da isti nam je termin. ja sam se sa mališom porodila tačno tri sedmice ranije, nadam se da cu i ovaj put poraniti jer je deveti mjesec baš naporan. strije nisam ni dobila jer mi stomak nije bio veliki a mazala sam se sa pavloderm masti jer imam jaaaako suhu kozu koja i najgušću mast "popije". nisam se mnogo ni udebljala prošli put, oko 13 kg pa se nadam da neću ni ovaj put. sad čekam 8. nedjelju trudnoće da odem na pregled, mada mi se već sad čini da vrijeme jaaako sporo prolazi a ja sam uzbuđena kao da mi je prva trudnoća
prošli put sam pokrete osjetila u 16 tt ali sam odmah poslije morala mirovati jer sam prokrvarila zbog placente previe marginalis a jos sam i RH- a beba je bila +. vidim da je razlika među tvojom dječicom 2 godine, kod mene bi trebala biti 2,2 godine. kakva su iskustva s tako malom razlikom u godinama? da li je bilo ljubomore? kako si se snalazila po pitanju organizacije s njima dok su bili mali? kako se sada slažu? ja sam jedinica pa ne znam šta da očekujem. bratko-sestrinski odnosi su mi nepoznanica i iz moje perspektive vrlo kompleksni.
Petrapp, bravo za pregled!
Tribe, dobrodosla!
Stigli su mi nalazi urinokulture, sve ok :)
Ja sutra imam pregled. Ima jos netko ovaj tjedan?
Takodjer imam suhu kozu i mazem se ili nekom kremicom ili obicnim bademovim uljem iz ljekarne uvijek nakon tusiranja. Strije vec imam, nadam se da nece ih doci jos puno novih ;)
Cure evo mene s mog paničnog pregleda. 😁 srce kuca sve je u redu. Prilično sam sigurna da je ginekolog bio ljut što sam došla. Svašta. Ne kužim... pa nisam sigurno jedina koju barem jednom ne uhvati panika... Još ga pitam da li visoka temp može naštetiti plodu kaže on može da je manje. Ma baš me.briga što on misli. Bitno da je sve u redu.
Cure evo mene s mog paničnog pregleda. 😁 srce kuca sve je u redu. Prilično sam sigurna da je ginekolog bio ljut što sam došla. Svašta. Ne kužim… pa nisam sigurno jedina koju barem jednom ne uhvati panika… Još ga pitam da li visoka temp može naštetiti plodu kaže on može da je manje. Ma baš me.briga što on misli. Bitno da je sve u redu.
Bože, pa nismo mi krive što imaju toliko pacijentica i ljutimo li se mi kad ih čekamo da oni nonšalantno ušetaju sa 40min zakašnjenja na posao?? Boli te briga! Ti si majka i boriš se za svoje dijete. Nema se tko što ljutiti na tebe pogotovo ne netko tko svako malo na ekranu ugleda ono grdo od čega svi zaziremo a to i nije tako rijetko. U grupi sam od početka i znam koliko nas je cura napustilo tako da to i nije takva rijetkost. A ionako će zaboraviti od toliko pacijentica da se uopće ljutio na tebe
Baš tako. Svašta. Neka misli što hoće. Ja sam srce čula. To je najbitnije. Trebao je na pauzu. Mislim da je zato bio takav. Nije mi ništa krivo rekao nego je onako bahato i sa silom koristio instrumente. Sada mogu s mirom čekati idući pregled.
Drage moje, evo i mene sa pregleda. 6,7cm smo veliki, stidilo se pokazati pišulina ili pikinu tako da još ne znamo. Uzeo nam je bris i uputio sutra na kombinirani probir. Srčeko kuce brzo i pravilno.
E da stigli nalazi od obične pretrage krvi i od sada nadalje slušam samo ono što mi tijelo traži. Dakle, meni je od početka mučno na slatko i ne ide mi baš, zna me čak i žgaravica loviti.... Prema nalazima šećer mi je blizu gornje granice, bilo bi bolje da je malo niži. S druge strane, ubila bih za slano. Počela sam sve soliti i lupati po slanome i jedu mi se juhe - mogući razlog - granično nizak natrij.
Inače niskotlakaš - sada mi je 115/70 - bolji nego kad nisam bila trudna :-)
Bome, s razlogom trudnoću zovu "drugo stanje"
Cure nemojte se nikad ustručavati otici na pregled kad god mislite da nesto nije u redu ili vas boli. Nitko ne moze platiti nas mir i zivce koji su nam prijeko potrebni svih 9 mj. pa makar to znacilo za svaku glupost zvati ili ici kod gin. Sve samo da se umirimo. Vec cemo tokom trudnoće nauciti osluskivati svoje tijelo,a dok je pocetak naravno da smo zbunjene i zbrckane,a najvise paranoicne,pogotovo jer svasta cujemo/citamo i brinemo se. A ako se gin.na to ljute i ide im na zivce to je njihov problem,a njihov posao je da nas pregledaju i upoznaju sa svime sta trebamo znati. Imaju i oni svoje dobre i lose dane kao i svi mi pa nam se i ucine nekad nepristupačni (da ne kazem nad.kani) al boze moj.. nek oni nas pregledaju kad treba i sve 5 :)
Istina makar vjesili svaki dan kod njih kao babe kod doktorica opće prakse za izmjerit tlak.... Ja od jučer u panici da nešt nije u redu evo me ispekla meso taman ugasila plin došlo mi povratit isti tren od smrada ulja.. Znači sve je ok :D
Sortiraj odgovore
Najstariji