Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ljetna_dama
    09. Svibanj 2018. 09:43

Nina ❤

Bruncili

Doro jutro curke. Znaci nesanica ili cudan ritam spavanja vlada kod svih. Ono sto mene zanima je da li i vi kao ja nemate vise razumijevanja za odredjene izjave okoline? Prije bih kulturno odsutila i vecinom me ne bi dotaknulo. Sad…jednostavno nemam takta i samo odbrusim natrag. Trenutno se razmisljam kako bi bilo bolje da sam cijelo vrijeme bila takva, mozda si ne bi dopustila ni sad takve izjave. Primjer je da mi je prekjucer sefica rekla da sam se dobrano prosirila! Bahato sam odg da sam dobila 2.5kg i da bi bilo cudno da na pola trudnoce nisam pocela mijenjat fizionomiju. Da se razumijemo, odavno vec nisam twiggy al brate mili kako mozes takve stvari komentirati.

Jutro! Istu stvar je meni iskomentirala ni vise ni manje nego moja draga svekriva 😂 Veli ona meni kako si se rasirila, pogle kolika bedra imas 😂😂 samo sam joj odgovorila da ne mogu svi biti mrsavi ko ona, a zena ima trbuh ko da svaki cas treba rodit 😂😂

Bravo, sad si me bas nasmijala 😂😂😂😂

• Bruncili
    09. Svibanj 2018. 09:43

Hahahah kud god okrenule zavrsile smo na svekrvi. Zavidim onima kojima je svekrva super, moja je kuja na kvadrat, iskoristila je moje poslovno odsustvo da sinu napuni glavu... doslovce sam luda

Palcica12
    09. Svibanj 2018. 09:48

Kalanhoja meni uvijek narastu na početku trudnoće i kad rodim.
    Ail super za pregled!
    Ljetna_dama ja se mažem kantarionovim uljem ali navečer prije spavanja, meni svekrva šalje svoje ulje i super mi je. Ja imam isto tetovaže i to po cijelom tijelu, nema gdje ne 😃 te do sada u prethodne tri trudnoće nisam imala problema sa strijama. Moja sestrična je sebi kupovala kreme i to neke brutalno skupe i mazala se stalno ali je opet sva ispucala, najviše trbuh, noge i cice. Poslije je išla na laserski tretman i opet joj ni to nije pomoglo, vidljive su i dalje. Sve ovisi kakva ti je koža. Moja mama je isto sva ispucala po trbuhu dok ni ja ni sestra nemamo strija.
    Baby.nb1 ne brini se za kile, nisi puno dobila još da dobiješ toliko do kraja super! Sve smo mi različite a koliko vidim paziš na ishranu tako da nema tu brige. Ja jedem sve i svašta trenutno sam na 70kg, udebljala sam se na početku 7kg, prva vaga na pregledu je pokazivala 69kg i nakon četri tjedna 70kg to je bio zadnji pregled prije nekih dva tjedna, evo i dalje sam na 70kg. Znači ja zastvrano jedem sve povrće, voće, meso, ribu, slatko, slano, sladoled svaki dan, ne pazim se baš. Fakat svaka žena drugačije nosi i to je sasvim ok, na kraju će opet svaka skidati svoje kile i to neka brže a neka sporije. Treba jesti raznoliko i zdravo ali evo ja prva kršim to pravilo jer jedem i zdravo i malo manje zdravo 🤣

