Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    25. Travanj 2018. 10:26

Teta90

Ena31, pa vi ste jos malo u terminu, sad uskoro moze i van! Mirujes otpocetka? Ja sam isto na mirovanju, sad vec mogu u lagane setnje, rucak kuham, jucer sam i peglala, ne mogu stalno lezati :)

Od početka je posteljica nisko pa sam trebala paziti, usporiti, s 24t se bebač okrenuo naglavačke i spustio glavicom u ušće, skraćivao se cerviks, otad strogo mirovanje, hvala Bogu doma😀, do 34og tjedna, kad dam dobila zeleno svjetlo😁. Da, još malo, po mojoj doktorici ak dočekamo 36t mogu ga u vrtić poslati😁😁, veli ona veliko ne to već djete😂😂a hoćemo...samo se čuvaj i nemoj pretjerivati, znam da je teško mirovati i gledati sve oko sebe kak neke rade ali sve je to za naše mrvice😀.

christyy
    25. Travanj 2018. 10:29

Ja sam prije par dana uređivala balkon i kupila sam 2 velike tegle oleandera. Meni su prekrasni i bili su mi najljepši u svom onom izboru cvijeća. I sad dođe meni jučer mama na kavu i kaže jel znaš da je oleander otrovan?? Pojma nisam imala, i muž naravno odmah na Google i stvarno piše sve i svašta, spada u top 5 najotrovnih biljaka!!  i ja ne znam šta da radim. On me tjera da to odmah bacimo van a meni su tako lijepi i mislim da mi ovako u tegli ne mogu štetiti... Jedino moram držati psa podalje da nebi slučajno zagrizao koji list. Šta bi vi napravile?

• Bruncili
    25. Travanj 2018. 10:31

Petrapp puno hvala!!!
    A mislim stvarno ne znam jesam to onda usla u 5 mj il cu iduci tjedan. Uopce ne kuzim kad sam 17 plus nesto jel to 18.tjedan il sta 😂😂😂 jao sta zbunjuju s tim grrr
    Prelijepe ste sveeeeeeee

25. Travanj 2018. 10:31

Ssanja

Garavuša moj maleni je od početka jako vezan za mene, muža i moju mamu obožava ali nikad nije volio da me neko grli i ljubi, odmah se uvlači između nas i njih odguruje :D a od kad sam trudna postao je nježniji, inače je jako razigran i obožava da skače u krilo ali meni i ne pokušava, nježno legne pored mene i stavi glavicu na stomak i tako može da leži satima 😊 definitivno sam se milion puta uvjerila da životinje imaju neko šesto čulo, isto se ponašao i u prvoj trudnoći, a dan kad sam izgubila bebu cijeli je preležao uz mene sa šapicom na stomaku… odužih sa postom, ali ja toliko volim životinje da nemam granice kad pričam o njima 😊 jedva čekam da naši čupavci upoznaju naše bebe i da skupa provode vrijeme ❤

Moja je jako zaštitnički nastrojena ali malo strahujem jer inače ne voli djecu. Opet, s druge strane, mislim da će voljeti "svoje" i da će u zaštiti i pretjerivati. Teško je jednom terijeru objasniti da je reakcija pretjerana. Terijer je terijer i kad je u svom filmu ne čuje "NE" i "STANI". A inače kada nije tako "na oprezu" jako je nježna i puna emocija, privržena. Pajki mi na pupi ili barem blizu pupe. Ja isto jedva čekam da se upoznaju. Ljudi mi govore da su nosili psima krpice i stvari iz rodilišta da se navikavaju na miris i prije nego beba dođe. 

petrapp2605
    25. Travanj 2018. 10:37

christyy

Ja sam prije par dana uređivala balkon i kupila sam 2 velike tegle oleandera. Meni su prekrasni i bili su mi najljepši u svom onom izboru cvijeća. I sad dođe meni jučer mama na kavu i kaže jel znaš da je oleander otrovan?? Pojma nisam imala, i muž naravno odmah na Google i stvarno piše sve i svašta, spada u top 5 najotrovnih biljaka!! i ja ne znam šta da radim. On me tjera da to odmah bacimo van a meni su tako lijepi i mislim da mi ovako u tegli ne mogu štetiti… Jedino moram držati psa podalje da nebi slučajno zagrizao koji list. Šta bi vi napravile?

Ako ga misliš žvakati onda je otrovan, tako da ga samo ostavi i uživaj kad počne cvjetati, koliki ljudi ih imaju pa se nitko nije otrovao koliko znam.

Crna191
    25. Travanj 2018. 10:41

garavusa005

Ssanja

Garavuša moj maleni je od početka jako vezan za mene, muža i moju mamu obožava ali nikad nije volio da me neko grli i ljubi, odmah se uvlači između nas i njih odguruje :D a od kad sam trudna postao je nježniji, inače je jako razigran i obožava da skače u krilo ali meni i ne pokušava, nježno legne pored mene i stavi glavicu na stomak i tako može da leži satima 😊 definitivno sam se milion puta uvjerila da životinje imaju neko šesto čulo, isto se ponašao i u prvoj trudnoći, a dan kad sam izgubila bebu cijeli je preležao uz mene sa šapicom na stomaku… odužih sa postom, ali ja toliko volim životinje da nemam granice kad pričam o njima 😊 jedva čekam da naši čupavci upoznaju naše bebe i da skupa provode vrijeme ❤

