Bok cure, evo gotova sa prvim pregledom. Sve je u redu, velicina ploda je 13,8 mm i kuca srceko💜 Presretna sam! Sretan vam dan žena😊
Jeeej čestitam nam :D koliko si ti trudna?
:) Ja sam 7+5. A ti? Sigurno si negdje napisala, ali nisam uspjela sve popratiti :) Danas mi je gin spominjala želim li raditi pretragu rani probir kad sljedeći put budem dolazila. Nisam imala pojma što bi joj rekla. Nije mi to uopće bilo na pamet, a baš vidim da danas cure o tome pričaju. Ne znam što bi. U dilemi sam. Ovo mi je prva trudnoća (imam 31 god). Jeste vi išle na tu pretragu?
Bok cure, evo gotova sa prvim pregledom. Sve je u redu, velicina ploda je 13,8 mm i kuca srceko💜 Presretna sam! Sretan vam dan žena😊
Jeeej čestitam nam :D koliko si ti trudna?
:) Ja sam 7+5. A ti? Sigurno si negdje napisala, ali nisam uspjela sve popratiti :) Danas mi je gin spominjala želim li raditi pretragu rani probir kad sljedeći put budem dolazila. Nisam imala pojma što bi joj rekla. Nije mi to uopće bilo na pamet, a baš vidim da danas cure o tome pričaju. Ne znam što bi. U dilemi sam. Ovo mi je prva trudnoća (imam 31 god). Jeste vi išle na tu pretragu?
Ja sam prvi put radila tu pretragu, sad necu. Iskreno, ne vidim svrhu. Ionako pokazuje samo rizik od Downa, a i nista se nebi promijenilo osim sto bi se zivcirala oko toga u slucaju da je povecani rizik. Citala sam da je nekim zenama rezultat bio manji od rizicnog pa su rodile djecu s Downovim sindromom, dok je drugima rizik bio visok, a rodile su zdravu djecu. Po tome mislim da nema neke koristi od ranog probira. Jedino ako bas zeliti znati kolike su sanse za tako nesto...
Ja sam danas istrazujuci definitivno odlucila da necu ici na tu pretragu ako me pita zelim li.
Ionako ne mislim plodovnu vodu tu tako rano pregledavat, sad onda da mi ustanovi srednji ili visok rizik bzvz bi se stresirala.
Ni u blizoj ni u daljnjoj obitelji nemamo ikog s Downom, a opcenito kad pogledam Down je sala spram kakvih sve tih anomalija ima i sl.
A i sta bilo da bilo nikad ne bi pobacila.
A sve i da je Down to bi se s vremenom i drugim pretragama ustanovilo jer bi po napretku ploda bilo razlike no u normalnih beba.
Ja sam danas istrazujuci definitivno odlucila da necu ici na tu pretragu ako me pita zelim li.
Ionako ne mislim plodovnu vodu tu tako rano pregledavat, sad onda da mi ustanovi srednji ili visok rizik bzvz bi se stresirala.
Ni u blizoj ni u daljnjoj obitelji nemamo ikog s Downom, a opcenito kad pogledam Down je sala spram kakvih sve tih anomalija ima i sl.
A i sta bilo da bilo nikad ne bi pobacila.
A sve i da je Down to bi se s vremenom i drugim pretragama ustanovilo jer bi po napretku ploda bilo razlike no u normalnih beba.
Jelena sindrom Down nema nikakve veze sa genima, dakle on nije nasljedan. Bez obzira ims li tko u obitelji ili ne moze doci do njega (Nadam se da neve nikome). Ugl u svemu se slažem s tobom. Ne zelim ni ja na to. Pobacila ionako ne bi, tako da mi je to samo stres nepotreban...
Ja se danas osjećam baš dobro. Nema mučnina, nema povraćanja, apsolutno ničega. I odmah me uhvatila panika. 🤦♀️ jer dok povraćam dobro je jel.. a sve čekam dan kad će mučnine prestati. I onda kad prestane makar na dan šta ja napravim? Paničarim. Booožeee...😏
Issa, ali mislim da je to izuzetak kod tebe. Da sad ne tražim unatrag, a ne mogu se sjetiti... Sigurno je kod tebe postoji dobar razlog da si to dobila na uputnicu.
url=https://lilypie.com]
Issa, ali mislim da je to izuzetak kod tebe. Da sad ne tražim unatrag, a ne mogu se sjetiti… Sigurno je kod tebe postoji dobar razlog da si to dobila na uputnicu.
A neznam koji bi bio razlog, možda godine (32), stvarno nemam ideju, a možda bi platila da su mi oni radili UZV a ne moja ginekologica, a ovako je bilo samo vađenje krvi. Uglavnom može se bez plaćanja proći 😀, u obitelji nemamo nikakvih sindroma tako da to nije razlog.
Sestra i šogorica isto nisu plaćale, baš sam ih pitala i isto su na uputnicu u Petrovoj radile ali su isto 30+ godina imale.
Moja ginekologica puše na hladno, i šalje na svakakve pretrage, npr prije 2 godine je na pregledu primjetila da imam vene po nogama i odmah me slala na vađenje krvi za trombofiliju a to testiranje se radi tek nakon 2 pobačaja, a ja imala samo vene 😂😂😂
Ja ću sutra vaditi krv i raditi ultrazvuk sve preko uputnice..a nisu razlog godine jer nemam preko 30..
Ja se veselim sutrašnjem ultrazvuku jer ću vidjeti svoju mrvicu..i onda imam pregled kod ginekologice zakazan za 19.03.
Što se tiče pobačaja slažem s vama..
..ako je dijete bolesno ili potpuno zdravo jednako ćeš ga voljet..
Ja se danas osjećam baš dobro. Nema mučnina, nema povraćanja, apsolutno ničega. I odmah me uhvatila panika. 🤦♀️ jer dok povraćam dobro je jel.. a sve čekam dan kad će mučnine prestati. I onda kad prestane makar na dan šta ja napravim? Paničarim. Booožeee…😏
Meni je isto svaki dan drugaciji.. Jedan dan mi je katastrofa, sve mi smrdi i slabo mi je, drugi je ok. Jedan dan me sise bole za poluditi, drugi dan je ok... Mozda hormoni rastu u skokovima... Ne znam haha
Cure jel koja pije duphston? Ne sicam se da smo pricale (a, mozda jesmo, nezz). Ja sam grozno napuvana koda sam 5 miseci trudna a ne 3 i ono koda cu eksplodirat pogotovo sta se blizi kraj danato još više i mislim da su mi mucnine jos od njih??
Sortiraj odgovore
Najstariji