Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dija85
    09. Travanj 2018. 14:56

Looda_vila

Pticaselicazgst dobro dosla nam!!
    Uff evo ja sva u ciscenju sad poslije majstora (radi nam svaki dan do 14h radi kucnog reda u zgradi). Kod mene nema nikakve postede..mislim dragi bi mene pazio i mazio, stalno nesto komentirao kad bi radila, cistila, nosila teret, al odustao nakon kaj doktor rekao opet da je sve dobro i da nek nastavin kako sam radila i do sad..samo da slusam svoje tijelo i to je to.. tako da sam bas opustena, iako mi je prva trudnoca😁😊
    Negooo cure, evo slika ( zapravo screenshoot sa snimke) gdje sam uspjela ulovit kad je bebach malo digao nogicu… kak se vam cini ovo izmedu nogu? Jesu to mala jajceka ?😅😅😁😁

Pa meni se čini da čak i jesu. Evo mog pišonje sa dignutom nogom, zaokruženo je kemijskom 😊

09. Travanj 2018. 15:19

Pticaselicazgst dobrodošla! 
    Ostale cure super za preglede..  
    Baš ste me nasmijale što se tiče muževa 
    Kod mene cure sve žele napraviti, a ja nek odmaram 
    Posto moram što više odmarati pod obavezno mi je da skuham ručak i večeru i odem po curke u školu..  a ostatak polako..muža najviše brine zdravlje djeteta, baš kao i mene..za ovo ostalo je lako..za kilažu ne brinem, neznam ni koliko sam točno dobila do sada..cca nekih 3 kg, a da i dobijem 33kg, sve se to da vratiti u normalu..uživajte u trudnoći, bez brojanja kilograma  ja imam termin 27.09. Spol neznamo, nit ne želimo znati..a za ime se imamo vremena dogovoriti..još su ako Bog da 24 tjedna ispred nas.. 

Baby.nb1
    09. Travanj 2018. 15:38

Teta90

Cure, ja sam se malo zapustila po pitanju prenatalnih vitamina.. Pila sam ih prvo vrijeme redovito, sad vec par tjedana uopce nisam uzimala folnu ni nista.. S obzirom na zaista kvalitetnu prehranu (jaja, sparoge, spinat, blitva, kelj, jogurt, voce) mislim da bebi ne nedostaje niceg i ne bojim se spine bifide. Ipak, od danas cu nastaviti uzimati vitamine, nece nastetiti :) Kasnije u trecem tromjesecju sam mislila uzimati nesto s omega3, jer ribu jedem samo jednom tjedno.
    Jedno pitanje: koja je razlika izmedju kombiniranog probira i anomaly scana? Na kombiniranom sam bila, a za anomaly sam cula da se ide oko 20tt, samo neznam je li to obavezno/sastavno na pregledu ili se ide posebno? Isto tako, kakav treba biti rezultat za down da bi bio nizak rizik? Meni je oko 1:2000, je to ok?

Ja sam do sada folnu pila I sad mi je rekao da mogu pocet s prenatalom.
    Anomaly scan mislim da je taj tzv. veliki ultrazvuk. To mi je sad rekao ma zadnjem pregledu da se narucim negdje privatno u 18. tjednu I ako sam dobro shvatila to.je malo detaljniji ultrazvuk, tj. gledaju organe pojedinacno.da li je sve odgovarajuce velicine I kako treba.
    Rezultate kombiniranog mi.nije posebno.komentirao, samo je rekao da su rezultati u redu. A I.mislim da ti na samom nalazu pise tipa rizik.manji.od granicnog.
    Sorry na silnim tockama, al ubija.me tipkovnica na mobu 😂😂 ako sam za nesto krivo.napisala, ispravite me

url=https://lilypie.com]

Looda_vila
    09. Travanj 2018. 15:40

Dija85

Looda_vila

Pticaselicazgst dobro dosla nam!!
    Uff evo ja sva u ciscenju sad poslije majstora (radi nam svaki dan do 14h radi kucnog reda u zgradi). Kod mene nema nikakve postede..mislim dragi bi mene pazio i mazio, stalno nesto komentirao kad bi radila, cistila, nosila teret, al odustao nakon kaj doktor rekao opet da je sve dobro i da nek nastavin kako sam radila i do sad..samo da slusam svoje tijelo i to je to.. tako da sam bas opustena, iako mi je prva trudnoca😁😊
    Negooo cure, evo slika ( zapravo screenshoot sa snimke) gdje sam uspjela ulovit kad je bebach malo digao nogicu… kak se vam cini ovo izmedu nogu? Jesu to mala jajceka ?😅😅😁😁

Pa meni se čini da čak i jesu. Evo mog pišonje sa dignutom nogom, zaokruženo je kemijskom 😊

Haha joooj meni je to sve tak apstraktno!😂 al i meni i izgleda da jesu😁  valjda je deckicima to urodeno dizanje nogice i pokazivanje pise😂😅