26.05.2004. 💙
    11.03.2011. 💜
    05.10.2013. ❤
    08.11.2018. 💛

petrapp2605
    09. Svibanj 2018. 09:50

I mene nerviraju komentari o tome koliko sam dobila kg ili nisam. Ljudi idu iz krajnosti u krajnost sa svojim komentarima tipa ajme pa kolko si trudna, pa samo ti se malo po trbuhu vidi (slijedi prevrtanje očiju i mislim si kaj sam trebala postat šira nego duža?!), pa isti dan druga osoba ajme pa kak ti je već velik trbuh, kaj nije to malo previše s obzirom kolko si trudna, koliko si točno kg dobila (opet kolutam očima, pogotovo jer me to pita osoba koja imam preko 25 kg viška, pa je sad ona pametna jer sam ja dobila 2 kg, koje su mi u trbuhu i sisama, zamisli tragedije). Dakle skoro pa svi imaju potrebu nekaj komentirati za trudnice, imalo to smisla ili ne, na prvu se iz nerviram i skoči mi moj tak niski tlak, a onda opet baš me boli briga. Trudna sam, nisam bolesna, jedem zdravo, ne pretjerujem ni sa čime, a što i da imam koju kg više kog briga kako je meni u kojoj koži, neka krenu prvo od sebe pa nek sude drugima...

09. Svibanj 2018. 09:50

Baby nb1 jao, ja sam se udebljala 9kg od početka trudnoće i ne znam zašto svi oko toga rade problem. Prvo mi je svekrva onako iza leđa pokazivala mužu kako sam se raširila (u 2mj trudnoće) a nije kužila da imam odsjaj od stakla na kuhinji. Ne kužim što joj je to značilo, trudna sam - nije ni zdravo da mi BMI ostane 17,3. Imala sam stalne napadaje gladi. Očito je organizam htio "nadomjestiti" pothranjenost. I upravo se to i desilo. Dobila sam tih 9kg koliko mi je zapravo i falilo do 4mj. trudnoće. Sada u 5mj meni je BMI 20,3 što ispada normalno za "netrudne" ljude. Pa mi je i moja mama komentirala kako sam joj se "fino popunila", kako sada baš dobro izgledam. Nekako me povrijedi najviše od najbliskijih ljudi. Manje više za ove ostale koji su mi nebitni u životu - jednako toliko su mi nebitna i njihova mišljenja - oni mi samo idu na živce 

Palcica12
    09. Svibanj 2018. 09:54

Bruncili

Hahahah kud god okrenule zavrsile smo na svekrvi. Zavidim onima kojima je svekrva super, moja je kuja na kvadrat, iskoristila je moje poslovno odsustvo da sinu napuni glavu… doslovce sam luda

Moja je dobra jel je daleko od mene, pa smo si super. Nije ona zločesta žena ali ponekad se voli svoju politiku provesti, pa ako prođe dobro ako ne opet dobro. Samo što sam ja takva da ja to odmah srežem u startu. Već je naučila pa se povukla. Sve u svemu nemam nekih zamjerki na svekrivu.
    Ali da mi djeci punu glavu i to dok mene nema, uf, uf.
    Nadam se da nije ništa previše loše.

26.05.2004. 💙
    11.03.2011. 💜
    05.10.2013. ❤
    08.11.2018. 💛

09. Svibanj 2018. 09:57

Bruncili

Hahahah kud god okrenule zavrsile smo na svekrvi. Zavidim onima kojima je svekrva super, moja je kuja na kvadrat, iskoristila je moje poslovno odsustvo da sinu napuni glavu… doslovce sam luda

Moja je bila super dok nije svekar umro. S njom sam mogla o više toga razgovarati nego sa vlastitom mamom i češće sam ju viđala nego svoju. Sad ima takta ko slon u staklani. 

christyy
    09. Svibanj 2018. 10:00

garavusa005

Baby nb1 jao, ja sam se udebljala 9kg od početka trudnoće i ne znam zašto svi oko toga rade problem. Prvo mi je svekrva onako iza leđa pokazivala mužu kako sam se raširila (u 2mj trudnoće) a nije kužila da imam odsjaj od stakla na kuhinji. Ne kužim što joj je to značilo, trudna sam - nije ni zdravo da mi BMI ostane 17,3. Imala sam stalne napadaje gladi. Očito je organizam htio "nadomjestiti" pothranjenost. I upravo se to i desilo. Dobila sam tih 9kg koliko mi je zapravo i falilo do 4mj. trudnoće. Sada u 5mj meni je BMI 20,3 što ispada normalno za "netrudne" ljude. Pa mi je i moja mama komentirala kako sam joj se "fino popunila", kako sada baš dobro izgledam. Nekako me povrijedi najviše od najbliskijih ljudi. Manje više za ove ostale koji su mi nebitni u životu - jednako toliko su mi nebitna i njihova mišljenja - oni mi samo idu na živce

Razumijem te skroz!!!

