Ali bravo za pregled. Koji si tjedan ?
Bruncili e te žene si svašta dopuštaju. Ja sam se neku noc u snu izišla na bivšu šeficu ,tako se dobro osjećam kada na bezobrazluk odgovorim odgojnom jer inače nisam takva . Za sada je samo u snovima 😂ali sutra dan se osjećam tako moćno 😂.
Moje cice su pozamašne sada . Usudila bih se reći da su dva broja veće , mada neznam . Kupila sam grudnjak za dojenje ali mi je i on malen, mada udobniji od netrudnickih 🙂
Sad sam 14+3 😊
Doro jutro curke. Znaci nesanica ili cudan ritam spavanja vlada kod svih. Ono sto mene zanima je da li i vi kao ja nemate vise razumijevanja za odredjene izjave okoline? Prije bih kulturno odsutila i vecinom me ne bi dotaknulo. Sad…jednostavno nemam takta i samo odbrusim natrag. Trenutno se razmisljam kako bi bilo bolje da sam cijelo vrijeme bila takva, mozda si ne bi dopustila ni sad takve izjave. Primjer je da mi je prekjucer sefica rekla da sam se dobrano prosirila! Bahato sam odg da sam dobila 2.5kg i da bi bilo cudno da na pola trudnoce nisam pocela mijenjat fizionomiju. Da se razumijemo, odavno vec nisam twiggy al brate mili kako mozes takve stvari komentirati.
Jutro! Istu stvar je meni iskomentirala ni vise ni manje nego moja draga svekriva 😂 Veli ona meni kako si se rasirila, pogle kolika bedra imas 😂😂 samo sam joj odgovorila da ne mogu svi biti mrsavi ko ona, a zena ima trbuh ko da svaki cas treba rodit 😂😂
Hahahahahaha
Dobro jutro! Ja sam do sad spavala, što mi je baš čudno. Meni su sise na početku porasle, bila sam sretna sa svojom trojkicom, pokupovala sam nove grudnjake al mi se čini da moram ić kupit još, postaju mi i ovi tijesni 😂, pa me isto zanima dokle će rast, nisu baš lagane ni za nositi. Bademovo ulje vam je zakon za mazanje, još ak hoćete dodatak nekog drugog ulja isto je ok. Ja se mažem od početka, jer sam prije bila lijena za tako nešto, a sad imam ritul mazanja i pričanja bebi.
Jutro zene! Evo mi s pregleda. Uzeo je ponovo briseve, uzv nije radio jer smo ga radili prosli tjedan, samo je srceko poslusao. Dobila uputnicu za ogtt i rekao mi da smanjim kretanje jer je cerviks omeksan. Tako da cemo malo vise odmarati jer ja nekad stvarno zaboravim da ne mogu istim tempom kao prije. I rekao mi da pripazim na kile. E cure moje ja stvarno ne znam. Na prvom trudnickom pregledu sam imala 74,5, danas kad me vagala 82 A ja stvarno ne znam di su mi i od cega te kile. Uopce nemam osjecaj da sam toliko dobila, osjetim ja i vidim da sam se udebljala, ali ne toliko. A bas i doktoru velim, nikad se u zivotu nisam zdravije hranila. Kruh me uopce ne privlaci, tako da ga pojedem tu i tamo tipa uz neko varivo. Grickalice 0 bodova jer me isto ne privlace. Jedini porok mi je sladoled, ali i to pojedem 1, ne pojedem kilu dnevno. Salate sam pojela vise u ovih nekoliko mjeseci, nego u svih 30 god
I uopce mi nije jasno. Ja jesam velika opcenito, imam 180cm, tako da ni u najmrsavijim fazama nisam twigy jer nisam takve građe. Veli mi muz kad je vidio kako sam jadna, pa ljubavi vidi, dobila si u svakoj cici po 2 kile i u guzici 4 (apsolutno se slazem) i to ti je vec 6, tako da zapravo si dobila samo 2kg
Ali bravo za pregled!