Looda_vila
    09. Travanj 2018. 15:53

Teta90 ma ako se hranis tako kako si napisala, nemas brige, ja sam isto skroz prestala pit jer mi uopce ne odgovaraju. Probala sam sa nekoliko vrsta, ali jednostavno mi bude muka odmah nakon sto bi ih popila. Dr.rekao da nema veze, neka malo vise unosim povrca i voca. Tako sam i napravila. I to sto kazes, u zadnjem tromjesjecju pojacat omegu. Iako i sad radije uzmem malo vise orasastih plodova, maslinova ulja na zlicu tu i tamo, lanenih sjemenki itd.
    Za rezultate kombiniranog ti ne znam, jer nisam isla, a anomaly scan ti je drugi detaljan uzv pregled gdje se gleda kompletna fetalna anatomija, od organa, kostiju, mjerenja svega i svacega. Koliko znam ne treba se nista posebno narucivati, osim ako sama ne zelis taj pregled obavit privatno kod nekog tko ima mozda bolji uzv. Super je sto se na tom pregledu dugooo gledate s bebicom😉😊😊

Ssanja
    09. Travanj 2018. 16:24

I mi da se upišemo na tabelu 😊
    Ssanja - 16.09. -curica - Mia ukoliko ne dođe do nekih promjena naknadno 😊
    Svima koji su bili na pregledu nadam se da je prošlo sve kako treba. Da li nam se Gricko javila, koliko se sjećam i ona je trebala danas pa se nadam da ima nekih novosti i da je sve ok

PlavaBorovnica
    09. Travanj 2018. 16:29

Mala pomoć, savjet - od ljekarnika sam dobila kapi ekstrakta koprive za bakteriju koju imam, a na njima piše da se ne preporuča trudnicama. Malo sam čitala i svugdje piše pozitivno o koprivi u trudnoći... Ima li tko informacije, savjet, iskustva..?

Isssa
    09. Travanj 2018. 17:01

Teta90

Cure, ja sam se malo zapustila po pitanju prenatalnih vitamina.. Pila sam ih prvo vrijeme redovito, sad vec par tjedana uopce nisam uzimala folnu ni nista.. S obzirom na zaista kvalitetnu prehranu (jaja, sparoge, spinat, blitva, kelj, jogurt, voce) mislim da bebi ne nedostaje niceg i ne bojim se spine bifide. Ipak, od danas cu nastaviti uzimati vitamine, nece nastetiti :) Kasnije u trecem tromjesecju sam mislila uzimati nesto s omega3, jer ribu jedem samo jednom tjedno.
    Jedno pitanje: koja je razlika izmedju kombiniranog probira i anomaly scana? Na kombiniranom sam bila, a za anomaly sam cula da se ide oko 20tt, samo neznam je li to obavezno/sastavno na pregledu ili se ide posebno? Isto tako, kakav treba biti rezultat za down da bi bio nizak rizik? Meni je oko 1:2000, je to ok?

Evo moj nalaz pa čisto da imaš s čim usporediti, kod mene je nizak rizik ali to su samo procjene, nije sigurno 💯%

Delilah
    09. Travanj 2018. 17:45

Endzrue

Delilah

Javljam se i ja…kupljeno sve u svasta u lidlu 😀 hvala vam na informaciji, i obavljen pregled, beba je 2 dana starija od trudnoce, malo spavala pa se probudila i ritala 😀 nesto najljepse sto se moze vidjet, a iduci tjedan petrova, i poliklinika harni mini anomaly scan s vadjenjem krvi i 4D ultrazvukom.
    Za tablicu
    Delilah_termin 29.10. Spol ?

Isti nam je termin.. Nije ti ništa spol spominjalo.. Ni meni a nisam ni pitala kad se sad tek formira.. Možda idući put

Iduci put sam 2.5. Narucena, rekao mi je da je cak s 12, 13 tjedana moguce vidjet ako je dijete dobro okrenuto, ja idem na 4d 16.4. Pa se nadam da postoji barem mala sansa saznat spol makar nerealno za ocekivat. 

Dija85
    09. Travanj 2018. 17:50

Delilah

Iduci put sam 2.5. Narucena, rekao mi je da je cak s 12, 13 tjedana moguce vidjet ako je dijete dobro okrenuto, ja idem na 4d 16.4. Pa se nadam da postoji barem mala sansa saznat spol makar nerealno za ocekivat.

Ja sam bila točno 13 tjedana kada je vidio spol. Ali nije ga vidio na običnom ultrazvuku nego mi je na minutu upalio 3d jer sam ga pitala za to pa mi je htjeo pokazati kako to izgleda i čim je uključio vidio je spol. Tako da, možda će i tebi vidjet pogotovo jer ideš na 4d. Mojoj seki je s 12 tjedana rekao spol

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.