Garavuša moj maleni je od početka jako vezan za mene, muža i moju mamu obožava ali nikad nije volio da me neko grli i ljubi, odmah se uvlači između nas i njih odguruje :D a od kad sam trudna postao je nježniji, inače je jako razigran i obožava da skače u krilo ali meni i ne pokušava, nježno legne pored mene i stavi glavicu na stomak i tako može da leži satima 😊 definitivno sam se milion puta uvjerila da životinje imaju neko šesto čulo, isto se ponašao i u prvoj trudnoći, a dan kad sam izgubila bebu cijeli je preležao uz mene sa šapicom na stomaku... odužih sa postom, ali ja toliko volim životinje da nemam granice kad pričam o njima 😊 jedva čekam da naši čupavci upoznaju naše bebe i da skupa provode vrijeme ❤
Malla, evo petrapp ti je sve rekla. Ako je D-dimer povisen, to moze ukazivati na povecano stvaranje ugrusaka. Mislim da sam to jednom vadila, ne sjecam se vrijednosti, ali mislim da trebaju biti nize od 500. Nije nista strasno ako te stave na aspirin, ja svaki dan uzimam andol 75 ili 100, i jos uz to heparin, bas protiv zgrusavanja krvi. Inace, ako postoji zgrusavanje, ono moze onemoguciti prijenos kisika putem posteljice i zdrava beba jednostavno prestane disati, a andol/aspirin je za razrjedjivanje krvi. Koji si tjedan?
Tek sam 5.5 sedmica. Imala sam već dva spontana. Uzrok bakterija ureaplasma. Očekivala sam ponovo briseve, ali mi je to dao da radiim, koliko je opasno u ovako ranoj trudnoći?
Mallaa, moram priznati da ne razumijem pitanje. Koliko sam shvatila, D-dimeri su ti u redu. Pitas za njih ili ako brisevi ne valjaju? Jesi rijesila ureaplasmu? Ja sam uvijek papu i briseve imala uredne pa neznam, ali sam cula da bakterije mogu biti uzrok spontanima, da mogu biti opasne, a i ne moraju, ali stvarno neznam iz osobnog iskustva.
Mallaa da li si riješila ureaplasmu prije trudnoće? Za D-dimere stvarno ne znam, ali koliko znam znaju u slučajevima ponavljanja spontanih odmah na početku trudnoće uključiti aspirin iz predostrožnosti. Tako je meni ginekolog rekao nakon spontanog, međutim ja nisam htjela rizikovati i prije trudnoće sam uradila sve pretrage tako da smo u mom slučaju trombofilije isključili u startu jer definitivno one nisu bile uzrok spontanog već upravo ureaplasma i upala.posteljice koja je uslijedila usljed nje.
Ne spominjite tu ureaplasmu, sad mi na sljedecem pregledu ponovno radi briseve da vidi jel otisla nakon sumameda. Iako, kod mene hvala Bogu, nije napravila bas nikakvu stetu
url=https://lilypie.com]
Ja sam samo javila doktoru nalaz, on je rekao da dođem da me stavi na aspirine.
Ureaplasmu sam riješila prije trudnoće, nakon drugog spontanog.
Ne spominjite tu ureaplasmu, sad mi na sljedecem pregledu ponovno radi briseve da vidi jel otisla nakon sumameda. Iako, kod mene hvala Bogu, nije napravila bas nikakvu stetu
Nadam se da će biti sve ok, samo se pridržavaj što ti doktor kaže. Ja sam se lako riješila. Sedam dana tablete pila, i ja i muž, sledeći put je nije bilo.
Bez stresa i sikiracije. Bit če to ok. <3
Dobro jutro svima! Ima li mozda koja od vas onu slicicu sa tjednima i mjesecima trudnoce? Svugdje je razlicito pa vise ne znam rec kad me ljudi pitaju u kojem sam mjesecu (dns 17+2) 😂😂😂
Dobro jutro cure! (i decki, ipak ih ima 😉)
Nadam se da ste se naspavale i da cete lijepo provesti dan :)
Baby.nb1, zao mi je zbog ureaplasme, nadam se da je na slijedecem pregledu nece vise biti!
Mallaa, andol mozes i sama kupiti u ljekarni, uzima se mala doza od 100, bez recepta.
Jutro svima koliko nas ima 😊!
Bruncili evo tablice još jednom
Prvo tromjesečje
1. mjesec = tjedni 1, 2, 3, 4
2. mjesec = tjedni 5, 6, 7, 8,
3. mjesec = tjedni 9,10,11,12,
Drugo tromjesečje
4. mjesec = tjedni 13, 14, 15, 16, 17
5. mjesec = tjedni 18, 19, 20, 21, 22
6. mjesec = tjedni 23, 24, 25, 26, 27
Treće tromjesečje
7. mjesec = tjedni 28, 29, 30, 31