Jutro cure 😊 kod nas kisa, najradije bi bila ostala u krevetu 😅 naravno nist od toga, Pola zivaca sam vec izgubila u voznji do skole, sad cu slijedecih pola izgubit na putu u apoteku jer ovdje voze zbog 5 kapi Lise kao da je potop, a u apoteci cu morat cekat najmanje pol sata da “pripreme” 🤨
Baby.k po ovome sto pises ti nemas dijabetes, dakle opusti se. Ako je tvoj gin zabrinut zbog secera nek te salje na ogtt, jer ponavljam, bez ogtt NE MOZE pistavit dijagnozu secer. I mogu ti skoro garantivat da ce ti I slijedece mjerenje na taste bit poviseno jer ces se ti stresat oko toga kolika ce biti vrijednost.
Just me mozes se vodit sa vrijednostima ada, ono 7,8 2h poslije jela je optimalno, ali se akceptira do 10 😀
Garavusa po tim vrijednostima sto si ti mjerila si daaaaleko od dijabetesa 😉
Sto se tice prenatalnih vitamina jeste cinjenica da su zene prije 30 godina iznosile trudnocu bez ikakvih fodataka ali je isto cinjenica da je stopa razlicitih Defekts Pa i smrti bila puuuuno visa. Naravno da je esencijalno da se trudnica zdravo hrani, ali nazalost neke stvari ne mozemo unijeti u dovoljnoj kolicini, cesto je I kvaliteta namirnica nikakva, Pa je po mom bolje uzimat prenatale a ne se poslije pitat kad se nesto desi “jel to zbog....” da se razumijemo manjak ovog ili onog moze nesto napraviti ali ne mora, meni osobno je ono “moze” vec prevelik rizik

A moj se pećer nakon dva sata kao vratio u normalu tj malo vise nego na nataste... Je to ok?

A moj se pećer nakon dva sata kao vratio u normalu tj malo vise nego na nataste… Je to ok?
Tvoj nalaz sve ukupno meni izgleda savrseno normalno 😄

A moj se pećer nakon dva sata kao vratio u normalu tj malo vise nego na nataste… Je to ok?
Meni se cini da je tvoj secer idealan kad se tak lijepo vratio

Malo ste me utješile s time, iako ću pripaziti što jedem, neće škoditi.
Danas sam mjerila natašte je bio 4.6/4.8, 2h nakon doručka 5.1, a 2h nakon ručka 4.6/4.9. Uzimala sam po 2 uzorka.

Da al vjeruj čula sam kada je naglo pao hah... Odma me ulovilo malo slabo.. A beba poludila s udarcima u trbuhu... I onda se smirila i dva dana se javljala mozda dva put u danu a danas opet normala 😁😁

Danas sam mjerila natašte je bio 4.6/4.8, 2h nakon doručka 5.1, a 2h nakon ručka 4.6/4.9. Uzimala sam po 2 uzorka.
Super su ti vrijednosti, nemas sto brinuti 😉

Super su ti vrijednosti, nemas sto brinuti 😉
To je olakšanje 😥😊😊

Justme123 vrijednosti na OGTT-u su maksimalne vrijednosti koje se toleriraju u trudnoći, nakon onog šećera čistog u vodi vjerujem da svima jako skoči šećer, više nego nakon doručka/ručka, nemojte se zamarati s time dok ne napravite OGTT, od stresa će vam skočiti šećer na toj pretragi. Jel ima koja već uputnicu za OGTT ili sam do sada samo ja to radila? Sorry ako sam nekaj propustila 🙊

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji