Onda ok..meni je doktor u prošloj trudnoći dao neke antibiotike i na kraju su mi u apoteci rekli da ih ne smijem pit..i bili su u pravu
Hvala drage na savjetima za zatvor, pokušat ću s tim ovo već dugo traje i baš je neugodno.
Žao mi je što vas mučnine ne napuštaju. Meni su one 70% prestale, al zato sam počela povraćati bez prethodne mučnine kao upozorenja.
Pandice u DE je onda baš drugačija praksa kod ginekologa nego ovdje u Hrvatskoj.
Kod nas je praksa da se do 20 tt trudnicama rade vaginalni UZV (iako nije pravilo, ima ginekologa izuzetaka). Moj ginić konkretno pregledava svaki put vaginalno i položaj i veličinu maternice, osluškuje otkucaje djeteta a UZV radi ili on ili šalje u bolnicu. Svaki put mjeri tlak, težinu i urin, onim trakicama. Što se tiče CTG-a, ako je trudnoća uredna, idu tek u/iza 37 tt i to se isto ide u bolnicu ne radi ga ginić u svojoj ordinaciji.
I da cure, ja mislim da sam u nedjelju imala 4-5 kontrakcija (trudova) smirilo se pa nisam nigdje išla. Da se, nedaj bože, ponovi otišla bih kod ginića ili na hitnu. Od tada pazim da sam što msnje na nogama, ne radim puno (samo ono najnužnije) i da malenu imam na rukama što manje (ima 10 mj i 8,5 kg).
Marija dobrodošla, čekala sam te ovdje. (seka rekla da nam se pridružuješ, čestitam još jednom)
url=https://lilypie.com]
Bok cure, htjela sam pitati ima li koja od vas osjećaj knedle u grlu? Jako mi je teško piti i jesti zbog toga. Da li je to od žgaravice, kiseline možda, povraćanja? Ne znam ni sama što da mislim. Ali jako mi to smeta. Stalno pokušavam progutati ali naravno da nejde
Nisam pila nikakav antibiotik i inače ga ne pijem.. Vadim krv ako sam bolesna pa tek onda ako imam preko 39temp..inače je do tad ne skidam ničim jer je tijelo s razlogom diglo temp. Malo o tome pročitajte. I ako pijem antibiotik odmah dobijem kandidu i mrzim ih.. Liječim se prirodno.. Sad za ovih mj dana sam samo pila čaj(prirodni ne vrećice i to ugl. Đumbir i mentu) limun med.. Sokove hladnim prešanjem.. a za peckanje grla sam na gazu stavila svinjske masti i 3 noći motala grlo jer mi je mama tako kao maloj radila..i prošlo je.. Inhaliranje mentom i imam rog onaj za ispiranje sinusa.. Tablete ne koristim nikakve nikad fala Bogu
Za trudnoću i temperaturu još nisam imala ni pitala al vjerojatno bi se tuširala i motala u ručnike mokre a noge u krompir i čarape za početak
Endzrue slažem se sa tobom da je bolje prirodno..ali..nekad upala ne prolazi sama od sebe..i treba popiti antibiotik..
A što se tiče temperature ja nemogu dozvoliti da mi dijete ima temperaturu 39..
Ja cim mi utvrdi od ceg je upala bacam se na antibiotik. Od upale mjehura lako moze doci do upale bubrega u trudnoci sta je iznimno opasno i za bebu. Opcenito sam sklona tim upalama mjehura. Ima par godina sam imala jednu tako jaku koja je otisla kroz jedan vikend toliko daleko u bubreg te stanje pred sepsu da sam cak i hospitalizirana bila 10 dana.
Moja dobra prijateljica je radi ureaplasme morala piti antibiotik koji kao ne bi trudnice smjele piti i pila ga vecinu trudnoce jer je veca opasnost bija prijeteci pobacaj rani od te bakterijice. Beba joj se savrseno zdrava rodila.
Tako da s anribioticima nije sve crno ni bilo po mom misljenju. Doktori najbolje znaju da li.ih piti ili ne. Sigurno da ih nece propisati ako nisu nuzni.
A za viroze i te stvari ni ja ne pijem nista niti za temperaturu ne pijem dok ne prijedje 38.5.
Tad u bolnici su nam rekli da se prije 38.5 nikad ne bi trebalo ista pit jer se tijelo izbori samo brze.
E pa da ja sam i mislila na viroze.. Ostale probleme nikad nisam ni imala fala Bogu..što se tiče upale mjehura bubrega il slično.. Za djecu nažalost i vrijedi da se ne skida ispod 38.5-39..ima jedan jako dobar dokumentarac gdje žena priča kako djeca znaju do 41 imat temp. I kako godinama trpamo andole i slične tablete.. to se taloži u organizmu i kako smo stariji nikad jače od 39 ne dignemo radi istaloženih tableta u nama.. A tijelo temp. Reagira na ubijanje bakterija i virusa i ako ti se ne jede ne trebaš jest jer tijelo reagira povraćanjem. Ja sam imala 38.5 prije ovulacije i popila sam sok od mrkve naranče jabuke cikle i spala je kroz sat vremena na 37.7 tako da se može.. Al svatko zna svoje i odlučuje.. a u trudnoći se s tim ne treba igrat ili nekoj ozbiljnijoj bolesti nego pretrpit ako je jedini način da ne mislite nešta krivo
Sortiraj odgovore
Najstariji