Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aidicaa
    24. Travanj 2018. 14:52

Pozdrav ženice moje. Uskačem sa jednim pitanjem. Šta je D-dimer. Radila sam iz toga nalaze, valjda jer sam imala dva spontana prije ove drugdnoće. Tek sam 5.5 sedmica. A D dimer iznosi <140.
    Jel još neka radila ovo, i jel nalaz uredan?

Amy2018
    24. Travanj 2018. 15:26

Jao Isaa kako divan trbuh imas, tako veliki, prava trudnica vec 😀 jedva cekam tih tvojih 20 nedjelja, ja sam danas punih 17,nadam se da ce i meni tada toliki biti da se divim i osjetim bebicu 😍 inace cure jeste li primijetile da trbuh zaista brzo raste, svaki novi tjedan sve veci 😍😍

src="https://lmtf.lilypie.com/pG4Hp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>

Aidicaa
    24. Travanj 2018. 15:32

Evo mene opet, zvala sam doktora, peočitala nalaze, rekao je sutra odma da dođem, da me uključi na aspirine. Zbog čega se piju aspirininu trudnoći?

petrapp2605
    24. Travanj 2018. 15:49

Mallaa .

Evo mene opet, zvala sam doktora, peočitala nalaze, rekao je sutra odma da dođem, da me uključi na aspirine. Zbog čega se piju aspirininu trudnoći?

Koliko se ja sjećam biokemije d dimer je produkt razgradnje fibrina, a to je protein koji sudjeluje u zgrušavanju krvi, tako da ti aspirin vjerojatno daje kako bi spriječili mogućnost tromboze. 

24. Travanj 2018. 16:01
    Evo i moje bušice 18 tjedana 😍
    Evo i moje bušice 18 tjedana 😍
    24. Travanj 2018. 16:08

Malla, evo petrapp ti je sve rekla. Ako je D-dimer povisen, to moze ukazivati na povecano stvaranje ugrusaka. Mislim da sam to jednom vadila, ne sjecam se vrijednosti, ali mislim da trebaju biti nize od 500. Nije nista strasno ako te stave na aspirin, ja svaki dan uzimam andol 75 ili 100, i jos uz to heparin, bas protiv zgrusavanja krvi. Inace, ako postoji zgrusavanje, ono moze onemoguciti prijenos kisika putem posteljice i zdrava beba jednostavno prestane disati, a andol/aspirin je za razrjedjivanje krvi. Koji si tjedan?

• Bruncili
    24. Travanj 2018. 16:25

Aaa kako razliciti trbuscici 😂 ja se nikako ne mogu uslikati sama da to na nesto lici, pa cu pricekati dragog da to obavi. Koliko god smo govorili da cemo to stalno raditi, zaboravimo jednostavno. I dalje imam feeling da mi je navecer trbuh veci neg ujutro. Curke, sto ste primjetile da vam je "nestalo" od simptoma kad ste zakoracile u drugo tromjesecje? Ja mogu slobodno reci da me cice ne bole ali se nisu smanjile, a i prestala je nadutost pa samim time i vjetrovi 😂 
    Bruna mi i dalje stvori pristic tjedno, svako toliko osjetim nesto sto ne mogu rec da je bol a ni da su leptirici... joj jos dva tjedna do pregleda. To tako jako dugo traje, ne bi bila u kozi onima koje mogu tek par puta po trudnoci ici na uzv 😣

Isssa
    24. Travanj 2018. 16:32

Meni je trbuh u mj baš iskočio pošteno, tih 4-5 tjedana je baš jako velika razlika 😀, ma samo nek on meni raste 😍

24. Travanj 2018. 17:21

Teta90 -  Smatra li se vježbanjem šetanje psa i život na 4. katu bez lifta? Baš suprotno, toliko nisam vježbala da mi je već jako falilo vježbanje. Od danas (iako to govorim već 10 dana) krećem sa "Ariana pregnancy joga" po preporuci šogorice. Naprosto sam sva mišićavo građena, kao nekakav dečkić :-) Imam policistične jajnike pa ujedno i višak testosterona pa sam i dlakavija i mišićavija, sa malenim cicama i guzičicom, a za cikluse je normalno 30-60dana a nekad i duže. Sad u trudnoći se baš sve postavilo naopačke da mi je pomalo šok sve.
    SSanja - i moja uvlaka se isto tako uvuče i sluša pupu ili se smjesti negdje blizu pupe. Jesi primjetila sa svojim psićem promjene u njegovom/njenom ponašanju. Meni se nitko ne smije približiti - postala je agresivna i jako jako teritorijalna. Za muža ništa, sve kao i prije. Ono, ne bude joj drago da mu se netko od pasa približava ali nije ni agresivna toliko. Ali kad se neki pas meni približava, odmah počne režati i postavljat se između mene i njega. Čak i za ljude tako. 
    Baš gledam slikice pupa.. kako su SVI RAZLIČITI, a moj mi djeluje jako visoko naspram ostalih. 

24. Travanj 2018. 18:07

Bruncili, ja se osjecam poletnije i generalno bolje iako nocas recimo nisam nista spavala, ali evo vratila sam se iz setnje upravo i bas sam super :) Sise me i dalje bole, trbuh me isto cesto zateze, ali mucnine se smanjuju zadnjih dana, tako da sam zadovoljna :) Ostale curke?
    Garavusa, bas mi se cinio izvjezban. Ja sam do faksa i dijelom na faksu bila dosta u sportu, poslije se nisam nicim bavila. Sad se trudim svaki dan setati, odmah se bolje osjecam, samo ne smijem pretjerati, bolje dvaput po pola sata nego odjednom 1h.
    Ja nisam primijetila promjenu ponasanja kod psa, jedino mi je jednu vecer prislonila glavu na trbuh i bila tako neko vrijeme, sto inace ne radi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.