Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    koskica
    08. Ožujak 2018. 10:43

Kako očito svugdje postoje izuzeci tako je i kod ginekologa. Neki ginekolozi očito ta mjerenja naprave kada trudnica dođe na pregled blizu 12 tt jer im se očito ili neda ili ne žele dva puta raditi uzv trudnici. Nemam drugih riječi. I da ne mora biti točno u dan 12tt nego oko 12 tt ali opet mislim da nebi trebalo biti vipe od 4-5 dana + ili -  

url=https://lilypie.com]

Jelennnna
    08. Ožujak 2018. 10:46

Nina ❤

Teta55

Nina, sto je taj PAPP?
    Ja idem na 9+2, pa ce me onda poslije vjerojatno naruciti za 2 ili 3 tjedna, dakle u 12. ili 13.tt, ali idem korak po korak, prvo cekam ovaj pregled za tjedan dana :)

PAPP test je kombinirani probir, tj. test rizika na Downov sindrom. Najprije ti na uzv mjeri nuhalni nabor pa onda prema velicini nn preporuci taj test. 

Mislim da je to kod svih standardan test koji se provodi za rizik od Downa da se utvrdi.  Pricala sam s par prijateljica koje su to prosle.
    Nekad preporuce jos i uzimanje plodove vode iz koje se 100 postotno moze utvrditi hoce ili beba imat kromosomsku gresku. Vecina ih je odbila to daljnje ispitivanje plodovne vode jer postoji sansa (doduse mala 1 posto) da prilikom postupka ostete plod. 

Elza
    08. Ožujak 2018. 11:00

Ovaj ultrazvuk sto spominjete u 12 tjednu... Mislim da to spada pod kombinirani test kojeg cine vadenje krvi + detaljan ultrazvuk, a svrha mu je da se vidi da li ima anomalija djeteta. 
    Ne mora se raditi tocno u 12 tjednu, moze malo prije i poslije

Dija85
    08. Ožujak 2018. 11:10

Ja ne razumijem.. da li je taj PAPP test isto što i recimo Nifty ili Harmony? Da li se i to plaća kao i Nifty ili? Jer planiram ići na Nifty. Pa ako isto to ginekolog radi i besplatno onda ne znam.. nije mi to spomenuo. Znam da uzimanje plodne vode može loše završiti. To sam pročitala. A toga kod Niftya nema. Samo se krv vadi. Sad sam malo zbunjena 🤔

08. Ožujak 2018. 11:19

Nina, aha, nisam znala da se kombinirani tako zove, sad znam, a za kombinirani sam naravno cula.
    Nadam se da si ozdravila! 😘
    Dija, samo sam malo pogledala za taj Nifty i Harmony, ali kako ne zelim na to ici nisam se ni previse raspitivala. Mislim da oni osim Down, ispituju i ima li dijete Edwards ili Patau sindrom. Kombinirani daje samo postotnu vjerojatnost za Down s obzirom na nn, dob i jos svasta nesto, ne kaze li ima dijete ili ne, dok Nifty i Harmony kazu.
    Na amniocintezu isto nebi isla.
    Ma na nista sto ne moram, iako ce mi nesto sigurno preporuciti s obzirom na prethodne spontane.

Endzrue
    08. Ožujak 2018. 11:23

Dobar Vam dan tete.. Sretan dan žena a meni još sretniji.. Krv u redu urin isto brisevi isto.. Bebica 6.4mm i kuca nam srceeeee imam najljepši poklon bakama i tetama 😍 tako sam sretnaaa..išla odmah vadit krvnu grupu dok sam slobodna inače sam B- tata je B+.. Oplakah u autu baš sam sretna

Dija85
    08. Ožujak 2018. 11:25

Hm.. Ok Teta, budem si malo proučila sve to opet. Ja bih išla na Nifty samo zato što ću imati 32 godine i prvo dijete je. I ne znam. Bojim se malo. Pa čisto da znam i da budem mirna. 

Nina ❤
    08. Ožujak 2018. 11:31

Dija85

Ja ne razumijem.. da li je taj PAPP test isto što i recimo Nifty ili Harmony? Da li se i to plaća kao i Nifty ili? Jer planiram ići na Nifty. Pa ako isto to ginekolog radi i besplatno onda ne znam.. nije mi to spomenuo. Znam da uzimanje plodne vode može loše završiti. To sam pročitala. A toga kod Niftya nema. Samo se krv vadi. Sad sam malo zbunjena 🤔

PAPP sam radila u Poliklinici Sunce i platila mislim oko 350 kn prije 7 god. i samo su mi vadili krv, bez uzv. Prije toga je moja doktorica napravila uzv i preporucila mi taj test posto mi je trudnoca bila visokorizicna. Test inace prikazuje samo rizik od Downovog sindroma, ne potvrduje ga. Teta hvala, sad je sve pod kontrolom 😘

Dija85
    08. Ožujak 2018. 11:33

Nina ❤

Dija85

PAPP sam radila u Poliklinici Sunce i platila mislim oko 350 kn prije 7 god. i samo su mi vadili krv, bez uzv. Prije toga je moja doktorica napravila uzv i preporucila mi taj test posto mi je trudnoca bila visokorizicna. Test inace prikazuje samo rizik od Downovog sindroma, ne potvrduje ga.Tetahvala, sad je sve pod kontrolom 😘

Hvala Nina 😊

koskica
    08. Ožujak 2018. 11:44

Kombinirani ili rani probir se kod nas u RH rade samo privat  i on se sastoji od uzorkovanja krvi na bolesti koje je navela Teta55 i detaljnog uzv-a. A vaš ginekolog preko zdeavstvenog bi vam morao sam obaviti ta mjerenja ili vas poslati u bolnicu na mjerenja (ako ima loš iltrazvuk ili nešto treće)  a uputnice za krv on daje za krvnu sliku, hormone štitnjače i testove senzibilizacije. Znači ponavlja se jedino mjerenje bebe, ostalo je različito.
    Na kombinirani ili rani se ide isključivo ako trudnica to želi i može si priuštiti (košta oko 650 kn), a ginekolozi to obično preporuče ako se radi o prvorotkama oko 30 god. Znači to nije obavezno., jednako kao i Nifty test ali je on puno skuplji od 3.500 kn na dalje ovisi. 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.