Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    26. Ožujak 2018. 09:41

Luca95

Cureeeeee krivo mi je kad citam vase nedoumice oko farbanja jer ja ponekad I zapalim I popijem casu vina I odem na uljepsavanje I ne uskracujem si bas nista, umjerena sam ali se ne odricem nicega. Mamino 🐣 je dobro, nisam nikad previse cackala po forumima, poberes samo brigu 🤕 Vi sve vec sad toliko vise znate od mene, moram malo uzeti neku literaturu jer cure moje nikad pelenu nisam promijenila 😬😂 Izbjegavam citati nesto sto me uznemiruje ako me razumijete, na neke stvari ne mogu utjecati. Usput, ne mogu se nacuditi svom trbuscicu, bam, izgledam kao trudnica 😎🙂

I ja sam pušila cca 15 cigareta dnevno. Kada sam doznala, taj dan 5, sutradan 3 i tako nekoliko dana, i onda 7 dana po samo jednu ujutro jer mi je tu bilo najteže ostaviti. Tako da ne pušim od 6 tjedna trudnoće. Iskreno, ne znam da li bih uspjela uopće da nije za Novu moj muž prestao pušiti, ovako sam uspjela prebroditi krize jer nisam mogla pasti u iskušenje da mu ukradem koji dim ili cigaretu. S druge strane, imam puuuuuno prijateljica koje su se držale 1-3cig dnevno i iznjele su trudnoću do kraja bez problema. Mislim da je to stvar osobne odluke i da te tu nema pravo nitko osuđivati. Ja sam mislila "Čim doznam odmah ću prestati", ali nije bilo tako, imala sam period od 10ak dana kada sam smanjivala i sad sam OK i bez njih. 
    Što se tiče "edukacije" - ne brini, što više ljudi dozna da si trudna to će se više susjeda, rodbine i prijatelja naći pozvanima da ti redovno šalju nekakve linkove ili ti dijele savjete što smiješ a što ne smiješ. Ja sam se ograničila na 2-3 mame sa popriličnim iskustvom i jedino njih slušam, a ostalo ignoriram :-) 

26. Ožujak 2018. 09:46

petrapp2605

garavusa005

Petrapp2605 Imam ja. I kifozu i skoliozu i još me sad od debljanja ulovio isijas. Strah me i pitati a je li to možda značajno zbog nečega ili opasno u trudnoci ili porodu?

Kao što ti je Tinci već napisala, nije opasno bez brige. Samo smo očito podložnije napadajima išijaza

Joj, mene je ulovio već nekoliko puta i udebljala sam se 7kg od početka, zato me vjerojatno i lovi, a ja sam zapravo tek sad na normalnoj kilaži kakva mi je trebala biti i prije trudoće. Vidjet ću što će mi sada u srijedu reći ginekolog. Morat cu malo potražiti nekakve vježbice za trudnice na youtube. Ima li netko nešto za preporučiti? 

petrapp2605
    26. Ožujak 2018. 09:53

Ma nekako mislim da je najbolje da odem do fizijatra pa da mi oni odrede vježbe s obzirom na operaciju, pa da budu cijaljane za problem. Ako nađeš baš nešto za trudnice sa skoliozom proslijedi link . Dobro da u srijedu idemo na pregled pa da čujem i mišljenje ginekologice. 

26. Ožujak 2018. 09:53

Teta ja konačno danas nešto radim  
    Ujutro vozila račune, a sada idem u Ri..u 13h po cure..danas ćemo za ručak nešto na brzaka, a za večeru ću se potruditi..dajte neku ideju što da skuham... 
    petrapp odmarala sam što više i muž me znao masirati..trajalo je neko vrijeme, možda mjesec dana, pa prošlo... 

26. Ožujak 2018. 10:15

Tinci, nemam ti ideju za veceru jer jos ni sama neznam sto cu, a za rucak radim blitvu s krumpirima, jaja na oko i salatu od mrkve, vege rucak :)
    I meni bi dobro dosao neki recept, ili za danas za veceru ili sutra za rucak :)

petrapp2605
    26. Ožujak 2018. 10:44

Ubacite teletinu ili pileće zabatke u vrećicu za pečenje s krumpirom, mrkvom, celerom, tikvicama, ma svim povrćem što volite, začinite po volji. 

26. Ožujak 2018. 11:08

Teta90

Tinci, nemam ti ideju za veceru jer jos ni sama neznam sto cu, a za rucak radim blitvu s krumpirima, jaja na oko i salatu od mrkve, vege rucak :)
    I meni bi dobro dosao neki recept, ili za danas za veceru ili sutra za rucak :)

Meni je problem što se tiče kuhanja jer je muž jako izbirljiv 😥

26. Ožujak 2018. 11:10

Cure,  muž mi je fizioterapeut pa ga mogu pitat za vase probleme sa skoliozom i to..  Pa vam javim.. 😁😘

petrapp2605
    26. Ožujak 2018. 12:15

nestrpljiva25

Cure, muž mi je fizioterapeut pa ga mogu pitat za vase probleme sa skoliozom i to.. Pa vam javim.. 😁😘

To bi bilo jako lijepo, hvala ti 

26. Ožujak 2018. 12:28

Tinci, moj na srecu nije izbirljiv (vidi se i po kilama 😂), ali i da je, brzo bi odustao od toga kraj mene opasne, kod mene se jede sve! 😁
    Salim se malo, ali neznam kako bi kuhala odvojeno za nas, pa jednog dana i za klince, uff..
    Sta si isla u Ri? Nesto za mladju curku ili za sebe?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.