Bruncili ziva istina, prije sam bila u stanju svasta presutit, a sad mi je tako kratak fitilj da sama sebe ne prepoznajem. Neki dan sam u sparu dedu nekog skoro spucala s necim. Gospon samo smo nas dvoje u redu na blagajni, ja platim svoje i odmah iza mene ste na redu, nema potrebe da mi se naljepite na leđa cim se pomaknem dva koraka
url=https://lilypie.com]
jutro..
mazanje.. ja sam u prvoj trudnoći koristila samo bademovo ulje..hladno prešano..ima u farmaciji od kemiga..nakon tuširanja na mokru kožu.. inaće, sva ulja se bolje upiju ako se mažu na mokru kožu.. sad se mažem čim stignem ali moram bademovo pod hitno kupiti..
sa time se i beba kupa prvih mjeseci..par kapi bademovog ili maslinovog u vodu..
Ljetna_dama bilo koja krema,ulje će ti pomoći samo da kožu ostavi nahranjenom i rastezljivom..dokazano je da kreme "protiv" strija baš i ne pomažu ukoliko ste sklone strijama..
za nošenje je Endzure već sve objasnila..bebe se najugodnije osjećaju u tom položaju kada su nogice u M a tijelo u C (kralježnica) jer im je to poznat položaj iz trbuha, a i slušaju vaše srce i brzo se smire..pogotovo kod grčeva..govorim iz iskustva..za kukove još bolje da su tako jer obično dijeca koja imaju problema sa kukovima se ili široko povijaju ili imaju one remenčiće koji im drže nogice u tom M položaju..
i ne, neće se naviknut na nošenje i na ruke..moj se i nosio, i bio u kolicima.. i da, nošenje je jako zdravo kako za vas tako i za bebu..
Jutro zene! Evo mi s pregleda. Uzeo je ponovo briseve, uzv nije radio jer smo ga radili prosli tjedan, samo je srceko poslusao. Dobila uputnicu za ogtt i rekao mi da smanjim kretanje jer je cerviks omeksan. Tako da cemo malo vise odmarati jer ja nekad stvarno zaboravim da ne mogu istim tempom kao prije. I rekao mi da pripazim na kile. E cure moje ja stvarno ne znam. Na prvom trudnickom pregledu sam imala 74,5, danas kad me vagala 82A ja stvarno ne znam di su mi i od cega te kile. Uopce nemam osjecaj da sam toliko dobila, osjetim ja i vidim da sam se udebljala, ali ne toliko. A bas i doktoru velim, nikad se u zivotu nisam zdravije hranila. Kruh me uopce ne privlaci, tako da ga pojedem tu i tamo tipa uz neko varivo. Grickalice 0 bodova jer me isto ne privlace. Jedini porok mi je sladoled, ali i to pojedem 1, ne pojedem kilu dnevno. Salate sam pojela vise u ovih nekoliko mjeseci, nego u svih 30 god
I uopce mi nije jasno. Ja jesam velika opcenito, imam 180cm, tako da ni u najmrsavijim fazama nisam twigy jer nisam takve građe. Veli mi muz kad je vidio kako sam jadna, pa ljubavi vidi, dobila si u svakoj cici po 2 kile i u guzici 4 (apsolutno se slazem) i to ti je vec 6, tako da zapravo si dobila samo 2kg
Ali bravo za pregled!
Bruncili ziva istina, prije sam bila u stanju svasta presutit, a sad mi je tako kratak fitilj da sama sebe ne prepoznajem. Neki dan sam u sparu dedu nekog skoro spucala s necim. Gospon samo smo nas dvoje u redu na blagajni, ja platim svoje i odmah iza mene ste na redu, nema potrebe da mi se naljepite na leđa cim se pomaknem dva koraka
baš sam jučer pisala..nije svaka žena ista..dobila si u sisama, imaš više krvi, normalno je da si dobila i koju kg..beba, polodna voda..sve to nosi svoje..ja se isto zdravo hranim pa se debljam, a trčim svaki dan za malcem..i glupo mi je "osuđivanje" i to da se do pola trudnoće ne bi trebalo dobiti ništa kg..
i meni je porok sladoled..ali dozvolim si ga tipa 2 puta tjedno..vidit ćeš da sad kad drugima krenu kg, tebi će malo ili stajati ili sporije ići.. zato, ne brini..
Jutro svima.
Vidim svi pate od nesanice, a ja do pola 9 skoro svaki dan 😂
Sto se tice mazanja, jos uvijek koristim niveino mlijeko za tijelo (imam ih dosta pa trosim zalihe😂) jer jos uvijek nisam pocela rast, stanem u svoje traperice s tim da ih izbjegavam, ali cu nabavit bademovo ulje.
