Opet ja upadam. Ne mogu nigdje pronaći koje su referentne vrijednosti za razinu šećera 2h nakon obroka.🤔
Do 10mmola
Hvala puno👍🏻😊
Baby.k ovo su preporuke americke organizacije za dijabetes (il kak se kod nas to vec prevodi)
Isssa ti si super! 👍👍👍
To je savrseni nalaz, takvom se ja nadam kad cu ga radit
Isssati si super! 👍👍👍
Puno se pričalo danas i jučer o tom šećeru i kolike su granice pa sam stavila svoj da se imate na kaj orijentirati 😀, nadam se da će nekom pomoći 😀
Isssati si super! 👍👍👍
Puno se pričalo danas i jučer o tom šećeru i kolike su granice pa sam stavila svoj da se imate na kaj orijentirati 😀, nadam se da će nekom pomoći 😀
Ne znam sad jel onda valja ova slika koju sam ja stavila, preporuka ADA-e za secer 2h nakon obroka ili je bolje voditi se ovim referentnim vrijednostima s tvog nalaza
Jutro cure 😊 kod nas kisa, najradije bi bila ostala u krevetu 😅 naravno nist od toga, Pola zivaca sam vec izgubila u voznji do skole, sad cu slijedecih pola izgubit na putu u apoteku jer ovdje voze zbog 5 kapi Lise kao da je potop, a u apoteci cu morat cekat najmanje pol sata da “pripreme” 🤨
Baby.k po ovome sto pises ti nemas dijabetes, dakle opusti se. Ako je tvoj gin zabrinut zbog secera nek te salje na ogtt, jer ponavljam, bez ogtt NE MOZE pistavit dijagnozu secer. I mogu ti skoro garantivat da ce ti I slijedece mjerenje na taste bit poviseno jer ces se ti stresat oko toga kolika ce biti vrijednost.
Just me mozes se vodit sa vrijednostima ada, ono 7,8 2h poslije jela je optimalno, ali se akceptira do 10 😀
Garavusa po tim vrijednostima sto si ti mjerila si daaaaleko od dijabetesa 😉
Sto se tice prenatalnih vitamina jeste cinjenica da su zene prije 30 godina iznosile trudnocu bez ikakvih fodataka ali je isto cinjenica da je stopa razlicitih Defekts Pa i smrti bila puuuuno visa. Naravno da je esencijalno da se trudnica zdravo hrani, ali nazalost neke stvari ne mozemo unijeti u dovoljnoj kolicini, cesto je I kvaliteta namirnica nikakva, Pa je po mom bolje uzimat prenatale a ne se poslije pitat kad se nesto desi “jel to zbog....” da se razumijemo manjak ovog ili onog moze nesto napraviti ali ne mora, meni osobno je ono “moze” vec prevelik rizik
Sortiraj odgovore
Najstariji