Baby.nb1
    09. Svibanj 2018. 10:03

Ma mene nije bilo briga za komentare dok nije dosao od doktora. Ma najgore je sto imam osjecaj da te odmah zamisle kako se prezderavas, ono, u jednoj ruci kanta cipsa, u drugoj kila bataka... Al da ste me cule kad je rekao ne znam, mozda izbacit grickalice,  a ja NE JEDEM IH  skoro je prosao ko i dida u sparu 
    A ti komentari za trbuh su mi extra, ko da je luftic pa ga mozes napuhat i ispuhat na zeljenu velicinu 
    Bruncili ja na srecu nemam tih problema. Moja je super, ali nas i dijeli puno kilometara pa za ta dva puta godisnje sta se vidimo, nemamo kad biti u losim odnosima.
    Al svakakvih prica sam se naslusala od prijateljica, tako da vjerujem ti da ti itekako moze stvarati probleme

url=https://lilypie.com]

Crna191
    09. Svibanj 2018. 10:06

garavusa005

Endzrue- tnx. Ma naravno, ja sam čula da se ne smije ali nisam provjeravala, zato sam i napisala "navodno". Meni je to cijeli novi svijet i sve moram "pohvatati" tako daDea_Rene- kada bude neko savjetovanje u RI, idemo zajedno, a vjerojatno ću ti malo "ukrasti" savjetnicu. Post je više bio reakcija na činjenicu da su mi samoprozvani savjetnici (čitaj: prodavači u trgovinama, susjedi, mame koje su bile iskusne prije 40g, šetačice pasa…) krenuli davati "tople" savjete, a da ne govorim da sam se već malo i sukobila sa dobronamjernima kako MORAM inzistirati na prirodnom porođaju, da sa carskim dijete u svemu "kasni" i zaostaje za drugom djecom. Kako je porođaj prekretnica koja bi takvom djetetu uvijek u životu falila.. zapeo bi u nekoj fazi razvoja. Pa je sukob krenuo na moje pitanje "Zar bih trebala ugroziti dijete ili sebe odbijajući carski, ako do njega dođe?" Onda sam čula kako epiduralna nije zdrava za dijete, kako moram sa 100% alkoholom čistiti bradavice prije nego što djetetu stavim u usta bez obzira što će možda biti u početku upaljene i otečenejer eto mama mora trpitiBruncilli -ja sam inače twiggy - zamisli moje osjećaje kad mi kažu "tek sad izgledaš dobro"! Meni osobno ne pada na pamet komentirati tuđi izgled i ne znam zašto ljudi to uopće rade? Zašto je površina i fasada uopće bitna?
    Isssa- i ja imam plivadončiće - tek sad u trudnoći su puna dvojka ili praznija trojka :-)

christy -ja se mažem onom najobičnijom plavom nivea kremom po preporuci moje kume koja je rodila i nema niti jedne strije. Navodno je poanta da koža bude elastična i masna, odnosno da ima taj masni sloj. S druge strane, moja prijateljica je isprobala apsolutno sve i svejedno je popucala. Njena mama i baka (po mami) su popucle na identičnom mjestu tako da je genetika itekako bitna. Ako ti nemaju mama i bake (možda i sestre ako su rodile) možda i tebi genetika ide na ruku.

bome..savjeti su ono..eto moj je rođen na carski..ne kasni ni u čemu..prohodao je sa 10mj..
    a savjeta će biti..i sve više što se bude porod bližio..i svi će si davati za pravo savjetovati bez da ih je itko išta pitao.. a nama rade hormoni, i nekako postajemo zaštitnički nastrojene za naše bebe pa ne trpimo savjete..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.