Evo opet tablice, javite ako ima novosti oko spola, imena, rodilista, termina,..
Petrapp kondenzirani mlijeko drzi BORŠČ u Vlaškoj 58 i oni su jedini kod kojih sam ja našla kad mi je trebalo za rafaello kuglice.
http://borsc.hr/webshop/proizvod/paket-5/
Hvala ti! Onda danas definitivno radim sladoled, mljaac 😁😂.
Dobro jutro cure, ja evo skuhala kavu i idem se polako spremati za pregled. Nervozna sam. Ne znam sto ce mi reci. Ne osjetim ga jos pa sam zabrinuta. A i imam jake neke grceve s lijeve strane, vec par dana. Ali sigurno je sve ok.
Dija, kada ti je? Meni u 15h. I ja sam nervozna jer ne osjetim bebu i svaki put sam nervozna jer se natežemo oko toga da muž uđe unutra viditi bebu. Zadnji put mi je i sličicu zaboravio dati. Onda kada mi sestra izmjeri tlak bude 115/75 što je za mene visoko jer se sva nasekiram unaprijed.
Teta90ja planiram na kavu oko podneva, i ne znam zašto ali radi mi se sladoled od jagoda 😂😂 pa sad gledam di da nabavim kondenzirano mlijeko
Bilo je u Lidlu, ali ne znam jel još uvijek nabavljaju
Teta90 ja od 9.tj ne pijem vitamine. A što se tiče željeza, a sve ovisi koliko se jede hrana bogata željezom. Ja sam od uvijek na granici anemije tako da nema šanse da ću prehranom namiriti potrebe koje su se poduplale u trudnoći. Ja sam dobila sirup ferum lek, ali ne pijem baš tak ekstremnu količnu koja mi je propisana, nego nastojim piti ili sok od cikle ili aronije, pa i od ribizla. Plus treba dosta vitamina c da bi se željezo što bolje apsorbiralo. I onda kad bude dobra krvna slika po pitanju željeza, trebalo bi barem još 2 mj uzimati suplemenate, što u slučaju trudnoće znači cijelu trudnoću i nakon poroda.
Dobro jutro curke! Ajme nema me od jučer popodne a vi se pravo raspisale
Čestitam svima na pregledima jučer i Dija i Garavusa sretno na pregledima danas I naravno još nekom ako ima, nisam sve popamtila
Teta i ja sam prestala koristit prenatal i mene baš zanima jel može sta biti. Od njih mi stvarno nije dobro i imam baš veliku nadutost što mi je koma s obzirom sa mojim problemima s probavom, a kad sam to rekla svom gin on mi je samo prepisao druge. Ja sam si nekak utovila u glavu kak su žene do prije par god iznosile trudnoće i bez ikakvih dodataka pa je sve bilo ok tak budem valjda i ja.
Dobro jutro!
Petrapp,nisam još radila ogtt, samo me krv šalje vaditi.
Dija,sretno, čekamo dobre vijesti 😊
Ma ja sam ti u istoj situaciji kao i ti. Preventivno su me stavili na dijetu. Sada sam si nabavila aparatić da si mjerim. Sad natašte mi je bio 5,1 (sinoć nisam bila na dijeti,jučer sam si dala oduška ), a kada sam se pridržavala bio mi je 4,7.
2 puta sam mjerila nakon obroka - 6,5 je bio nakon bureka, 6,9 nakon pizze (jučer sam baš bila zločesta ) a koliko sam vidjela, ne smije biti preko 7,8 2h nakon obroka.
I pročitala sam članak o prevenciji gestacijskog dijabetesa baš u časopisu "Dijabetes" pa postoje neka istraživanja u kojima je dobiveno da uzimanje D vitamina može povoljno utjecati pa se preporuča oko 600 mikrograma dnevno u trudnoći. Plus kretanje barem pola sata dnevno i naravno pridržavanje dijete.
Što se GI ideksa tiče, baš sam se iznenadila kako tamna čokolada ima nizak GI.
Ovdje ti je primjerak dijete sa Vuk Vrhovca https://klokanica.24sata.hr/forum/tema/gestacijski-dijabetes-1332?page=15
Jaooo ja upravo na Vuk vrhovcu, nosim profil glikemije, doata sam pazil kaj jedem zadnja 3 dana da nebi bio secer previsok, pa na rebro farmakologu...dosta mi je bolnica vise i pregleda...
Teta - na nalazu mi pise samo pozitivno...
Cure koje i ate preglede sretnooo ja jos dva tjedna moram cekat i to vjerojatno ne budem vidila bebicu(nadam se da ce je pregledat nabrzinu samo da je škicnem😊😊)
Sortiraj odgovore
Najstariji