Ja bi rekla da sam na +0,7 s kilazom sto je i meni bilo cudno pa sam prosli put molila ginekologa da me izvaze da provjerim jel mi vaga dobro radi 😂 i po svemu sudeci dobro radi.
Kraci fitilj mogu rec da imam i ja, odma kazem kome kaj ga ide 😠
A nisam bas tolko upucena u nosenje, za mene su kolica...neda mi se filozofirat s nosiljkama i sa svim tim.
A sto se tice svekrve...uh sto ja svoju ne podnosim, a zivim iznad nje i dijelimo dvoriste, vec vidim da ce bit puno zabrana ponasanja kad vidim kak se ponasa prema unucici od mjesec dana...i sve tupi po svom...
Crna191 hvala ti bas sam se bila rastuzila jer se stvarno trudim zdravo jesti. Nije mi radi mene, ja sam navikla da moja kilaza ide gore dole, nego radi bebice stvarno nastojim paziti sta unosim u organizam. Jos sam bila sretna sto me stvarno ne vuce za nikakvim glupostima jer sam inace zderonja i stvarno volim jesti. Bas mami jucer govorim da sam u zadnje vrijeme cesce gladna, ali da mi je dovoljno doslovno pola moje uobicajne porcije.
Eto, sad sam vam se malo izjadala, al ko ce me bolje razumjeti od vas.
Sto se tice mazalica, vec sam vam pisala da mrzim ista mazati po kozi jer ne volim taj keljavi osjecaj, ali moram priznati da mi je od Hippa nekakav mama balsam bas dobar. Fino mirisi, brzo se upije nemam porive da se idem oprat kad ga namazem.
url=https://lilypie.com]
Endzrue - tnx. Ma naravno, ja sam čula da se ne smije ali nisam provjeravala, zato sam i napisala "navodno". Meni je to cijeli novi svijet i sve moram "pohvatati" tako da Dea_Rene - kada bude neko savjetovanje u RI, idemo zajedno, a vjerojatno ću ti malo "ukrasti" savjetnicu . Post je više bio reakcija na činjenicu da su mi samoprozvani savjetnici (čitaj: prodavači u trgovinama, susjedi, mame koje su bile iskusne prije 40g, šetačice pasa...) krenuli davati "tople" savjete, a da ne govorim da sam se već malo i sukobila sa dobronamjernima kako MORAM inzistirati na prirodnom porođaju, da sa carskim dijete u svemu "kasni" i zaostaje za drugom djecom. Kako je porođaj prekretnica koja bi takvom djetetu uvijek u životu falila.. zapeo bi u nekoj fazi razvoja. Pa je sukob krenuo na moje pitanje "Zar bih trebala ugroziti dijete ili sebe odbijajući carski, ako do njega dođe?" Onda sam čula kako epiduralna nije zdrava za dijete, kako moram sa 100% alkoholom čistiti bradavice prije nego što djetetu stavim u usta bez obzira što će možda biti u početku upaljene i otečene
jer eto mama mora trpiti
Bruncilli - ja sam inače twiggy - zamisli moje osjećaje kad mi kažu "tek sad izgledaš dobro"! Meni osobno ne pada na pamet komentirati tuđi izgled i ne znam zašto ljudi to uopće rade? Zašto je površina i fasada uopće bitna?
Isssa - i ja imam plivadončiće - tek sad u trudnoći su puna dvojka ili praznija trojka :-)
christy - ja se mažem onom najobičnijom plavom nivea kremom po preporuci moje kume koja je rodila i nema niti jedne strije. Navodno je poanta da koža bude elastična i masna, odnosno da ima taj masni sloj. S druge strane, moja prijateljica je isprobala apsolutno sve i svejedno je popucala. Njena mama i baka (po mami) su popucle na identičnom mjestu tako da je genetika itekako bitna. Ako ti nemaju mama i bake (možda i sestre ako su rodile) možda i tebi genetika ide na ruku.
Babynb.1 e neka si mu rekla . Ja sam mislila da sam samo ja magnet za idiote. Što se tiče reda na blagajni. Ja zivim u Svedskoj i ima ih i ovdje . Ali me najviše još začude mladi tipa 30 i koju godinu . Ajme ajme. Zadnjem sam se okrenula bočno i udaljila od njega jedno metar i pol ,izvan reda i ljuto ga pogledala . Nije mu svejedno bilo. Ne kužim šta im to znači nabiti se na ledja. Gamad odvratna.
Sortiraj odgovore
Najstariji