj ginekolog isto ne radi baš svaki put ultrazvuk, mislim da je rekao da ih radi 6 kroz cijelu trudnoću ali da ako ja hoću mogu nadoplatiti, tako da ja kad dođem na pregled na kojem ne namjerava raditi platim 100 kn i on pusti pa se gledamo :) Možda se možeš i ti tako dogovoriti sa njim.

• Malaja12
    18. Svibanj 2018. 09:42

Nije mi to predlozila iakond aje ja garant bi platila sam da je vidim 😂😂 

christyy
    18. Svibanj 2018. 09:45

Pa baš ga onda pitaj na sljedećem pregledu da li možeš nadoplatiti pa da pusti ultrazvuk. Mislim da bi mogla moći to kod svakoga...

18. Svibanj 2018. 09:49

christyy

Nas_bebac moj ginekolog isto ne radi baš svaki put ultrazvuk, mislim da je rekao da ih radi 6 kroz cijelu trudnoću ali da ako ja hoću mogu nadoplatiti, tako da ja kad dođem na pregled na kojem ne namjerava raditi platim 100 kn i on pusti pa se gledamo :) Možda se možeš i ti tako dogovoriti sa njim.

Meni svaki put radi uzv i nikad nije spomenula ogranicen broj uzv-a u trudnoci...svaka 4 tj i slikica i sve..

christyy
    18. Svibanj 2018. 10:02

Justme123 ja sam evo sad do 21. tj. jednom platila a idem na pregled svaka 4 tj i svaki put dobijem 4-5 sličica... To se njemu možda podrazumijeva na kasnije preglede koji će biti sve češći u kasnijoj trudnoći, evo ne znam stvarno..

18. Svibanj 2018. 10:03

christyy

Justme123 ja sam evo sad do 21. tj. jednom platila a idem na pregled svaka 4 tj i svaki put dobijem 4-5 sličica… To se njemu možda podrazumijeva na kasnije preglede koji će biti sve češći u kasnijoj trudnoći, evo ne znam stvarno..

Ma zacudilo me to bas, al valjda svaki od njih ima neku svoju politiku.. 

• Malaja12
    18. Svibanj 2018. 10:07

Uh uh meni je jedva dala slikicu i to zato sta sam pitala i to nevoljko mi je dala... Al nisan odustajala 😁

christyy
    18. Svibanj 2018. 10:11

Teta90

Tinci, i ja se veselim, vidimo se sutra! 😘

Samo da znate ljubomorna sam na vas dvije, i ja bi s vama na kavu 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.