Moja je jako zaštitnički nastrojena ali malo strahujem jer inače ne voli djecu. Opet, s druge strane, mislim da će voljeti "svoje" i da će u zaštiti i pretjerivati. Teško je jednom terijeru objasniti da je reakcija pretjerana. Terijer je terijer i kad je u svom filmu ne čuje "NE" i "STANI". A inače kada nije tako "na oprezu" jako je nježna i puna emocija, privržena. Pajki mi na pupi ili barem blizu pupe. Ja isto jedva čekam da se upoznaju. Ljudi mi govore da su nosili psima krpice i stvari iz rodilišta da se navikavaju na miris i prije nego beba dođe.

e to sam ti baš ja mislila napisati..tetricu malu ili nešto znam da su curke pisale da će slati doma.. no ja se ne brinem da neće bebu paziti, moj recimo zlatni retriver obožava klince, to je već općepoznato za tu vrstu, no ako bi se brat zezao sa nečakom (kod njih živi pas), pa bi mali vrištao od sreće, pas je znao reagirati kao da je mali u opasnosti i nasrnuo bi na brata jer je mislio da mu nešto radi.. tako da to ćeš po meni kasnije morat paziti..

petrapp2605
    25. Travanj 2018. 10:45

Bruncili

Petrapp puno hvala!!!
    A mislim stvarno ne znam jesam to onda usla u 5 mj il cu iduci tjedan. Uopce ne kuzim kad sam 17 plus nesto jel to 18.tjedan il sta 😂😂😂 jao sta zbunjuju s tim grrr
    Prelijepe ste sveeeeeeee

Jao negdje sam čitala lijepo objašnjenje za ovaj problem kako se računaju tjedni, mislim čak da je bilo u nekoj aplikaciji, kao trenutno si u 18 tj, a prošla si 17 tj 

petrapp2605
    25. Travanj 2018. 10:49

Ja si ponekad napravim ledenu kavu, sa sladoledom od vanilije i šlagom, a sad upravo pijuckam nescafe od vanilije. Ma svi trbuščići manji ili veći su divni 😍.
    Ja jedva čekam sutra i pregled da vidim svoju mrvicu i potajno se nadam da će nam pokazati spol. 

25. Travanj 2018. 11:05

Teta90

Cure, ja sam opet pocela piti kavu, je to ok, pijete i vi jos?

Ja ju nisam ni prestala piti. Zadržala sam svoju prvu jutarnju a izbacila ostalih 4. Sad kad me glava boli ili mi padne tlak, razmutim si Irish cream cappuccino, ali stvarno povremeno i po potrebi. Mislim da je to više placebo efekt nego što je pravi efekt, al dok pali, dobro je :-) 

Palcica Muž ima nekih obaveza u subotu pa ćemo malo do Istre kad to odradi. 
    Cristyy - baš je sladak pupo. Heh, mi se pratimo a moj pupo je skroz različit od tvog iako smo slično građene. I ja sam imala cice A, a sad je neka puna B, možda praznija C. Žao mi da uopće nemam majice sa dekolteom da po prvi put u životu imam dekolte :-) 
    Crna191 - moja se okrene agresivno na dijete u toj situaciji jer je njoj to nepoznato, a jako se boji nepoznatog i preventivno reagira. Baš je jako nesigurna, vjerojatno zato što je iz azila. O pijancima i narkomanima koji prolaze na ulici neću ni govoriti. Zapjeni od agresije. Već sam ih i ja počela iz daljine prepoznavati da ih obiđemo u širokom luku. Sve što se čudno kreće, ponaša, što nije uobičajeno, ona se boji (vjerojatno za nas) i ona napada, ali se baš vidi strah u očima. 
    Jane_Doe - Pupu na sunce, strije nisu nešto čega se treba sramiti. 
    Ena31 - hvala za tablicu
    christy još jednom - ja ti toplo preporučam da makneš oleandere ili ako možeš, digneš na neke više stolove. S njima nije šala.  I difenbahija je otrovna pa ako ju imate u kući, dignite ju da dijete ne može dokučiti jer je i sama "suza" koju pušta otrovna. 

25. Travanj 2018. 11:11

Ena31, najgore ste prosli i super da nisi morala u bolnicu :) Onda kroz par tjedana cekamo da nam se javis s dobrim vijestima :) Svi me pitaju kako mogu lezati i mirovati, kao da se meni da! To mi je sada posao, nema mi druge i ne razmisljam o tome kao o necem losem, mnoge cure preleze cijelu trudnocu u bolnici, respect za to! Ja sam bila bas na strogom mirovanju od 5. do 12. tjedna, ali nisam se vec oko 10. pridrzavala pa bi otisla u setnju i nesto, sad smijem puno vise, a zapravo se osjecam dobro, da imam dozvolu, isla bi svugdje! Javi nam se jos! 
    Christyy, cula sam za oleandar da je otrovan, neznam sto bi ti rekla.. Mislim nije da ga jedes 
    Bruncili, recimo od 17+0 do 17+6 je 18. tjedan, onda sa 18+0 je vec 19. tjedan. Meni je isto malo glupo, danas sam 15+1 i to je kao 16. tjedan. Cure ispravite me ako grijesim.
    Petrapp, pa to nije kava, ti se castis desertom! Salim se naravno, samo uzivaj! Moj muz inace ne pije kavu, ali po ljeti je lud za onom ledenom nescaffe kavom od vanilije, ljesnjaka, kokosa, samo da je slatko! Sretno sutra na pregledu! Buduci da se pratimo u dan, molim izvjestaj sa mjerama 
    Setala sam sad sa psom 45 min i izgorila na suncu! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.