Bez muža ne mislim ić, čisto da me za ruku drži i trči po doktore ako će trebati. Jučer mi je poznanica ispričala da bi ona bila sama rodila u Vinogradskoj da joj nije bilo muža, i kad je dovukao jedinu sestru što je našao ona je bila sva u čudu i rekla pa vi rađate, kaže da je nakon jednog pravog tiskanje bebica izašla, a onda nastala strka jer doktora ni babica nigdje nije bilo u blizini jer je bila smjena. Zato trebamo imati nekoga uz sebe, pa za kog se već odlučile.
Jutro cure, do 1 u noći sam bila na hitnoj 😥, prvo su provjeravali dal' je sve u redu sa bebačem, krvna slika, uzv, hvala Bogu sve je super 😀 Uglavnom imam gastritis, dobila sam opet peptoran u venu, i terapiju peptorana i Rennie, dijetna hrana 😥, samo neka prođe jer je UŽASNA bol, voda me boli kad popijem.
Ajoj, jadna ti 😫. Samo se nemoj nervirati previše, jer zna biti gore od nerviranja. Jesu ti rekli koju hranu da izbaciš, ili da sama otkrivaš što ti paše?
A klasika, samo kuhano, ne začinjeno ili lagano začinjeno, jogurt, kefir, acidofil, kuhano povrće, tipična dijeta, voće ali da nisu citrusi i ne piti gazirano. Mislim da sam se tu gadno zeznula, kao želudac boli, ne radi i udri po mineralnoj, samo sam si štetu napravila s tim 🙈
Jutro klokanice. Kako ste? Mi smo sinoć riješili problem ručka za danas. Skuhala sam mužiću veeeeliki lonac graha i veliki lonac juhe, samo što ja juhicu dio zaledim da imam kad god mi srce poželi ili zatreba. Meni će mužić biti uz mene na porodu i ne mogu zamisliti niti taj moment bez njega niti da je uz mene bilo tko drugi. O tome se nije niti raspravljalo, nama je to normalno da smo u svemu zajedno.
Što se poroda tiče, zanima me do kad se može biti doma da se ne ide u rodilište prerano? Ja ne bih htjela tamo biti 2 dana dok ne počnem rađati. Koliki može biti razmak između trudova? Mora li se odmah po pucanju vodenjaka ići u rodilište? Što kažu mame koje su rodile?
Isssa - oporavi se brzo
Petrapp - totalno te razumijem.
-ako dobiješ svoje trudove, u bolnicu kažu da se kreće kad su trudovi otprilike na 5-6min..malo ranije ako imaš dosta do bolnice.. u principu skužiš da su krenuli trudovi kad su na svakih 10tak min, stigneš se polako istuširati, pripremiti psihički i fizički i polako put bolnice.. a to ti nitko ne može reći koliko ćeš biti jer to ovisi o tvom tijelu i otvaranju.. ako oni procijene da su ti slabiji trudovi, stavit će te na drip..
-ako ispadne sluzni čep, do trudova ili pucanja vodenjaka ne mora doći odmah, može proći i 3-4 dana no on je uvijek znak da je porod blizu..
-ako pukne vodenjak, moraš odmah u bolnicu..to odmah ne znaći baš iste sekunde..ja sam se i istuširala još doma i "sredila" još malo i krenula polako..kod pucanja vodenjaka je bitno ići u bolnicu da prate bebu i tebe jer nebi smjela beba ostati dugo bez plodne vode u trbuhu..no vjeruj mi, te vode ima u hektolitrima, meni je samo curilo i curilo..
i da, skužit ćete i trudove kad vam dodu jer nije bol kao menstrualna, boli vas donji dio leđa najviše..mene naprijed ništa nije ni bolilo..
plodnu vodu ne možete fulat, ja sam morala na wc, obavila wc i pljusnulo je van..baš se skuži da nije mjehur u pitanju..
