Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Looda_vila
    09. Travanj 2018. 23:00

Baby.k

Evo i nas sa pregleda. Bebica je super i raste, ali je sramežljiva. :)
    A ja imam malo povišeni šećer i hormone štitnjače još od prošlog puta, pa sam sada dobila duplu dozu tableta.
    Sutra idemo vaditi krv za probir i naručeni smo opet za pregled tek za 5 tjedana :(
    Evo slikica mog bebolina♥️

Bebica je predivna😍 

Dija85
    09. Travanj 2018. 23:03

Aha onda ok. Hehe. Nisam znala. I onda ne znam koliki je jer ne pise nista drugo. 

• pandica1805
    10. Travanj 2018. 05:53

Bokic :)
    Netko je pitao sto je anomly scan. Ja sam bila u prosloj trudnoci i sad opet idem 26.4. U njemackoj je to besplatno. Ovdje se za nista ne ide u nikakve druge klinike sve moj gin radi na redovnim pregledima. Ugl to je jedan veliki uzv na kojem oni mjere i gledaju svaki bebin organ dal je sve u redu, da slzcajno nema zecju usnu, mjere nosnu kost gledaju da beba nema down sindrom.. ugl jedan ooogroman uzv meni su sa sinom sigurno nekih 30min to radili a ja uzivala gledajuci bebu hehe

PlavaBorovnica
    10. Travanj 2018. 06:42

Baby.k

Evo i nas sa pregleda. Bebica je super i raste, ali je sramežljiva. :)
    A ja imam malo povišeni šećer i hormone štitnjače još od prošlog puta, pa sam sada dobila duplu dozu tableta.
    Sutra idemo vaditi krv za probir i naručeni smo opet za pregled tek za 5 tjedana :(
    Evo slikica mog bebolina♥️

Baby.k prelijepo :)

PlavaBorovnica
    10. Travanj 2018. 06:48

Looda_vila

Dija85 to nije oznaka duzine bebe..to je neki njihov mjerni interval. CRL je oznaka duzine bebe na slici ultrazvuka. Evo jedna slika primjera s neta
    Ono sto pise iznad u sredini 13.6cm to nije duzina bebe, vec ovo dolje desno u kutu:)

Haha, onda sam i ja krivu mjeru gledala. Ups

10. Travanj 2018. 07:43

Jutro cure! Evo malo informacija 
    Temeljna UZV anatomija:
    GS je gestacijska vrećica. To je prikaz trudnoće u maternici.
    EO je embrionalni odjek.
    ŽV je vizualizacija žumanjčane vrećice, kojom se embrio hrani.
    SA je srčana akcija. Uvijek je vidljiva kad je CRL 4 mm i više.
    CRL (crown rump lenth) predstavlja udaljenost od tjemena do trtice.
    Koristi se od 7. do 12. tjedna. 
    Točnost za procjenu trajanja trudnoće je +/- 4 dana.
    NN (nuhalno zadebljanje, nuhalni nabor) je debljina potkožnog tkiva na stražnjem dijelu vrata, odnosno prosvjetljenja nakupljene tekućine u mekim tkivima sa ili bez pregrada.
    NK (nosna kost) predstavlja vidljivost, duljinu i nagib nosne kosti.

Parametri koji se najčešće koriste nakon 12. tjedna trudnoće:
    BPD (biparjetalni promjer) je najveći poprečni promjer glavice.
    HC (head circumference) je opseg glavice.
    FL (femur lenth) je dužina bedrene kosti koja se najlakše mjeri. Važna je u procjeni proporcija bebice.
    AC (abdominal circumference) je opseg trbuha. Koristi se u procjeni težine fetusa.

Crna191
    10. Travanj 2018. 08:47

jutro..
    Isssa ja sam 27.4 u Petrovoj na anomaly.. javi kako je bilo..ako nisi još bila tamo, moj savijet je da dodeš ranije od naručenog jer su mi rekli da se rade gužve budući da dr se nikad ne spusti u isto vrijeme sa odjela.. inaće vam anomaly isto sve kao običan uzv samo mjeri i detaljno gleda sve organe..ništa specialno.. u Petrovoj nemaju kao kod običnog našeg ginića onak da možeš ti isto sve gledati, nego na kraju pokaže bebu i da je sve ok s njom..
    meni su zadnji puta rekli da je beba skoro za 2 tj veća nego trudnoća pa sam radila tripple test ali moj gin je kasnije mjerio i veća je standardno za tjedan dana..

Meni je u prošloj trudnoći gin jako brzo vidio spol..mislim da u 14 tt..i to se pišulinac onako baš lijepo svaki put namjestio da potvrdi da je pišulinac..i to sve na 2D..4D sam išla privatno i nisam bila nešto posebno oduševljena a stvarno je cijenjena dr bila..bolje mi je moj gin sve vidio na 2/3D.. tako da ovu trudnoću neću vjerojatno ni ići..

Isssa
    10. Travanj 2018. 09:15

Crna191

jutro..
    Isssa ja sam 27.4 u Petrovoj na anomaly.. javi kako je bilo..ako nisi još bila tamo, moj savijet je da dodeš ranije od naručenog jer su mi rekli da se rade gužve budući da dr se nikad ne spusti u isto vrijeme sa odjela.. inaće vam anomaly isto sve kao običan uzv samo mjeri i detaljno gleda sve organe..ništa specialno.. u Petrovoj nemaju kao kod običnog našeg ginića onak da možeš ti isto sve gledati, nego na kraju pokaže bebu i da je sve ok s njom..
    meni su zadnji puta rekli da je beba skoro za 2 tj veća nego trudnoća pa sam radila tripple test ali moj gin je kasnije mjerio i veća je standardno za tjedan dana..

Meni je u prošloj trudnoći gin jako brzo vidio spol..mislim da u 14 tt..i to se pišulinac onako baš lijepo svaki put namjestio da potvrdi da je pišulinac..i to sve na 2D..4D sam išla privatno i nisam bila nešto posebno oduševljena a stvarno je cijenjena dr bila..bolje mi je moj gin sve vidio na 2/3D.. tako da ovu trudnoću neću vjerojatno ni ići..

Jutro, u 8:30 sam naručena, bit ću u 8 tamo i javim kak je prošlo, hvala na savijetu 😀

Baby.k
    10. Travanj 2018. 09:40

Teta90, vodim trudnoću kod privatnog ginekologa i jučer smo pola sata gledali bebicu, u 2d i 3d i uživala sam. 😊 I uz to sve slikice i videa sa ultrazvuka preko aplikacije Hello Mom imam sada i na svom mobitelu i oduševljena sam! Beba je velika 6,45 cm.

Nisam stavljena na dijetu, samo sam išla vaditi krv za glukozu i trudnički šećer, i samo me upozorio da malo pripazim te da će me nazvati kada stignu nalazi.

Dija85
    10. Travanj 2018. 09:43

Jutro cure, kod mene je malo prohladno ali evo me na balkonu, pijem kavu. Glava me boli od kad sam otvorila oči pa bolje da sam na svježem zraku. 
    Meni moj ginekolog nije ni spomenuo anomaly. Možda bude na idućem pregledu. Za 2.5 tjedna.
    A u Petrovu idem 23. na triple test.
    I čitam ovu aplikaciju što sam skinula na mob, piše da beba u 14 tjednu bude čitavih 12 cm. Idem naći staru slikicu da vidim koliki je bio.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.