što se pratnje na porodu tiće..nemam pametan savijet..moj muž je bio samnom tek kad sam dobila epi jer sve do tad mora biti sterilno..a epi sam dobila dosta kasno jer nije bilo anesteziologa.. svi će vas živcirat, bio to muž ili mama ili doula s vama..jedino kad sam anesteziologa ugledala u bijeloj kuti, iu tom momentu mi se činilo da mi dolazi anđeo spasitelj..
tko god da bude s vama, neka vas masira donji dio leđa kad traje trud- jako pomogne i smanjuje bol masaža..ja sam na žalost kasno saznala za to..
Isssa baš mi je žao za gastritis..ne mogu zamisliti kolika je to bol.. nadam se da ti je danas već lakše i da manje boli..
žao mi je i za kiretažu..ne znam puno oko toga, znam da su mojoj kumi rekli 2 mj nikako spolne odnose, zatrudnila je nakon cca 6mj..
Ja sam danas obavila pregled kod svog gin..sve je ok sa bebicom, zatvorena sam skroz, tempo mogu nastaviti kakav je i bio..sad sam mirnija puno, a mm će morati koristiti zaštitu kao u mladenačke dane..
Isssa ne znam da li ih već uzimaš, ali probaj probiotike uključiti čisto da ti se izbalansira probava, Prolife ti je odličan. Od povrća ti je dobro izbjegavati rajčicu, brokulu, karfiol, luk i grah. A voće nikako citruse, makar umjesto octa u salati možeš koristiti limun, i bolje ti je kuhati kompote od voća zbog više vlakana i lakše probave. Meso, više piletine i puretine, ali prolazi i teletina. I ne znam piješ li kavu, ali i nju je dobro skroz izbaciti. Ja sam davno čula jedan suludi savjet što pomaže kod gastritisa, pojesti šlag (ledov), što je meni bilo suludo, ali kad više nisam znala što bi sa sobom probala sam i godilo mi je. Bit će ti lakše nakon par dana dijete, mislim na tebe!
Isssane znam da li ih već uzimaš, ali probaj probiotike uključiti čisto da ti se izbalansira probava, Prolife ti je odličan. Od povrća ti je dobro izbjegavati rajčicu, brokulu, karfiol, luk i grah. A voće nikako citruse, makar umjesto octa u salati možeš koristiti limun, i bolje ti je kuhati kompote od voća zbog više vlakana i lakše probave. Meso, više piletine i puretine, ali prolazi i teletina. I ne znam piješ li kavu, ali i nju je dobro skroz izbaciti. Ja sam davno čula jedan suludi savjet što pomaže kod gastritisa, pojesti šlag (ledov), što je meni bilo suludo, ali kad više nisam znala što bi sa sobom probala sam i godilo mi je. Bit će ti lakše nakon par dana dijete, mislim na tebe!
Hvala na savjetu, zasada nemam problema sa probavom 😀, bar nešto. A bez kave nema probave 😂, prije kave sam popila jogurt i ok je prošlo 😀
Cure jel ijedna od vas koristila utrogestane vaginalno? Jeste imale kakav iscjedak?
Cure jel ijedna od vas koristila utrogestane vaginalno? Jeste imale kakav iscjedak?
Ja ga koristim tako od pocetka.
Da bude bijeli onako malo cudan,al to od tableta visak kao sto izadje.
Bruncili, ja sam ga koristila od ovulacije do 5tt, onda sam presla na duphastone po preporuci ginekologa.
Nisam imala iscjedak kao reakciju na njega, nego mi je samo izlazio visak rastopljene tvari od tablete.
Netko je pitao za trudove, kad krene znat ces.. Ni meni to nije bilo jasno u prvoj i stalno sam to pitanje imsla u glavi i citala koji su znakovi.. Svaka je razlicita i razliciti su i trudovi.. Ja sam imala menstrualne bolove dolje koji su se pojacavali i smanjivali bez ikakve boli u ledjima i odma su krenuli od 10 min na dolje.. Pocelo u 23 sata, u bolnicu dosla u 2 h vec su bili na 3 min i 8 cm otvorena, a taj dan bila u ta ujutro i bila uloziva 1 prst..a znam cure koje su se mucile s trudovina danima.. Zato samo uzivajte dok to sve ne krene jer kad krene vjerujte znat cete.. ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji